Connect with us

Sport

Cedevita se teškom mukom provukla kroz Jazine

Objavljeno

-

KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
Nakon pobjede nad posrnulima aktualnim prvakom Hrvatske Cibonom, košarkaši Borik Puntamike večeras su u Jazinama ugostili Cedevitu te su izgubili 89:92. Borik je vodio cijelu utakmicu i igrači Nevena Plantaka zaslužili su slaviti pred punim Jazinama, ali na kraju jednostavno nisu imali sreće. Iako su teren napustili u suzama sigurno da su otišli uzdignute glave, dok su igrači Cedevite, osim Žižića, Drapera i Wrighta, otišli pognute glave bez da su se iti pozdravili s mladim igračima koji su zasigurno zaslužili da im se čestita na odličnoj partiji.
KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
Prvi koš pao je tek nakon skoro dvije minute igre. Čakarun, večeras jedan od boljih pojedinaca, zabio je za 2:0, a Cedevita je u slijedeća dva napada napravila dva faula. Čakarun potom zabija još dva koša, gosti svoje prve poene ubacuju tek nakon 4 minute igre. Nakon 5 minuta igre Borik je već bio u bonusu, Cedevita je to iskoristila te je došla do minimalne prednosti 6:7. Minutu prije kraja prve četvrtine nervozni Aco Petrović dobiva tehničku, a nakon 10 minuta igre bilo je 22:22.
KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
Na samom početku Šarlija veže dva zicera. Zatim Cedevita radi mini seriju 5:0 i odlazi na 26:29. Nakon toga slijedi odlična igra Borika. Preko trice Jurjevića, zatim polaganja Mikulića pa još jedne trice Jurjevića te bacanja zbog tehničke Baždarića i Petanijeve trice, Borik serijom 16:0 odlazi na 42:39. Žižić zabija zicer za prekid serije Borika, no Mikulić odmah nakon toga ubacuje tricu. Minutu i pol prije kraja prvog poluvremena Borik je imao najveću prednost na utakmici, plus 13, 50:37. Do kraja druge četvrtine Cedevita je ipak malo posložila redove te je smanjila na 52:44.
Da su Puntamičani bili dominantniji u prvom dijelu govori i činjenica da je Cedevita imala 13 izgubljenih lopti i niti jedan napadački skok, dok je Borik imao čak 11 osvojenih lopti.
KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
Nakon minutu i pol igre u drugom poluvremenu Jurjević ubacuje novu tricu i nakon toga mu se svira četvrta osobna greška. U trećoj četvrtini najviše se istaknuo Jure Ružić koji je vezao 9 koševa za vodstvo Borika 68:59. U 28. minuti i on dobiva četvrtu osobnu grešku. Minutu i pol prije kraja ove četvrtine Cedevita je došla na minus 4, najviše zahvaljujući Žižiću koji je bio dominantan u reketu. Nakon minute odmora koju je pozvao Plantak, Petani ubacuje tricu, s druge strane Baždarić uzvraća itsom mjerom. Nakon toga i Škifić zabija tri poena. 10 minuta prije kraja Borik je vodio 73:69.
KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
Na otvaranju zadnje četvrtine Žižić smanjuje na minus dva a Wright izjednačava. Ružić dobiva petu osobnu, a Rudež, nakon faula dosuđenog Škifiću iako je čvrsto stajao s obje noge na podu i rukama u zraku, preko bacanja dovodi Cedevitu u vodstvo. U slijedećem napadu Čakarun poravnava na 75:75. Borik je do osjetnije prednosti došao preko Pešutove trice, 82:77, no Wright s druge strane također ubacuje tri poena, a Žižić zabija za novo izjednačenje. Tri minute prije kraja Škifić zabija tricu preko ruke, potom Pešut krade loptu i asistira Petaniju za 87:82. Dvije minute prije kraja Škifiću se svira osobna u napadu, peta. Potom Rudež zabija tricu, a točno minutu prije kraja Draper dovodi Cedevitu u minimalno vodstvo 87:88. Zatim pogađa i Wright, a u ovom peridu Jurjević dva puta šutira za tri poena, ali bezuspješno.
KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić
19 sekundi prije kraja Cedevita je pobjegla na 5 razlike preko bacanja Baždarića. Mikulić dodaje Čakarunu u kontri preko cijelog terena, a ovaj iz teške pozicije zabija koš te ima dodatno bacanje. Slobodno je promašio, ali Borik hvata loptu. Pešutov šut za tri je blokiran, a Puntamičani ponovno skaču u napadu. Jurjević je dobio priliku za zabiti za produžetak, no nije imao sreće. Cedevita je na kraju slavila, ali ne može se reći zasluženo.
KK Borik – KK Cedevita 89-92 (22-22, 30-22, 21-25, 16-23)
KK Borik: Mikulić 10, Mrkić 2, Marić, Čakarun 16, Ružić 12, Pešut 3, Petani 14, Škifić 13, Marin, Troskot, Jurjević 15, Šarlija 4
KK Cedevita: Draper 10, Žižić 26 (7 sk), Krstić, Troha 3, Wright 25 (5 sk, 4 as), Rudež 11, Petrović, Kaštropil, Princ 4, Butorac, Baždarić 13, Kovačević

Iako su izgubili, igrači Borik Puntamike pozdravljeni su na kraju glasnim pljeskom. Igračima je poraz teško pao, a kako i ne bi kada su gotovo cijeli susret vodili, a igra koju su prikazali bila je odlična. Šteta zbog rezultata, ali sigurno da će ovi mladi momci i dalje imati podršku punih Jazina i navijača koji s guštom pjevaju “nije u šoldima sve”, jer igrom i borbenošću to su sigurno zaslužili. Bravo momci, užitak je gledati vas!

KK Borik KK Cedevita Foto: Franko Pavić

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu