Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“DEMONI”/”SLICE OF LIFE” U Kino Zoni večeras vizije užasa!

Objavljeno

-

Nakon šarenog i maštovitog svijeta animacije večeras u Kino Zoni odlazimo u svjetove noćnih mora, distopije i užasa zahvaljujući ZF hororu ”Demoni” te domaćoj kratkometražnoj ZF senzaciji ”Slice of Life”.

Radnja ”Demona” prati Tasyu Vos, korporativnu agenticu koja koristi najmoderniju tehnologiju pomoću koje preuzima tijela drugih ljudi te ih tako tjera da izvršavaju atentate za benefit kompanije za koju radi. I premda ona ima poseban dar za ovaj posao, njezina iskustva na dosadašnjim misijama uzrok su dramatičnim promjenama u njoj, a u svom se životu svakodnevno odupire nasilnim sjećanjima i porivima. Kako se njezino mentalno stanje pogoršava, ona polako započinje gubiti kontrolu te se uskoro nađe zatočena u umu čovjeka čiji identitet prijeti uništenju nje same…

Režiju i scenarij filma potpisuje sin slavnog Davida Cronenberga, Brandon, a da ‘jabuka nije pala daleko od porodičnog stabla’ zaključit ćete jako brzo. U glavnim ulogama nastupaju Andrea Riseborough, Christopher Abbott, Jennifer Jason Leigh i Sean Bean.

Cronenbergov film je osim kritike i vjerne vojske fanova osvojio i brojna priznaja i nominacije od kojih valja istaknuti nagrade za najbolji film i režiju na festivalu u Sitgesu, odnosno, nominaciju za najbolji film u Sundanceu.

Što se pak kratkometražnog filma ”Slice of Life” tiče, njegova se radnja je smještena u “Blade Runner” svijet, nadahnut dizajnima Syda Meada, a prati sitnog dilera koji u jednoj noći mora skupiti novac da svemirskim brodom otputuje sa Zemlje koja je u raspadu i na rubu apokalipse u neki bolji život. No, na tragu mu je korumpirani policajac i sve vodi prema konačnom okršaju.

Za režiju i scenarij (među ostalom) filma odgovoran je genijalan dvojac Luka Hrgović i Dino Julius dok se u glavnoj ulozi pojavljuju Anton Svetić, ujedno i koscenarist te Ivica Pustički. Na svojem festivalskom putu, ovaj film je do sad osvojio brojna priznanja uključujući nagradu za najbolji igrani kratkometražni film na festivalu u Betini, nagradu za najbolje specijalne efekte na ‘SciFi Film Festivalu’ i brojne druge.

Projekcije su na rasporedu večeras od 21.15 h na već dobro poznatoj Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i crkve Sv. Dominika).

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja koja se otvara u 20.15 sati.

* U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

* Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ILČIĆ U ZADRU PREDSTAVIO SVOJU LISTU ZA EP / Ribari: Za hrvatsko ribarstvo napravio je više nego svi drugi naši eurozastupnici zajedno!

Objavljeno

-

By

Zadar, 30. travnja 2024. – U Zadru je jučer predstavljena kandidacijska lista grupe birača na čelu s nositeljem liste g. Ladislavom Ilčićem. Tijekom konferencije za medije predstavljeno je i dvoje kandidata na listi: g. Mate Šimundić te gđica. Miranda Jamnicki. Uz njih, na konferenciji su se pojavili i lokalni ribari predvođeni g. Karlom Magdićem koji su odlučili javno poduprijeti g. Ilčića zbog, kako kažu, njegovog doprinosa hrvatskom ribarstvu.

Tiskovnu konferenciju je otvorila Zadranka Miranda Jamnicki koja je istaknula kako je u djelovanju Ladislava Ilčića u Europskom parlamentu prepoznala zalaganje za iste one vrijednosti za koje se i ona nalaže – zaštita i promicanje međunarodnog ugleda Hrvatske te zaštita kršćanskih vrijednosti i dostojanstva žene.

„Samo poštivanjem cjelovitosti i dostojanstva žene, što je g. Ilčić više puta isticao u svojim govorima u Europskom parlamentu, možemo doći do stvarne ravnopravnosti žena i do društva s manje nasilja, izjavila je Jamnicki.

„Ladislav je jedini zastupnik s kojim smo uopće uspjeli uspostaviti komunikaciju, koji je htio saslušati probleme ribara i situaciju s ribarstvom u Jadranskom moru. Napravio je za hrvatske ribare više nego svi drugi zastupnici zajedno. Uspio je izboriti većinu u Europskom parlamentu koja je izglasala postupak da se Mediteranska uredba mora mijenjati. Ta uredba radi velike probleme  hrvatskim ribarima u Jadranu. Za hrvatsko ribarstvo je jako važno da imamo nekoga u Europi tko se zaista bori za nas.“,izjavio je predstavnik ribara, Karlo Magdić.

Mnoge lijeve politike u Europskom parlamentu pokazale su se vrlo lošima rezultirale su lošim rezultatima. Europa treba dokazane vrijednosti i političare koji su trajno i jasno stajali u obranu povijesno potvrđenih vrijednosti i koncepata života koji su dobri i za društvo i za gospodarstvo“, izjavio je Ilčić.

Mate Šimundić, drugi kandidat na listi i predsjednik Skupštine Splitsko dalmatinske županije rekao je kako se od njega može očekivati borba za konkretne politike i rezultate, istovremeno braneći vrijednosti kršćanske Europe.

“Vrijednosti koje zajednički zastupamo su i poznate i dokazane: obitelj, sloboda, dobra Hrvatska i kršćanska Europa. Za te se vrijednosti borimo kroz konkretne politike. To su: energetska i prehrambena sigurnost, demografska  opstojnost, slobodno tržište, jasan identitet. Riječ je o krucijalnim temama za opstanak i RH i EU. Događaji  koji će se odviti do kraja ovog desetljeća, uvelike će definirati izgled i sudbinu EU, a time i naše Hrvatske, vjerojatno i do kraja ovog stoljeća. Želimo li biti pasivni promatrači tih zbivanja ili želimo dati svoj doprinos i pečat svijetu? Ako želimo opstati kao svoji na svome, birajmo dokazane vrijednosti.”, izjavio je Šimundić.

„Energetska kriza nije otpočela invazijom na Ukrajinu, ona je počela 6 mjeseci ranije, zahvaljujući nerealnim zelenim politikama ljevice. Zatvarali su klasične izvore energije, a gurali alternativu koja nije spremna, niti pouzdana. Cijene energije su porasle, a gospodarstvo, a time i građani – plaćaju tu cijenu. Kada tome dodamo ideologiju koja zagovara smanjenje broja djece, koju ljevica vidio kao ništa drugo nego kao problem koji potiče globalno zatopljenje, dobivamo sliku društva protiv koje sam se borio u Europskom parlamentu i protiv koje ću se uvijek boriti. Građani to vide, vide moje rezultate i siguran sam da će ponovno birati dokazane vrijednosti“, završio je Ilčić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predavanje prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića: “Zakon o hrvatskom jeziku, post festum” 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru priređuje predavanje prof. dr. sc. Vjekoslava Ćosića: “Zakon o hrvatskom jeziku, post festum”. Predavanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, Zadar,  u četvrtak 2. svibnja, s početkom u 18:30.

Hrvatski sabor 26. siječnja 2024. donio je Zakon o hrvatskom jeziku, čime je Republika Hrvatska  stala uz bok europskih zemalja koje se svojim nacionalnim zakonodavstvom skrbe o vlastitu jeziku. Time se nakon desetljeća iščekivanja napokon ostvario san mnogih generacija hrvatskih domoljuba.  Nacrt Zakona  izradila je radna skupina Matice hrvatske u sastavu: akademik Stjepan Damjanović, prof. dr. sc. Mario Grčević (voditelj radne skupine), akademik Mislav Ježić, akademik August Kovačec i dr. sc. Tomislav Stojanov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRAZNIK RADA / Donosimo radno vrijeme trgovina u Zadru ove srijede…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove srijede…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Skradinska 8 – od 7 do 21

KONZUM:

zatvoreno

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Većina trgovina radi. Točna radna vremena pregledajte OVDJE.

RIBOLA

zatvoreno

PEVEX

zatvoreno

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu