Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKA POLICIJA: Zbog prebrze vožnje za vikend sankcionirana 42 vozača!

Objavljeno

-

Proteklog vikenda ( 23.-25. travnja 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 411 vozila i vozača, a poduzeli su 116 represivnih mjera

Proteklog vikenda ( 23.-25. travnja 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 411 vozila i vozača, a poduzeli su 116 represivnih mjera.

Alkotestirano je 146 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola,

– 42 vozača su prekoračili propisano ograničenje brzine,
– 8 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje,
– 2 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa,
– 3 vozača prije stjecanja prava na upravljanje,
– 2 vozača su upravljala za vrijeme zabrane,
– 1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja,
– 1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije,
– 41 vozač nije poštivao prometni znak.

Iz prometa je isključen 21 vozač i 1 vozilo.

 U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže te tri osobe lakše ozlijeđene.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, 23. travnja oko 16.20 sati u Ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, 35-godišnja vozačica osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka izazvala prometnu nesreću u kojoj je zadobila teže tjelesne ozljede, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Također  je utvrđeno kako je vozilom upravljala za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 
Vozačici je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, nakon čega je smještena u službene prostorije policije do otrježnjenja te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje. Dana  24. travnja 2021. godine privedena je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Nedozvoljena brzina

 U subotu, 24. travnja u 14.25 sati na A-1, u blizini izlaza Benkovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, nedopuštenom brzinom od 213,5 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.
Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu