Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“ĐIR PO GRADU” / BOGATA PONUDA PRIGODNIH POKLONA: U zadarskim trgovinama za svakog ponešto za “pod bor”

Objavljeno

-

Idealno je vrijeme za planiranje poklona koje ćete za svoje najmilije uskoro staviti pod bor. Kako to nije uvijek jednostavno jer treba osmisliti pravi poklon za osobu bilo koje životne dobi, preporučujemo vam ponudu koja je sad aktualna u sklopu manifestacije Đir po gradu.

Aqua

U trgovini Aqua puno će vam toga odmah „zapeti za oko“ jer je ponuda uistinu bogata, naročito predmeta od maslinovog drveta kao i maslinovog ulja raznih okusa, upakiranih u prigodnu ambalažu što takav poklon čini punim pogotkom.

Mogu se kombinirati pokloni sastavljeni od maslinovog ulja s voćnim džemovima u manjem i većem pakiranju. Preporučamo prekrasno dizajnirane keramičke boce s maslinovim uljem koje imaju i vlastitu ambalažu kao i posebne poklon-vrećice. Jedna od zanimljivih kombinacija koja se dosta kupuje je ona od džema od suhih smokva i maslinovog ulja, a mogu se upakirati po vašoj želji. Postoje i gotove kombinacije ulja u kutijama, s dvije ili pet boca, aromatiziranih tartufima, bijelim lukom, chillijem, origanom, bosiljkom i limunom.

Košare od morskih alga raznih veličina odlično podnose vlagu i mogu se koristiti i u kupaonici, a obično se kombiniraju s nekim od ostalih proizvoda pa to bude pravi poklon iznenađenja.
Ženama i djevojkama zasigurno bi se svidjelo da pod borom nađu poklon od mirisnih svijeća i štapića. Netko praktičan, može za poklon odabrati i komplet ručnika, a zanimljiv je i izbor boca za vodu i termoboca. Za one nešto mlađe tu su kompletići s bilježnicama, olovkama, gumicama i ostalim potrepštinama takvog tipa, uz dodatak vrlo popularnih narukvica sa sidrom.

Soho

Ukoliko ste bezidejni, dolaskom u trgovinu Soho to će se vrlo brzo promijeniti jer kod njih možete pronaći puno interesantnih i neuobičajenih poklona za sve generacije. Trgovina je specifična jer nudi nešto što drugdje nema, poput krasnih šalica s otkačenim natpisima, torbi, ruksaka, boca, termo čaša za vaše tople napitke, božićnih ukrasa, ali nešto i za one koji dosta vremena provode pred računalom. Tako možete za poklon nekom takvom u Sohou kupiti „jastuk za laptop“, ukoliko ga osoba često koristi „u hodu“. Ništa manje oduševljeni neće biti ni mini usisavačem za tipkovnicu ili mini fenom za slučaj ako se tipkovnica zalije nekom tekućinom, ali i podlošcima za grijanje šalica s toplim napitkom.

Poslovnjacima pak za „pod bor“ možete kupiti rokovnike koji dizajnom odskaču od standardnih. Nema brige niti oko poklona za djecu jer Soho nudi i velik izbor igračaka, ali čak i stvari za bebe. Uz zanimljive i nestandardne potrepštine za kuću, tu je i fino i kvalitetno posuđe, a odličan poklon ispod bora je i kalendar.

I muški dio populacije ima svoju ponudu tako da ćete tu pronaći nešto i za njih, poput radija koje izgleda kao mali retro televizor ili radio, čak i čekić, ali ne onaj klasični.

Calle Carriera

Božićni vijenci aktualna su ponuda poklona u Suvenir shopu Calle Carrierra, uz bogatu ponudu vina za prigodni blagdanski ručak, ali i Maraskinih likera, malih i velikih, zatim meda, običnog i s voćem. Oni se odlično mogu kompletirati s nekim od likera za vrlo lijepi poklon ispod bora. Postoje već i složeni prigodni poklon paketi, s manje ili više ukomponiranim proizvodima.
Bogata je i ponuda ručno rađenog nakita, cvjetnih vodica s mirisima lavande, smilja i ruža u kombinaciji s prirodnim sapunom, kao i staklene ručno rađene figurice koje će razveseliti sve ljubitelje predmeta od stakla.

aqua2

Image 1 of 9

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu