Connect with us

Sport

Grdović: "Strast prema klubu se ne bi trebala ugasiti kada su rezultati lošiji"

Objavljeno

-


U 9. kolu Lige za prvaka košarkaši Zadra igraju treću uzastopnu domaću utakmicu i to protiv Cibone, koju su u 2. kolu u Zagrebu pobijedili s velikih 23 razlike.
– Sigurno da će nam sada biti teže. Svaka utakmica je posebna i ima svoju zakonitost. Promjena trenera na Ciboninoj klupi utjecala je pozitivno na igrače i oni dolaze po pobjedu. Sigurno da im je samopouzdanje naraslo nakon pobjede nad Borikom. Cibona je veliki hrvatski klub, bez obzira na trenutnu krizu, a imaju kvalitetne igrače u sastavu te reprezentativce, rekao je trener Zadra Pino Grdović.
– Cibona nije samo Bogdanović. Ima tu još puno kvalitetnih igrača i oni imaju ekipu za vrh hrvatske košarke iako su u krizi, smatra Grdović.
Grdović je kazao kako su njegovi igrači fizički i mentalno spremni, a osim Vladovića, svi će biti u sastavu. Brown ima sitnih problema s leđima, ali Grdović misli da to neće utjecati na njegovu igru.
– Olivari i Dundović imaju problema s ozljedama. Olivari je danas normalno trenirao i mislim da će moći dati doprinos, dok je Dundović još uvijek upitan i mislim da neće moći igrati.
Grdović je pohvalio svoje igrače i rekao kako su u dosadašnjem periodu pokazali i više nego što je on očekivao od njih te se osvrnuo na manjak publike na Višnjiku.
– Mislim da ovi igrači zaslužuju poštovanje i od mene kao i od publike jer daju više od svog maksimuma. Nije u redu od nekih koji govore da neće dolaziti na utakmice jer je Zadar ispao iz NLB lige. Smatram da se za klub navija i u dobrim i lošim vremenima jer klub je jedan i uvijek će biti tu, a mi smo svi samo prolaznici. Lako je biti uz klub kada pobjeđuje, ali ta strast prema klubu se ne bi trebala ugasiti ako su rezultati lošiji.
Grdović je prokometirao i praksu u Hrvatskoj s brojnim izmjenama trenera tijekom jedne sezone.
– Zagreb je smijenio trenera jer su sebi postavili visok cilj, a trenutno imaju neadekvatan rezultat. Mislim da je u Ciboni i Zadru do smjene trenera došlo najviše iz razloga što se već sada radi na pripremi za slijedeću sezonu.
Grdović je dodao kako su svi igrači fizički spremni, ako treba, igrati svaku utakmicu do kraja sezone po 40 minuta.
Susret Zadra i Cibone igra se u 18 sati i 30 minuta.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. evola

    26. travnja 2011. at 18:12

    jedna stvar je navijat za klub kojeg volimo. To je sasvim u redu sa sportskog gledišta. Ali navijat za klub u kojem je uprava nestalo 100 miljuna kuna, izbacila nas iz NLB lige i prodala Jazine – to nema veze sa zdravim razumom!!! To mogu samo budale ili oni koji iz raznih interesa podržavaju tu klubsku politiku…

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu