Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Uspješno završena provedba projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“

Objavljeno

-

foto: Pixabay

S danom 9. rujna 2022. godine službeno je završena provedba projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza II“. Nositelj projekta bila je Zadarska županija u partnerstvu sa 20 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač.

Provedba projekta započeta 9. rujna 2021. godine, trajala je 12 mjeseci te su njome bila osigurana sredstva za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi tijekom školske godine 2021./2022.

Ukupna vrijednost projekta bila je 4.394.274,60  kuna, od čega su bespovratna europska sredstva iznosila 3.954.847,14 kuna, dok je ostatak sufinancirala Zadarska županija.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt je za cilj imao povećati socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na način da se učenicima osigura potpora zapošljavanjem pomoćnika u nastavi. Ciljna skupina bili su učenici s teškoćama u razvoju koji pohađaju redovan nastavni plan i program u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Učenicima se kroz pružanje pomoći i podrške od strane osposobljenih pomoćnika u nastavi nastojao olakšati svakodnevni boravak u školi.

Zahvaljujući projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza II“ u nastavnoj godini 2021./2022. osigurana je stručna podrška za 101 učenika s teškoćama u razvoju angažiranjem 97 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 27 škola.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružala je tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na projektu omogućio je projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ – NATJECANJE PRVI ZA HRVATSKU / Međunarodno vojno natjecanje u srijedu na području Zadarske županije

Objavljeno

-

By

Međunarodno vojno natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“ održat će se u srijedu 8. svibnja 2024. godine.

Natjecanje će započeti ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra s početkom u 6 sati, a završit će kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati, kada će se održati svečanost povodom završetka natjecanja i proglašenje pobjednika.

Svečani program povodom završetka natjecanja i proglašenja pobjednika natjecanja uključuje:

–          taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH,

–          nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“ –  predviđen početak oko 12:45 sati,

–          pokaznu vježbu vojno – akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne,

–          koncert klape „Sveti Juraj“ – predviđen početak u 15 sati,

–          završetak hodnje – dolazak umirovljenih djelatnika SG SOD „Damir Tomljanović – Gavran“ i

–          dodjelu odličja Red „Bana Jelačića“ Središtu „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast obilježavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana i 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ukupno 80 sudionika, 72 natjecatelja i osam natjecateljica, od toga 40 pripadnika/ca Hrvatske vojske, 10 Ministarstava unutarnjih poslova, 30 iz savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 12 država i jednog NATO zapovjedništva prolaze stazu dugu približno 34 kilometra na kojoj savladavaju sedam vojničkih zadaća.

PRELIMINARNI PROGRAM:

–       9:00 do 17:00 sati – taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH

–       12:00 sati –   pokazna vježba vojno-akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne

–       12:45 sati  nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“

–       15:00 sati   koncert klape „Sveti Juraj“.

Pozivamo građane da dođu kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati gdje će biti dočekani natjecatelji i proglašeni pobjednici međunarodnog vojnog natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Popis korisnika stanova s osnova najma socijalne kategorije

Objavljeno

-

By

Popis korisnika stanova u vlasništvu Grada Zadra  s osnova najma socijalne kategorije objavljen je danas na sljedećoj poveznici: 

https://www.grad-zadar.hr/popis-korisnika-stanova-s-osnova-najma-socijalne-kategorije-1283/ 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U srijedu bez vode Alfirevićeva i Branimirova u Zadru; a u noći na četvrtak Nin, Privlaka, Zaton, Petrčane i Kožino!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Strabag d.o.o., dana 08.05.2024. godine (srijeda), u vremenu od 22:00h pa do dana 09.05.2024. godine (četvrtak) do 06:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Ninu, te mjestima Privlaka, Zaton, Petrčane, te Kožino.             

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene:

u gradu Ninu na Trgu Braće Radića, kod kuć.br. 3.,

u mjestu Petrčane u Ulici V, kod kuć.br. 26.,

u mjestu Privlaka u Ulici Ivana Pavla II, kod kuć.br. 96.,

u mjestu Kožino u ulici Put Sv Bartula, kod kuć.br. 85., te

u mjestu Zaton u Ulici zatonskih pomoraca, kod kuć.br. 1.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadrudana 08.05.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:00 h do 10:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ul.:

Ulica Frane Alfirevića

Obala kneza Branimira

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Obala kneza Branimira, kod kućnog broja 14.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu