Connect with us

Sport

Istra 1961 pobijedila NK Zadar

Objavljeno

-

Nogomet NK Zadar- Nk Istra (Foto: Ivan Katalinić)
Nakon četiri uzastopna poraza u proljetnom djelu prvenstva, Istra 1961 uspjela je upisati tri važna boda za ostanak u ligi. Igor Pamić na klupi Puljana debitirao je pobjedom, a gledatelji su većinu utakmice mogli uživati u sjajnoj nogometnoj predstavi.
Pred oko 2.500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina Istra 1961 je ugostila najlošiju gostujuću momčad u HNL-u, ekipu Zadra. Zanimljivo je spomenuti da do ove utakmice nogometaši Istre nisu postigli pogodak u prvome poluvremenu ove sezone. No, u debitantskoj utakmici Igora Pamića Puljani su srušili i tu neugodnu tradiciju.
U susret su bolje ušli nogometaši Zadra, prvih nekoliko minuta dobro su stajali na terenu i imali inicijativu, ali nisu uspjeli zaprijetiti domaćim vratima. Nakon toga Istra se probudila i zaigrala motiviranije, no u prvih 15-ak minuta utakmice nije bilo previše prilika koje bi mogle momčadima donijeti prednost.
U 22. minuti domaćini su srušili spomenuto “prokletstvo” i poveli s 1:0. Domaći branič Mateo Sušić s dvadesetak metara je sjajno šutirao i prevario vratara Zadra te doveo domaće u vodstvo.
Istra 1961 je nakon toga preuzela inicijativu i dominirala je susretom. Nakon vodećeg pogotka imali su dvije vrlo dobre prilike. Najprije je Siniša Linić slabo pucao, njegovu nepreciznost pokušao je nadoknaditi Eliomar, ali i njegov udarac nije bio najtočniji.
Pred kraj poluvremena Zadar je dva puta zaprijetio. Probali su Antonio Mršić i Vasilj, no mreže se nisu tresle pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Istre.
Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Najbliže izjednačenju su bili u 51. minuti kada se nakon kombinacije Zadrana u prilici našao Banović, a nakon njega je Šare pogodio gredu.
U sljedećim minutama obje momčadi imale su nekoliko izglednih prilika, no svoje šanse nisu iskoristili Istrini napadači Asim Šehić i Ivan Rodić. Udarne igle domaćina bile su neprecizne u 65. minuti. Nakon što su obje momčadi prikazale vrlo dobru i atraktivnu igru, u zadnjih 20-ak minuta utakmice tempo igre je pao.
Istra se nakon toga više orijentirala na obrambene zadatke i pokušavali su povećati svoje vodstvo preko Šehića koji je bio najistureniji domaći igrač. Do kraja utakmice vratari Ježina i Škorić su uspjeli sačuvati svoje mreže, ostalo je 1:0 za Istru.
Istra 1961 je nakon četiri uzastopne utakmice bez bodova napokon uspjela upisati pobjedu. Igor Pamić sjajno je započeo svoj mandat na klupi Puljana, dok su Zadrani još jednom potvrdili da im igranje u gostima ne “leži” najbolje.
(hrsport.net)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu