Connect with us

Sport

OD DANAS NA VIŠNJIKU ZADAR MASTERS 2020. Košarka ne staje, na redu su veterani: Giergia, Kotnik, Marcelić, Blaslov, Dundov…

Objavljeno

-

U Zadru će se od danas do nedjelje (21. do 23. veljače) u organizaciji tvrtke S-event održati šesto izdanje košarkaškog turnira veteranki i veterana Zadar Master 2020.

Utakmice se igraju u dvoranama ŠC Višnjik uključujući i glavnu dvoranu Krešimir Ćosić.

U muškoj konkurenciji igra se u kategorijama 35/40+, 45+, 50+ i 55+. Ženska konkurencija je jedinstvena (35+).

I ove je godine turnir međunarodnog karaktera. U Zadar stižu gošće i gosti iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Njemačke i Rumunjske koji su bukirali stotinjak hotelskih soba.

Na turniru će nastupiti sedam ekipa iz Zadra i bliže okolice ekipa među kojima su i veteranke ŽKK Zadar.

I ove godine po odličje u dresu Voštarnice ide legenda zadarske košarke Giuseppe Pino Giergia koji je ušao u 83. godinu života. Zanimljivo, vitalni Pino igrat će u kategoriji u kojoj se natječu igrači starosne dobi između 45 i 50 godina.

Osim njega tu su brojna poznata imena poput Slavka Kotnika, Davora Marcelića, Đure Simona, Mira Dundova, Marina Pijace, Markija Blaslova…

Već na otvaranju turnira u petak u glavnoj dvorani odigrat će se gradski derbi u kategoriji 35+. Sastaju se Jazine Arbanasi Euroherc osiguranje i Veterani Puntamike.

Početak susreta je u 15 sati.

Prvi dan donosi ukupno 16 susreta. Giuseppe Giergia i Voštanica na parket izlaze u 17:30 sati, a protivnik u kategoriji 45+ im je ekipa Drink & Play. Utakmica se igra u dvorani broj 1.

U istoj dvorani odmah potom Davor Marcelić će odigrati dvije utakmice za redom jer nastupa za momčadi MORH 45+ i MORH 50+. Mlađim MORH-ovcima protivnik je Ivanić, a starijim splitski Vitalac. Utakmice se igraju u 18:45 i 20 sati.

U dvije kategorije, za dva kluba, igra i Marki Blaslov koji brani boje Voštarnice 45+ i Veterana Puntamika 40+.

Slavka Kotnika možete gledati u dvorani 3 od 17:30 sati kada se njegova ekipa Slovenija 55+ sastaje sa Zagrebom.

Raspored utakmica 1. dana Zadar Mastersa 2020 – petak , 21, veljače 

Velika dvorana:

15:00 sati – M 35/40+ Jazine Arbanasi Euroherc osiguranje – Puntamika 35+

16:15 sati – M 35/40+ Mladost – Puntamika 40+

20:30 sati – M 35/40+ UKV Adriatic Split – KK Jazine Arbanasi Euroherc Osiguranje

Dvorana 1:

16:15 sati – M50+ VKK Vitalac Split – Kočevski Medvedi

17:30 sati – M45+ Drink & Play – KK Voštarnica

18:45 sati – M45+ MORH 45+ – KK Ivanić

20:00 sati – M50+ MORH 50+ – VKK Vitalac Split

Dvorana 2:

16:15 sati – M 55+ Veleučilište Velika Gorica – Mladeniči

17:30 sati – M 55+ – KK Prule – VKK Zagreb 55+

18:45 sati – Ž 35+ – ŽKK Zadar – Hungary

20:00 sati – M 50+ – Fortunal – Cro Docs

Dvorana 3

15:00 sati – M 50+ KK Otok Ugljan – Centar Lug

16:15 sati – M 50+ Biograd – Cro Docs

17:30 sati – M 55+ Slovenija 55+ – Zagreb 55+

18:45 sati – M 50+ Centar Lug – KK Galeb Šibenik

20:00 sati – M 35/40+ Puntamika 40+ – Stara pumpa

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTO) Održana prva Stand Up Paddling utrka u Kukljici – Kukljica SUP Challenge 2024!

Objavljeno

-

By

Plaža Zelena punta se pokazala kao idealna lokacija za organizaciju prvog KSC – Kukljica SUP Challengea. Ovaj sportski događaj održan je na prekrasnoj plaži Zelena punta kod restorana Skakaona u Kukljici. Utrka se sastojala od 3 discipline – PRO, CASUAL i TANGO, a na utrci mogu sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i fizičku spremu. Osim natjecateljskog dijela, događanje je upotpunjeno sajmom otočnih proizvoda i besplatnom radionicom SUP-a za djecu.

Ovo natjecanje je bilo više od obične utrke. Naš dugoročni cilj je produžiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, otoka Ugljana i Zadarske županije te privući turiste koji vole sport i prirodu. Kroz ovaj događaj stvorila se jedinstvena atmosfera koja kombinira prirodne ljepote sa sportskim izazovima.

Pobjednici disciplina KSC – Kukljica SUP Challenge 2024:

PRO

  1. Mjesto – Goran Smirčić, Rijeka
  2. Mjesto – Stanislava Laginja, Rijeka
  3. Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče

CASUAL

Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče

Mjesto – Mate Ortulan, Kukljica

Mjesto – Josip Pelin, Kukljica

TANGO

Mjesto – Goran Smirčić i Stanislava Laginja, Rijeka

Mjesto – Mate Ortulan i Ana Jakić Smud, Kukljica i Preko

Mjesto – Kyan Mandel i Matija Matijević, Kukljica

Uz organizatora događanja, TZO Kukljica, u pripremi ovog događanja sudjelovali su i lokalni partneri – turistička agencija Nadria Travel, boutique agencija Break a Leg, Holiday Park Zelena punta i Camping Ugljan. Za bogati nagradni fond zaslužni su lokalni ugostitelji – konoba Udica, konoba Stari Mlin, restoran Skakaona, slastičarnica Hajduk, restoran Porat, restoran-pizzeria Ciao Ciao, restoran Srdela Fish Snack te partneri Holiday Park Zelena punta i turistička agencija Nadria Travel.

Za uspješnu radionicu SUP-a za djecu zaslužna je Ivana Šalov iz Yoga Room Split koja je približila pravilne tehnike veslanja na SUP dasci i dobrobiti veslanja za zdravlje i tjelesnu kondiciju. Posebne zahvale bismo htjeli uputiti i našim sponzorima Diskont Stanić, Zagrebačka pivovara i Kali tuna te partneru Holiday Park Zelena punta koji su se pobrinuli za okrjepu naših natjecatelja, volontera i posjetitelja te izlagačima otočnih proizvoda Kućna radinost Ivanka Milašinović, obrt Art maslina, obrt Lanđin, OPG Zalović, KUU Kunjka, OPG Grdaš, OPG Smoljan, Nataša Burmeta, Domaća radinost Aleksandra Šikoparija, Domaća radinost Željko Jerolimov, T.O. Meri i OPG Mandel koji su upotpunili naše događanje, poruka je organizaora.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNE VIJESTI IZ BUDIMPEŠTE: Vanja Tokić je viceprvakinja Europe! 

Objavljeno

-

By

Naša fitness kraljica u Budimpešti je osvojila još jednu medalju za naš grad, našu županiju i Hrvatsku! Vanja je viceprvakinja Europe i još jednom je dokazala da je na vrhu Europe i svijeta.

Vanja Tokić jučer je sudjelovala na Europskom natjecanju u fitnessu i bodybuildingu po IBFF federaciji. U svojoj kategoriji PRO BIKINI osvojila je srebrnu medalju zlatnoga sjaja! 

Na natjecanju su sudjelovale brojne države poput Slovenije, Mađarske, Slovačke, Izraela, Italije, Srbije, Bosne i Hercegivine, Crne Gore….

Podsjetimo, Vanja je zadnje tri godine bila zlatna, a ova sezona za nju je bila posebno izazovna s obzirom na zdravstveno stanje. Naša Vanja je bila jedina predstavnica iz Hrvatske te je ovo srebro još jače težine. 

“Jako sam zadovoljna, presretna i ponosna. Hvala Vam svima na ogromnoj podršci. Zajedno smo jači. Sada ću se najvjerojatnije malo odmoriti, a onda ćemo raditi planove za jesensku sezonu.”, rekla je presretna Vanja.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku badminton, taekwondo, nogomet…

Objavljeno

-

By

PETAK, 6. lipnja 2024.
KONCERT – u 20 sati – Koncert Aleksandre Prijović – centralna dvorana
Sportski susret zaposlenika INA GRUPE: od 9 do 19 sati, vanjski tereni ŠC Višnjik.

SUBOTA, 8. lipnja 2024.
PLIVANJE – Klupsko natjecanje, Zadar 2024., organizator PK Zadar, 8 sati, Zatvoreno bazensko plivalište ,
NOGOMET – papaline, NK Zadarnova – NK Arbanasi u 9 sati, NK Zara2 – NK Nova Zora u 10 sati.
BADMINTON – u organizaciji BK Zadar održat će se drugo kolo Dalmatinske lige u badmintonu, nastupaju natjecateljice i natjecatelji u kategorijama U11, U13, U15 i U19, single i mečevi u parovima, u 10 sati, pomoćne dvorane 1 i 2.

NEDJELJA, 9. lipnja 2024.
TAEKWONDO – 5. Zadar Open, kriterijsko natjecanje za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, organizator Taekwondo klub „Plovanija“, Zadar, u 10 sati – centralna dvorana,
VATERPOLO – pripreme hrvatske vaterpolske reprezentacije, U18, od 18:00-20:00 sati, Zatvoreno bazensko plivalište (veliki bazen neće biti dostupan na korištenje građanima).
RED BULL – HNS STREET FOOTBALL & RED BULL FOR 2 SCORE turnir, natjecanje po sustavu „4 na 4“ bez vratara, 16 sati, vanjski nogometni tereni ŠC Višnjik.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu