Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA BOLNICA OBJAVILA IZVJEŠĆE O POSLOVANJU: 2021. završila s viškom prihoda u iznosu 23 milijuna kuna!

Objavljeno

-

Tijekom 2021. godine Opća bolnica Zadar je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 524.962.456,00 kuna, te ukupne rashode u iznosu od 501.845.283,00 kuna.

Izvanredne okolnosti tijekom 2021. godine značajno su povećale prihode poslovanja što je anulirao utjecaj na rashode, te je naposljetku rezultiralo da Opća bolnica Zadar u svojim poslovnim knjigama za 2021. godinu bilježi ukupan višak prihoda nad rashodima u iznosu od 23.117.173,00 kuna, što je u konačnici uzrokovalo značajno poboljšanje tekuće likvidnosti, te smanjenje dospjelih obveza u odnosu na stanje 31.12.2020. godine za 29.059.814,00 kune, priopćeno je.

Službena / Temeljna Izviješća o poslovanju dostupna su na linku (https://www.bolnica-zadar.hr/aktualnosti/financijski-plan-i-izvjesca/).

Kratak prikaz poslovanja i ulaganja kroz 2021. godinu dostupna su na linku.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Svjetski dan astme u Cedulinu

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / U Cedulinu obilježen Svjetski dan astme i početak kampanje “S ljubavlju, bez dima – za zdravu obitelj svima”

Objavljeno

-

By

U subotu, 4. svibnja u Palači Cedulin obilježen je Svjetski dan astme i početak javnozdravstvene kampanje “S ljubavlju, bez dima – za zdravu obitelj svima”.

-U posljednjih dvadesetak godina koliko se ja bavim pulmologijom liječenje se astme značajno promijenilo. Osnova su liječenja inhalacijski kortikosteroidi a danas imamo na raspolaganju velik broj  „pumpica“ i za svakog bolesnika treba odabrati idealnu prema individualnim karakteristikama ali i preferencijama. Ono zbog čega smo posebno sretni je što većini naših najtežih bolesnika  možemo pomoći učinkovitom biološkom terapijom.

Za dobro liječenje astme važna je dobra suradnja liječnika i bolesnika, dobro poznavanje bolesti, prepoznavanje situacija koje prethode pogoršanju ali i vještina samopomoći, istaknula je prim. doc. dr. sc. Eugenija Kasap, inicijatorica i organizatorica događanja u Zadru ističući kako se ovaj dan obilježava diljem svijeta nizom aktivnosti primarno usmjerenih na edukaciju oboljelih osoba. Ujedno je zahvalila svima koji su uvidjeli važnost akcije i pomogli realizaciju.

-Opća bolnica Zadar podržava današnju akciju i cilj je da se ne bavimo samo s bolestima već ulažemo napore u preventivne aktivnosti. Konkretno, astma je neprepoznata i prevencija pomaže smanjenje nastanka bolesti pa su ovakve inicijative iznimno važne, rekao je ravnatelj Opće bolnice Željko Čulina, dr. med. naglašavajući brojne preventivne akcije i sistematske preglede koje zadarska bolnica provodi kako bi se bolesti otkrile na vrijeme.

– Grada Zadar podržava zdravi i čisti grad, rekao je Mladen Klanac, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo koji se obratio u ime gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Također je naglasio važnost obitelji koja je temeljno polazište za život.   

U programu su nastupila djeca, članovi Glazbeno – scenskog studija Arija by Nela Šarić pod vodstvom Marijane Dušević. Djeci se pridružio i Plućko, glavni protagonist zdravlja pluća, zaštitno lice kampanje. Zajedno u predstavili pjesmu „Plućko se voli igrati“ koju će djeca imati prilike pjevati u vrtićima u kojima se nastavlja javnozdravstvena akcija. Djeca su također imala priliku bojati Plućka i puhati balone dok su odrasli mogli obaviti pregled spirometrije, naučiti vježbe disanja te razgovarati s pulmolozima.

U Hrvatskoj, prema procjenama, oko 200 tisuća osoba boluje od astme, a svaka druga svoju bolest ne drži pod kontrolom.

Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi 12.000 novooboljelih osoba od astme.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJOM U SPIZU? ZAŠTO NE? / Evo koji će trgovački lanci i trgovine u Zadru raditi 5. svibnja…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje, 5. svibnja:

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

od 8 do 21

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 21

Skradinska 8 – od 7 do 13

KONZUM:

Polačišće 2 – od 7 do 13

Franje Petrića 10 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Put Vrela 2 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Zadarska ulica 24 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Put Stanova 63 – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51C – od 7 do 21

Zrinsko-frankopanska 18 – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10A – od 7 do 20

Put Šimunova 2 – od 7 do 20

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu