Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIMANJE ZA TROFEJNE SKAKAČE U VODU I PLIVAČICE Župan Longin: “Zadar je pokazao da zna stvoriti svjetske poznate nogometaše, a vesele vrhunski rezultati i u vodenim sportovima”

Objavljeno

-

Župan Božidar Longin upriličio je u Domu županije primanje za zadarske sportaše koji su osvojili odličja na međunarodnim natjecanjima – skakače u vodu Mateja Nevešćanina i Marka Huljeva te plivačice Anu Burazer i Luciju Mijolović, s njihovim trenerima i predstavnicima klubova.

Matej Nevešćanin (KSV Zadar 2011) prije nekoliko dana na Svjetskom juniorskom prvenstvu u kanadskom Montrealu osvojio je srebrno odličje u sinkro skokovima s daske od 3 metra u paru sa Zagrepčaninom Davidom Ledinskim, a na Europskom prvenstvu u Bukureštu okitio se broncom u istoj disciplini. Nevešćanin je ove godine osvojio i nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora „Dražen Petrović“ – najveća nada hrvatskog sporta.

Marko Huljev (KSV Zadar) je na Europskom prvenstvu u Bukureštu osvojio broncu s daske od jednog metra, dok je na SP-u u Montrealu bio peti.

Ana Burazer (PK Zadar) je na nedavnim sveučilišnim igrama u Barceloni kao predstavnica Sveučilišta u Zadru osvojila zlatnu medalju u plivanju, a kao osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima proglašena je najboljom studenticom sportašicom u Hrvatskoj.

Lucija Mijolović ove je godine osvojila srebro i broncu na Svjetskom prvenstvu za osobe s down sindromom u Portugalu, a uz nju je bila trenerica Danijela Kurtin (PK Zadar).

„Hvala vam što ste ne samo svojim obiteljima i trenerima, već svima nama u Zadarskoj županiji srca ispunili radošću i ponosom. Čestitam vama trenerima i ostalim članovima ekipe koji ste prepoznali talent ovih mladih ljudi te ih potaknuli da taj talent i ostvare“, poručio je tom prigodom župan istaknuvši da su sportaši najveći promicatelji Hrvatske u svijetu u čemu smo se ponovno osvjedočili ovih dana prateći sjajne nastupe naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu.

„Zadar je pokazao da zna stvoriti svjetske poznate nogometaše, a veseli me da ostvarujemo vrhunske rezultate i u vodenim sportovima. Moram pohvaliti sjajne uvjete koje pruža naš Športski Centar Višnjik. Veseli najava da će uskoro stići i vanjski bazen sa skakaonicom, isti onaj u kojem je nedavno Hrvatska osvojila zlato u vaterpolu, a Županija će dati svoj skromni doprinos nabavom nove daske za skokove u vodu“ najavio je župan.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / I dalje nestabilno vrijeme. Za petak najavljeni pljuskovi, najviše sunca u subotu

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano uz postupni porast naoblake. Mjestimične kiše bit će uglavnom u drugom dijelu dana. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, a u noći na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i obilna oborina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru umjereno jugo popodne u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 °C.

U petak umjereno, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i jače izraženih pljuskova s grmljavinom te obilne oborine. Moguće je i nevrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na moru između 17 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo i nestabilno često s kišom i pljuskovima, osobito u petak kada pljuskovi mogu biti jače izraženi. Više sunčanih razdoblja bit će u subotu kada će i pljuskovi biti rjeđi. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu će u petak puhati jako do olujno jugo koje će u subotu oslabjeti. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Ministar Erlić uručio 1,56 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje Medicinske škole

Objavljeno

-

By

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar sklopili su Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića-Zadar regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ u okviru Programa za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata na područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini.

Ugovor u vrijednosti 1,56 milijuna eura uručio je ministar Šime Erlić u Domu Zadarske županije županu Božidaru Longinu i resornom pročelniku Ivanu Šimuniću.

Ovim projektom provode se radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, a realizacijom istoga uspostavit će se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti, odnosno osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođenih regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

„Ulaganjima iz EU fondova u preko 20 regionalnih centara kompetentnosti diljem Hrvatske, stvaramo najviše standarde obrazovanja za strukovna zanimanja, što je važno i zbog usklađivanja sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Drago mi je da projekt Medicinske škole napreduje i siguran sam da će ova sredstva pomoći u realizaciji projekta i da će uskoro učenici i nastavnici Medicinske škole imati vrhunske uvjete obrazovanja ovdje u Zadru”, poručio je tom prigodom ministar Erlić.

„Nakon dosta problema u početnoj fazi izgradnje konačno su radovi na izgradnji nove zgrade Medicinske škole na Relji krenuli u dobrom smjeru. Svakako je izuzetno dobra vijest da smo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili sredstva za sufinanciranje ovog projekta. Trenutno radovi teku sukladno ažuriranom dinamičkom planu izvođenja radova, a nastavit će se i tijekom ljetne sezone punim intenzitetom. Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi objekt bio spreman do krajnjeg roka za dovršetak radova – 24. prosinca 2024. godine“, istaknuo je župan Longin.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDAN TIJELOVA / Večeras svečana misa u katedrali i tijelovska procesija gradom

Objavljeno

-

By

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak, 30. svibnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 19 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon mise je tijelovska procesija središtem Zadra, od katedrale sv. Stošije do crkve sv. Šime, u kojoj sudjeluju brojni vjernici, redovnici i svećenici iz grada Zadra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu