Connect with us

Sport

Saša Radotić istrčao 170 km za 18 sati

Objavljeno

-


Na Božićnom ultramaratonu od Splita do Zadra Atletičar Saša Radotić, član Kluba atletskih veterana Zadar, istrčao je za  Božić 170 km dugu dionicu od Splita do Zadra za 18 sati. Idealna temperatura za trčanje kao i jaki konstantni vjetar u leđa pogodovali su ostvarenju ovog odličnog rezultata.
Za Radotića je ovo bila test-utrka s kojojom je htio potvrditi svoju spremnost za sportski plan koji ga očekuje slijedeće godine u Australiji. Tamo će nastupiti na ekstremnoj utrci na “24 sata” koja se ujedno boduje za prvenstvo Australije na 100 km trčanja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTOGALERIJA) Na Zrinjevcu otvorena izložba na otvorenom u spomen na Krešimira Ćosića

Objavljeno

-

By

Na dan kada se obilježava 29 godina od smrti košarkaške legende Krešimira Ćosića, u zagrebačkom Parku Zrinjevac, otvorena je izložba na otvorenom koja prikazuje život jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Izložba je otvorena u organizaciji Udruge “Dani Krešimira Ćosića”, a otvorena je do 29. svibnja.

“Krešo je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj i svjetskoj povijesti košarke. Povodom tog održava se ova izložba na otvorenom. Građani Hrvatske, ali i gosti, ovom izložbom dobit će uvid u život moga oca. Posebno mi je drago da će se nove generacije i na ovaj način upoznati s Krešinom ostavštinom!” – izjavila je Ana Ćosić Pajurin.

Izložbu čini 10 velikih panoa, svaki od njih prolazi jedno životno razdoblje Krešimira Ćosića, razdoblje sa sveučilišta u Americi, igračko razdoblje, vremena kad je bio zamjenik veleposlanika u Americi, životopis te karta Hrvatske sa znamenitostima koje nose ime legende. Krešimir Ćosić bio je prvi Hrvat koji je ušao u NBA Kuću slavnih te prvi Europljanin na NBA draftu.

Na otvaranju izložbe, uz obitelj, okupili su se brojni štovatelji Krešimira Ćosića kao što su njegovi nekadašnji suigrači Nikola Plećaš, Željko Jerkov i Zoran Ćutura. Bio je tu i bivši NBA igrač Jusuf Nurkić, slavni TV komentator Slavko Cvitković, dopredsjednica Udruge Zdenka Zrilić, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva turizma i sporta, Grada Zagreba  te brojni drugi.

 
Nastavi čitati

Sport

JOŠ JEDNA MEDALJA / Vanja Tokić je viceprvakinja Olimpije!

Objavljeno

-

By

Naša fitness kraljica postala je viceprvakinja Olimpije i time dodala još jednu profesionalnu medalju u svojoj kratkoj sportskoj povijesti. 

“Presretna sam i zadovoljna. Uvijek je jako teško nakon natjecanja dojmove sročiti u nekoliko rečenica. Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci, puno mi znači podrška svih vas, posebno obitelji i prijatelja . Ovo je naša medalja, naš zajednički uspjeh.  Još jedan dokaz da se sve može uz volju rad i odricanje.” rekla je Vanja koja će dojmove tek sažeti kroz nekoliko dana.

Natjecanje IBFF Olimpija održano je u subotu u talijanskom gradu Tarantu,  a Vanja je nastupila u svojoj kategorili PRO BIKINI.

U Italiji je bila jedina predstavnica Hrvatske, a natjecateljice su bile uz ostale zemlje i  iz Južne Afrike, Španjolske, Slovačke, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i  Mađarske.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, atletika, odbojka…

Objavljeno

-

By

PETAK, 24. SVIBNJA 2024.


KOŠARKA – FAVBET Premijer liga: KK Zadar – KK Split, 20:00 sati, dvorana Krešimir Ćosić; 1. finalna utakmica

ODBOJKA – Prvenstvo Hrvatske u odbojci (kadeti), od 08:00-20:00 sati, dvorana 1. i 4.

NOGOMET – Pionirke: ŽNK Donat – ŽNK Osijek 10:30h; Kadetkinje: ŽNK Donat – ŽNK Osijek 12:00h;

SUBOTA, 25. SVIBNJA 2024.

ODBOJKA – Prvenstvo Hrvatske u odbojci (kadeti), od 08:00-20:00 sati, dvorana 1. i 4.

NOGOMET – Mlađi pioniri: NK Zara – NK Podgradina 08:00h, Papaline: NK Zara – NK Zlatna Luka 09:10h; NK Zadarnova 3 – NK Zadarnova 4 10:00h, NK Zadarnova 2 – NK Abeceda 11:00h; Seniori: NK Abeceda – NK Zemunik u 19:00 sati;

ATLETIKA – Dalmatinska liga 3. kolo, od 12:00 do 19:00 sati;

NEDJELJA, 29. SVIBNJA 2024.

KOŠARKA – FAVBET Premijer liga: KK Zadar – KK Split, 20:00 sati, dvorana Krešimir Ćosić, 2. finalna utakmica

ODBOJKA – Prvenstvo Hrvatske u odbojci (kadeti), od 08:00-20:00 sati, dvorana 1. i 4.

NOGOMET – Pioniri: NK Zara 3 – NK Škabrnja 08:10h, NK Zara – NŠK Sv. Mihovil 09:20h; Mlađi pioniri: NK Arbanasi – NK Dugopolje 11:00h; Pioniri: NK Arbanasi – NK Dugopolje 12:30h; Juniori: HNK Zadar – NK Abeceda 17:00h; Kadeti: HNK Zadar – NK Abeceda 19:00h;

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu