Connect with us

Sport

Car, Marčinković, Batur, Olivari i Bilan pobijedili Cedevitu

Objavljeno

-

Ivan Batur (foto: Žeminea Čotrić)
Ma ni najoptimističniji navijač nije vjerovao da Zadar može doći do pobjede u polufinalnoj utakmici Kupa protiv Cedevite, ali čudo se dogodilo.
Bujan je prije utakmice rekao da šansa uvijek postoji i da ga zanima samo dobra igra njegove ekipe. Šansa se ukazala, igra je bila dobra, a Car, Batur, Marčinković, Olivari i Bilan zaslužili su jedan veliki naklon.
Unatoč tome što nisu mogli nastupiti u punom sastavu zbog dugovanja prema Boisi, pet igrača na terenu i jedan kadet i pet juniora na klupi, vratili su nadu u košarku navijačima.
Zadar je preko Bilana, jedinog centra u ekipi, poveo 2:0 i činilo se da će to biti jedino njihovo vodstvo na utakmici. Sa zvukom sirene Rudež postavlja plus 7 na kraju prve četvrtine za Cedevitu (27:20). Pri rezultatu 43:36 za Cedevitu u drugoj četvrtini, Zadar radi seriju 6:0 i dolazi na samo minus 1. Na poluvrijeme se otišlo u egalu, 51:51. Zadrani su uspjeli ostati neopterećeni osobnim greškama, a igrali su samo s jednom petorkom.
U drugom poluvremenu Cedevita je povećala prednost, ali Car, Batur, Marčinković, Olivari i Bilan nisu se predavali. Grizli su u obrani te bi se nakon svakog vodstva Cedevite uspjeli vratiti. Nakon trideset minuta igre Cedevita je vodila 65:62. Najprije Marčinković atraktivnim zakucavanjem, a potom i Bilan s dva uzastopna koša dovode Zadar u vodstvo 74:71. Do poslijednje minute igralo se praktički koš za koš, a 10 sekundi prije kraja utakmice Baždarić zabija tricu za vodstvo Cedevite 82:81. Međutim, Ivan Batur kreće na prodor i u poslijednjoj sekudi utakmice zabija koš za prolazak u sutrašnje finale i konačnih 83:82.
Car je zabio 20 uz 7 asistencija i šest skokova, Marčinković dao 17 uz 9 skokova, Olivari je također ubacio 17, Batur 15, a Bilan 14 koševa uz 13 skokova.
– Mi smo ponijeli stvari za dva dana iako nitko u Hrvatskoj nije vjerovao da je ovo moguće, rekao je nakon utakmice Tihomir Bujan.
Trener Cedevite Aco Petrović podnio je ostavku.
KK Cedevita – KK Zadar 82-83 (27-20, 24-31, 14-11, 17-21)
KK Cedevita:  Draper 12, Krstić, Troha, Wright 18, Rudež 3, Petrović 4, Vukušić 16, Kaštropil 9, Princ 5, Butorac, Edwards 12, Baždarić 3
KK Zadar: Car 20 (6 sk, 7 as), Banić, Batur 15, Mujagić, Škara, Marčinković 17 (9 sk), Olivari 17, A. Ivanov, Bilan 14 (13 sk), Rutar, Bučaj

Tornado organizira put u Zagreb na finalni susret. Autobus polazi u 14 sati s Lipotice.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. roksi

    9. veljače 2011. at 22:27

    Bravo!!! Konačno!

     
  2. IVAN BOŽIN

    10. veljače 2011. at 9:12

    NIJE LJEPOTICA, NEGO LIPOTICA!!!!
    ZADARSKO SRCE!!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu