Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

POLICIJA OBJAVILA DETALJE JUTROŠNJE PROMETNE U FRANKA LISICE: Vozač kamiona oduzeo prednost automobilu. Poginuo vozač Forda (67), suputnica (63) teško ozlijeđena

Objavljeno

-

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su očevid prometne nesreće kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru

Jutros, 24. rujna 2021. godine oko 05.50 sati u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 34-godišnji vozač teretnog automobila marke Man  zagrebačkih registarskih oznaka, za koji je bilo pridodano priključno vozilo, sa sporednog puta uključivao u promet na kolnik ceste Ulice Franka Lisice, koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću navedenom cestom.

Tom prilikom na središnji dio priključnog vozila dolazi do naleta osobnog vozila Ford zadarskih registarskih oznaka koje se odbija preko nogostupa na travnatu površinu, gdje se i zaustavlja, a kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin, koji nije koristio sigurnosni pojas.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok je putnica u dobi od 63 godine zadobila teške tjelesne ozlijede.

Za vrijeme trajanja očevida promet kolnikom  Ulice Franka Lisice bio u prekidu od 05.50 do 08.00 sati te se odvijao obilaznim pravcima.
U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Bura u jačanju; u najavi i dalje jaki pljuskovi i grmljavina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno, na Jadranu uz dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su vrlo vjerojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito popodne u unutrašnjosti. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni i bura, navečer na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Do sredine dana na jugu zemlje još jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 °C.

U četvrtak djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz više oblaka uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice kiša, a na jugu i krajnjem istoku i poneki pljusak praćen grmljavinom. Poslijepodne na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Vjetar većinom umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita lokalno olujna uz moguće orkanske udare. Na krajnjem jugu vjetar promjenljiva smjera. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C, u gorju niža.

IZGLEDI VREMENA:

U četvrtak promjenljivo oblačno, uglavnom u gorju mjestimice s kišom, a na jugu i krajnjem istoku i ponekim pljuskom. Potom djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a uz jači razvoj oblaka u petak poslijepodne na jugu još lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, u četvrtak podno Velebita i olujna, a od petka i sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene, na moru malo viša.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MEMORIJAL BOJNIK DAVOR JOVIĆ – NATJECANJE PRVI ZA HRVATSKU / Međunarodno vojno natjecanje u srijedu na području Zadarske županije

Objavljeno

-

By

Međunarodno vojno natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“ održat će se u srijedu 8. svibnja 2024. godine.

Natjecanje će započeti ispred bivše vojarne u Šepurinama kod Zadra s početkom u 6 sati, a završit će kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati, kada će se održati svečanost povodom završetka natjecanja i proglašenje pobjednika.

Svečani program povodom završetka natjecanja i proglašenja pobjednika natjecanja uključuje:

–          taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH,

–          nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“ –  predviđen početak oko 12:45 sati,

–          pokaznu vježbu vojno – akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne,

–          koncert klape „Sveti Juraj“ – predviđen početak u 15 sati,

–          završetak hodnje – dolazak umirovljenih djelatnika SG SOD „Damir Tomljanović – Gavran“ i

–          dodjelu odličja Red „Bana Jelačića“ Središtu „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast obilježavanja 30. godišnjice pogibije brigadira Damira Tomljanovića – Gavrana i 30. obljetnice ustrojavanja Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović – Gavran“.

Ukupno 80 sudionika, 72 natjecatelja i osam natjecateljica, od toga 40 pripadnika/ca Hrvatske vojske, 10 Ministarstava unutarnjih poslova, 30 iz savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz 12 država i jednog NATO zapovjedništva prolaze stazu dugu približno 34 kilometra na kojoj savladavaju sedam vojničkih zadaća.

PRELIMINARNI PROGRAM:

–       9:00 do 17:00 sati – taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Oružanih snaga RH

–       12:00 sati –   pokazna vježba vojno-akrobatske skupine Počasno – zaštitne bojne

–       12:45 sati  nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“

–       15:00 sati   koncert klape „Sveti Juraj“.

Pozivamo građane da dođu kod crkve Svetog Donata u gradu Zadru u 12 sati gdje će biti dočekani natjecatelji i proglašeni pobjednici međunarodnog vojnog natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Popis korisnika stanova s osnova najma socijalne kategorije

Objavljeno

-

By

Popis korisnika stanova u vlasništvu Grada Zadra  s osnova najma socijalne kategorije objavljen je danas na sljedećoj poveznici: 

https://www.grad-zadar.hr/popis-korisnika-stanova-s-osnova-najma-socijalne-kategorije-1283/ 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu