Connect with us

Sport

ŠC VIŠNJIK U petak otvorenje boulder dvorane. Zadar dobiva prvu umjetnu penjačku stijenu!

Objavljeno

-

Sportski penjački klub Paklenica najavljuje otvorenje „boulder“ dvorane ovog petka 09. prosinca s početkom u 19:00h na adresi Splitska ul. 1, Zadar u okviru Športskog centra Višnjik.

Radi se o jedinoj umjetnoj penjačkoj stijeni u Zadru, u kojoj se odnedavno primaju upisi za treninge za dječje uzraste, a od ovog petka biti će otvorena i svim građanima – kako iskusnim penjačima, tako i totalnim početnicima koji žele napraviti svoje prve vertikalne korake.

Umjetna stijena je smještena u prostoru površine od 90m2, a radi se o „boulder“ stijeni koja ide do 3m visine ispod koje su mekane strunjače koje ublažavaju pad stoga je od opreme potrebno samo imati ili čiste patike ili specijaliziranu penjačku obuću („penjačice“).

Inače, sportsko penjanje je jedan od najbrže rastućih sportova posljednjih desetak godina, a od 2020. penjanje postaje zaseban sport odvojen od planinarenja i alpinizma te dobiva status olimpijskog sporta. Svoju uspješnu olimpijsku premijeru penjanje je imalo na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., a već sada znamo da ćemo penjanje gledati i na sljedeće dvije olimpijade, poručuju iz SPK Paklenica.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

WINGS FOR LIFE / Utrka će okupiti i ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija

Objavljeno

-

By

Na startu ovogodišnje utrke Wings for Life World Run koja u nedjelju, 5. svibnja kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije.

„Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for Life World Run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj“, kaže Andrović. 

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zadarski župan Božidar Longin te nekoliko zamjenika župana. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” zaposlenici su Zadarske županije, ali i niza drugih hrvatskih županija.

„Veselimo se što ćemo u Zadru ugostiti naše prijatelje iz svih hrvatskih županija. Trudit ćemo se biti dobri domaćini, a svima nam je zajednički cilj podržati ovu humanitarnu utrku koja je Zadar postavila na kartu renomiranih svjetskih gradova u kojima se ona paralelno održava“, poručio je župan Božidar Longin. 

Da su svoj prvi nastup na Wings for life utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti, poručuje ekipa “Volim svoju županiju”.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku automobilizam, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Subota, 4. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9; daska 1 i 3 metra od 17 sati.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zadarnova – Abeceda II u 8; papaline: Zara – Novalja u 9, 10; ml. pioniri i pioniri: Zadar – Trogir u 10, 10 i u 11, 25; ml. pioniri: Zara II – Sv. Mihovil u 12, 50; kadeti: Zara – Bibinje u 14, 20; seniori: Abeceda – Polača u 17 sati.

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Zadar Open 2024.: Daska 1 i 3 metra od 9 do 11 sati.
AUTOMOBILIZAM – Nagrada Grada Zadra, sjeverno parkiralište od 13 sati. Izložba oldtimerskih vozila oko Dvorane Krešimira Ćosića.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zara u 9; papaline: Zadarnova II – Zadarnova III u 10, 10; kadeti i juniori: Arbanasi – Jadran u 12 i u 14 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) BBK Pakoštane organizirao tradicionalni MTB Maraton Vransko jezero za Praznik rada

Objavljeno

-

By

foto: Marijan Domislović

I ove godine, tradicionalno u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Pakoštane održan je MTB Maraton Vransko jezero.

Možemo reći da je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat u biciklističkom svijetu kao dobro pripremljena utrka sa dobro označenom stazom koja privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma.

“Svake godine se trudimo da organizacija bude što bolja, puno pažnje ulažemo u organizaciju i provedbu. Jako je puno popratnih stvari prije,tijekom i nakon utrke koje se trebaju odraditi, a odrađuju ih volonterski članovi Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Članovi kluba izdvajaju dosta svog slobodnog vremena kako bi sve bilo besprijekorno i spremno na vrijeme. Mogu reći da sam zahvalan našem timu i čestitam svim članovima BBK Pakoštane na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.”- rekao nam je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Ove godine na Maraton Vransko jezero prijavilo se 130 natjecatelja, najviše prijavljenih natjecatelja bilo su domaći vozači, prijavio se i veliki broj slovenskih vozača koji već

tradicionalno u velikom broju pohode maraton Vransko jezero

Staza se sastoji od 33km i 350m uspona, nije tehnički zahtjevna pa je pogodna za sve natjecatelje koji su zaljubljenici u biciklizam i za sve one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

“Ove godine naš klub slavi 10.godina od osnutka, a u rođendanskoj godini i dan prije utrke dočekali smo 4 nova kilometra staze uz Vransko jezero. Tih 4 kilometra možda zvuči malo, ali zbog tih 4 kilometra imamo zatvoreni krug oko Vranskog jezera, koji svim biciklistima, turistima i ljubiteljima boravka u prirodi omogućava vožnju oko Vranskog jezera bez vožnje po Jadranskoj magistrali.  Ovim putem želimo se zahvaliti Parku prirode Vransko jezero i djelatnicima parka koji su navedeno i omogučili.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelji bio je Roko Doljanin iz BBK Posedarje, a najbrža natjecateljica Sabina Rzepka.

“Od naših domaćih natjecatelja moramo pohvaliti Lidiju Zubac koja je osvojima 3.mjesto u kategoriji rekreacija žene i Roka Banđena koji je svoju biciklističku priču u dresu BBK Pakoštane započeo prošle godine upravo na Maratonu Vransko jezero a ovo godine osvojio 3.mjesto u kategoriji rekreacija muškarci. Moramo spomenuti i mlade članove BBK Pakoštane koji su odvozili maraton u pratnji starijih članova kluba a to su Marko Arsov i Maro Stojanov i našu sada već iskusnu natjecateljicu Maratona Vransko jezero Laru Krpetu.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Roko Doljan

2. Gregor Krajnc 

3. Miran Kovačić

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović 

3. Dora Čičić Šain

REKREACIJA M

1. Mitja Kit

2. Rajko Zvonar 

3. Roko Banđen

REKREACIJA Ž

1. Andriana Čobanov

2. Sanja Panić

3. Lidija Zubac

E-bike M

1. Grgo Franin Pečarica

2. Marko Bojanić

3. Renato Majić

E-bike Ž

1. Leja Košir

2. Irena Hošpel

3. Janja Černjavić

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo TZ Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima. Kao i Vina Karaba, Opg Čelina, Ilirija, Maškovića han, Dalmaland koji su osigurani nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike i Maraski za osvježenje na stazi.”- naglasili su iz BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu