Connect with us

Sport

SONIK PUNTAMIKA DANAS U JAZINAMA DOČEKUJE VRIJEDNOSNICE OSIJEK Vlašić: “Ako u utakmicu ne uđemo s pravim pristupom, mogu nam napraviti velike probleme”

Objavljeno

-

Već se iz samog otvaranja sezone dalo naslutiti da će KK Sonik Puntamika biti jedno od  najugodnijih iznenađenja ovosezonskog izdanja HT Premije lige, da bi potvrda te teze na najbolji način stigla prije nekoliko dana kada je u gradskom derbiju u Jazinama srušen KK Zadar. Premda se gosti s Višnjika već mjesecima bore sa svojim „demonima“, to nimalo ne umanjuje veliki uspjeh Puntamičana koji su nakon nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe na domaćem parketu srušili i drugog velikana hrvatske košarke.

Trijumf protiv Zadra okrunio je sav trud Vlašićevih momaka u dosadašnjem dijelu natjecanja, no pred košarkašima Sonika još je puno izazova te nema ni govora o „spavanju na lovorikama“.

– Pobjeda protiv jačeg suparnika i papirnatog favorita diže momčad na određeni način, ali jednako tako može biti i zamka. Trebamo što je moguće prije zaboraviti utakmicu protiv Zadra. Ona nam treba poslužiti tek kao dodani impuls za kvalitetan rad. Ne smijemo razmišljati o položaju na tablici, broju pobjeda ili onome što je bilo u utorak, već tražiti dodatnu motivaciju za treniranje, jer trening je ono što garantira dobru igru – naglasio je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Junaci gradskog derbija bili su iskusni Jakov Vladović i Teo Petani koji su predvodili svoju momčad do velikog trijumfa, a upravo bi njihov veteranski glas trebao biti jamac da će se svaki suparnik ozbiljno shvatiti.

– Najbitnije je da se oni dobro oporave, osvježe i budu u dobrom ritmu. Jasno je da će svojim iskustvom pomoći kontrolirati stvari i pristup utakmici – dodao je trener Puntamike.

Pred „Soniksima“ je posljednja utakmica prvog kruga HT Premijer lige protiv Vrijednosnica Osijek. Slavonci u Zadar dolaze nakon poraza od Gorice, ali i s tri pobjede iz posljednja četiri susreta te je jasno da ih se ne smije olako shvatiti.

– Položaj Osijeka na tablici ne reflektira njihovu stvarnu kvalitetu. Činjenica je da se radi o momčadi koja igra na veliki broj poena, što su pokazali u nekoliko navrata u dosadašnjem dijelu sezone, prije svega u Sinju. Imaju visok šuterski rang, pogotovo u vanjskoj liniji. Frye i Jordano su jako zanimljivi igrači koji su u stanju svakome zabiti preko 20 poena i ako u utakmicu ne uđemo s pravim pristupom, mogu nam napraviti velike probleme. Osijek igra na „koš više“ i bit će vrlo bitno kontrolirati utakmicu na defenzivnom dijelu terena. U svakom trenutku moramo imati visoku razinu agresivnosti. To je put koji moramo slijediti – kazao je Vlašić.

Njegovo mišljenje dijeli i kapetan Dino Palčić koji je svjestan da se samo ozbiljnim pristupom može doći do novih bodova.

– U dobrom smo ritmu nakon pobjede protiv Zadra. Vrijednosnice su momčad iz našeg ranga i u takvim susretima uvijek idemo po oba boda. Osječani imaju puno mladih igrača te su dosta rastrčani i opasni iz kontre. Posebnu pozornost trebamo obratiti na njihov šut za tri poena, gdje su ponajbolji u ligi. Frye i Jordano trice gađaju s preko 45 posto uspješnosti, ali ne smijemo zaboraviti niti efikasnog Paića. Ako ih u tome uspijemo zaustaviti, imamo velike šanse za pobjedu – izjavio je zadarski razigravač.

Utakmica se igra bez prisustva gledatelja u nedjelju 22. studenoga u dvorani Jazine, s početkom u 18 sati. Prijenos susreta možete pratiti na HKS TV-u i na valovima Radio Zadra.

Foto: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK / U Zadru se prvi put održava Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 18. svibnja prvi put u Zadru organizira Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani održavaju se u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a do sada su se održali u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu.

U Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati, treneri će demonstrirati judo i gimnastiku. Uz kineziologinju i trenericu, Anamariju Reić, na raspolaganju djeci bit će i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, Mihaela Babić za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U Zadru će se od 27. do 30. lipnja održati i treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Sportski dani se od ove godine organiziraju diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu