Connect with us

Sport

KK Zadar u gostima, Puntamičani i košarkašice kod kuće

Objavljeno

-

Košarkaški koš (foto: Žeminea Čotrić)
Nakon pobjede u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Dubrave košarkaši Zadra igraju 17. kolo NLB lige u Češkoj kod Nymburka. Česi su sigurno ranjivi kod kuće jer su do sada izgubili tri domaća susreta (Krka, Olimpija, Budućnost), a po riječima Marka Cara Zadar bolje igra u gostima i tu vidi priliku za pobjedu. Isto tako, upravo domaća pobjeda protiv Nymburka je bila Zadrova prva u NLB ligi nakon početna tri poraza. Zadar s pet pobjeda i 11 poraza dijeli poslijednje mjesto sa Crvenom zvezdom koja u nedjelju igra na domaćem terenu protiv Igokee.
U 11. kolu prve hrvatske lige košarkaši Borik Puntmike u Jazinama dočekuju Dubravu. Dubrava je prije dva dana igrala protiv Zadra u četvrtfinalu Kupa i dobro se držala veći dio utakmice što dovoljno govori da je Puntamičanima potreban oprez. Isto tako upravo Dubrava je prije Božića pobijedila Borik u Kupu i time ih eliminirala iz ovog natjecanja. Puntamičani su nastavak sezone otvorili porazom na gostovanju kod Darde. Bez obzira na taj poraz još uvijek su u igri za Ligu za prvaka budući da je konkurent Alkar sinoć izgubio od Kvarnera. U slučaju večerašnje pobjede, Puntamičani bi se izjednačili na ljestvici sa Sinjanima te bi imali sedam pobjeda i četiri poraza.
Nakon početna četiri poraza košarkašice Zadra nanizale su četiri pobjede. Između ostalog, pobijedile su Omiš i Pulu, dva najizglednija kandidata za Ligu za prvaka. Iako Zadrankama te pobjede vjerojatno neće ništa značiti, igračice su se napunile samopouzdanjem. U 11. kolu na Višnjiku dočekuju ekipu Požege. Od njih su izgubile  84:72, a većim dijelom susreta bile su u egalu. Trenerica Marija Mazija imat će u sastavu Laru Majstorović koja nije igrala zadnja četiri kola zbog ozlijede. Iako se ekipi pridružila tek u ponedjeljak sigurno da će njen povratak biti samo plus. Međutim, Lucija Perica, Ema Meštrović i Božena Tokić muku muče s virozom pa Mazija sigurno ima razloga za brigu. Nadodajmo još da je Požega u zadnjih pet susreta slavila, a sve skupa ima tri poraza i šest pobjeda.

Subota: KK Zadar:Nymburk 18:30, KK Borik Puntamika:KK Dubrava 18:00, ŽKK Zadar:ŽKK Plamen Požega 18:00.
Nedjelja: KK Voštarnica:KK Kaštela 19:30, KK Pet bunara:KK Omiš Galeb 17:00, KK Jazine:KK Solin 20:15

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

PK JADERA / Nova iskustva, osobni rekordi i norme za PH iz Češke

Objavljeno

-

By

04./05.05.2024. na 50m bazenu u Brno-Lužánky, Češka Republika odžano je natjecanje „Májové Brno 2024“. Plivači i plivačice Zadarske Županije, nastupili su na međunarodnom plivačkom natjecanju “Májové Brno 2024.” koje se kroz dva dijela natjecanja održalo 04. i 05. svibnja u Češkoj.

U konkurenciji od 380 natjecatelja iz 6 zemalja (Austrija, Češka Republika, Hrvatska,  Mađarska,  Slovačka Republika i Ukrajina) Zadarsku županiju je predstavljalo 6 članova iz PK Jadera i PK Zadar. Iz PK Jadera pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. nastupali su: Antonio Dobrić (2011), Adrian Pavić (2011),  i Erika Sommer Bem (2013). Pošto su naši dečki ulazno godište kategorije kadeta, a Erika je ulazno godište kategorije ml. kadeta  nastupali su u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačima sakupili nova iskustva te isplivali niz osobnih rekorda i normi za državno prvenstvo.

Erika Sommer Bem (2013) je nastupala u B kategoriji (2012/13), a najbolji plasman je ostvarila u disciplini 200m leptir gdje je s vremenom 3:52,10 zauzela 6.mjesto. Disciplinu 50m leptir (42,76) je završila na 17.mjesto dok se na 50m slobodno (34,82) plasirala na 18.mjesto. Pošto je Erika tek ulazno godište kategorije mlađih kadeta iako ima isplivane norme za Kadetsko PH nema pravo nastupa.

Dečki su nastupali u A kategoriji (2010/11). Antonio Dobrić (2011) je najbolji plasman ostvario u disciplini 50m prsno gdje je s vremenom 39,04 doplivao do 6. mjesta i norme za PH, na 15.mjesto se plasirao u disciplinama 100m prsno (1:27,73) i 200m prsno (03:16,91), dok je još jednu normu za PH isplivao u disciplini 100m slobodno (1:09,04) i zauzeo 26.mjesto u kategoriji. Adrian Pavić (2011) je također isplivao 2 norme za PH i to u disciplinama 50m i 100m slobodno. Najbolje plasmane je ostvario u disciplinama 50m slobodno (30,94) i 100m leđno (01:23,99) gdje je zauzeo 20.mjesto, u disciplini 100m prsno (1:34,04) plasirao se na 23.mjesto, dok je disciplinu 100m slobodno (1:10,16) završio na 35.mjestu

Ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji na financiranju troškova puta te klubu Kometa Brno na smještaju naših plivača.

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu