Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UKLJUČEN CRVENI METEOALARM! Udari bure do 200 km/h! U ponedjeljak smirivanje vjetra, od utorka jugo i kiša

Objavljeno

-

CRVENI METEOALARM: Podno Velebita orkanski udari bure. Najjači udari vjetra 130-200 km/h! PODUZMITE MJERE za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom.

Danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Najviše sunčana vremena bit će na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji. U gorju još ujutro postoji mogućnost za susnježicu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na moru jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša temperatura od 8 do 13 na kopnu i od 14 do 19 °C duž obale.

U ponedjeljak u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom na istoku može pasti i poneka kap kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu pretežno sunčano, a jaka i olujna bura će postupno slabjeti i u drugom dijelu dana mjestimice okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3 na kopnu i od 6 do 10 na moru, a najviša dnevna od 8 do 13 u unutrašnjosti te između 14 i 18 °C duž obale.

IZGLEDI VREMENA:

Još u ponedjeljak pretežno i djelomice sunčano uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar na kopnu te jaku i olujnu buru na Jadranu koja će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak. Od utorka promjenljivo s mjestimičnom kišom, na kopnu vjerojatnijom u utorak, a na moru u srijedu. Na kopnu će sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak oslabjeti dok će na moru zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar. Temperatura zraka malo ispod prosjeka, osobito u unutrašnjosti.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu