Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

GOTOVA DO PROLJEĆA? Započela obnova skakaonice na Kolovarama

Objavljeno

-

Prošloga tjedna započela je obnova kultne zadarske skakaonice na Kolovarama.

Otvoreni postupak javne nabave 𝐒𝐚𝐧𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐬𝐤𝐚𝐤𝐚𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐧𝐚 𝐨𝐭𝐯𝐨𝐫𝐞𝐧𝐨𝐦 𝐤𝐮𝐩𝐚𝐥𝐢𝐬̌𝐭𝐮 𝐊𝐨𝐥𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 koju je pokrenuo Grad Zadar, odnosi se na ojačavanje poprečnih dasaka i konstrukcije u vrijednosti 820.000 kuna.

Izgrađena 1957. godine, zadarska skakaonica ubrzo je postala simbolgrada i ovog gradskog predjela, a posebna je i po tome jer je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more, a ne u vodu.

Rekonstrukcija skakaonice trebala bi biti završena 𝗱𝗼 𝗽𝗿𝗼𝗹𝗷𝗲𝗰́𝗮 ove godine.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPA BELAFUŽA / U subotu Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji

Objavljeno

-

By

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ARBANAŠKO ČUDO / U petak u Arbanasima svečana proslava Gospe Loretske

Objavljeno

-

By

Svetkovina Gospe Loretske svečano se slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru u petak, 10. svibnja.

Svečano večernje misno slavlje s početkom u 18 sati, a nakon mise i procesiju s kipom Gospe Loretske, predvodi fra Tomislav Šanko, OFM, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

Mise toga dana su još u 7, 9 i u 10.30 sati.   

Svetkovina koja se u narodu zove ‘Arbanaško čudo’ tradicionalno okuplja tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZAŠTITNIK KISTANJA / U četvrtak svečana proslava sv. Nikole

Objavljeno

-

By

Na blagdan Prijenosa moći sv. Nikole biskupa, ujedno i svetkovinu 17. godišnjice posvete župne crkve sv. Nikole u Kistanjama, svečano koncelebrirano misno slavlje u četvrtak, 9. svibnja, u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama s početkom u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, mons. Zgrablić predvodi i procesiju s moćima sv. Nikole biskupa.

Župu Kistanje nastanjuju Janjevci koji se osobito utječu zagovoru svoga zaštitnika sv. Nikole. Kistanje od 2015. godine imaju relikvijar u kojem se nalazi ampula koja sadrži Mannu sv. Nikole, svijetlu tekućinu koja prokapljuje iz kostiju sv. Nikole. Tu je relikviju župi Kistanje darovao mons. Francesco Cacucci, nadbiskup metropolit Barija i papinski delegat tamošnje bazilike Sv. Nikole u kojoj se čuvaju moći sv. Nikole.

Posmrtni ostaci sv. Nikole prenijeti su u talijanski grad Bari i pohranjeni u crkvu izgrađenu njemu u čast, 9. svibnja 1087., uz veliko slavlje u kojem je sudjelovao i Papa. Do tada je tijelo sv. Nikole počivalo u katedrali u Miri, u današnjoj Turskoj. Pred opasnošću muslimanskog osvajanja Mire, mornari iz Barija uzeli su iz grobnice kosti sv. Nikole i prenijeli ih na sigurno, u Bari, 9. svibnja 1087. godine.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu