Connect with us

Sport

Publika dozivala igrače natrag na teren nakon pobjede nad Cibonom

Objavljeno

-


Utakmice Zadra i Cibone su uvijek derbiji koji plijene pažnju. Iako je ova večerašnja utakmica u drugačijem kontekstu, može se reći derbi posrnulih, ogled Zadra i Cibone uvijek ima posebnu draž.
Ove sezone Zadar igra loše i malo koji put, praktički nikako do sad, igrači nisu doživjeli da ih bodri cijela dvorana svih 40 minuta, a nakon utakmice da ih doziva natrag na teren. Svojom igrom, borbom i željom večeras su zaslužili svaku pohvalu, a pobjedom još uvijek imaju šansu za ostanak u NLB ligi.
Krenulo je dobro, Zadar je odmah napravio 10 razlike, a Cibona je stizala. Nakon pet minuta igre Zadar je vodio 17:4. Ipak, gosti su skupili svoje redove te je na kraju prve četvrtine bilo 24:21 za Zadar. U drugoj četvrtini Zadrani su odigrali dobro i nakon povratka Cibone na poluvrijeme se ipak otišlo sa plus 8.
Treću četvrtinu Zadar je otvorio nešto lošije, što je Cibona iskoristila i nakon pet minuta igre došla na samo jedan razlike. Do kraja ove četvrtine nastavilo se igrati koš za koš te je nakon trideset minuta igre bilo jasno da uzavreli Višnjik čeka još jedna neizvjesna završnica.
Nakon što je Cibona prešla u vodstvo, Zadar je, za razliku od dosadašnjih završnica, uspio prevagnuti utakmicu u svoju korist. Iako, mnogo puta kritiziran, Dundović je večeras povukao zabivši tri trice kada je bilo najpotrebnije. Za istaknuti je igru Downeya, za kojeg je prije par dana rečeno da nije zadovoljio, koji je u zadnjoj četvrtini vodio momčad do pobjede. Na kraju je zabio 20 poena uz 8 asistencija i dvije osvojene lopte. Brown je odigrao na razini cijelu utakmicu. Na terenu je proveo 34 minuta, zabio je 22 koša uz 7 skokova (2 napadačka). Marko Car zabio je 19, ali uz loš šut ( 3/6 za dva i 3/11 za tri) i tri izgubljene lopte. Za njega je Grdović rekao kako u budućnosti sigurno neće moći zadržavati loptu kod sebe kao u par navrata večeras. Grdović je naglasio kako Car to ne radi namjerno već mu je to navika. Treba istaknuti i igru kapetana Marčinkovića, posebice u obrambenom dijelu, a zabio je 9 poena uz 3 skoka i 5 osvojenih lopti.
Cibonu je predvodio Vrbanc sa 30 poena uz nevjerojatan šut, 5/5 za dva, 5/5 za tri. Bogdanović je dodao 27 koševa. Bivši Zadranin Pankracije Barać i nije se iskazao u dresu Cibone. U samo 14 minuta napravio je 5 osobnih grešaka.
KK Zadar – KK Cibona 93-88  (24-21, 22-17, 14-22, 29-24)
KK Zadar: Car 19, Batur, Ahmetbašić, Ramljak, Dundović 16, Marčinković 9 (5 ukr), Olivari, Ivanov 2, Brown 22 (7 sk), Bilan 5, Longin, Downey 20 (8 as)
KK Cibona: Giriček 7, Bogdanović 27 (5 sk, 6 as), Barać 2, Lalić 2, Zubčić 10, Garma 2, Rozić 1, Vragović, Vrbanc 30, Krapić7

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatski tenisač je bio pred pobjedom. Onda su na teren uletjeli prosvjednici

Objavljeno

-

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo plasirali su se u četvrtfinale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Rimu. U susretu drugog kola s uvjerljivih 6:1, 6:2 savladali pete nositelje, Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.Meč je trajao oko sat vremena, ali jednako toliko je trajao i prekid koji su uzrokovali prosvjednici kada su pri rezultatu 6:1, 4:2 upali na teren te po njemu prosuli kemikalije. Čišćenje terena nije potrajalo dugo, ali osiguranje je moralo isprazniti tribine i uvjeriti se kako su svi “aktivisti” uklonjeni s područja kompleksa Foro Italica gdje se održava turnir.

Pavić i Arevalo dominirali su od početka, osvojili su prvih pet gemova, a kod izjednačenja u šestom imali i prvu set-loptu. Nisu je iskoristili, ali su mirno na vlastitom početnom udarcu priveli dionicu kraju. Neposredno uoči prekida napravili su i break za 3:2 u drugom setu, a nakon stanke su osvojili oba gema i dovršili posao. U četvrtfinalu će igrati protiv trećih nositelja, Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu