Connect with us

Sport

"Pogodili su me porazi, ali opet ćemo se podići!"

Objavljeno

-


Nakon sinoćnjeg poraza zadarskih košarkaša od Olimpije, trener Danijel Jusup rekao je da ga zabrinjava “bezidejnost njegove ekipe u napadu” i činjenica da “lošije igraju na domaćem terenu, nego u gostima”.
Jedan od rijetkih pojedinaca koji su odigrali solidnu utakmicu sinoć, jest Brandon Brown.
Ovaj 29-godišnji Amerikanac doveden je u Zadar kao pojačanje na centarskoj poziciji. Visok 202 cm, ima dosta internacionalnog iskustva iza sebe. Igrao je u Poljskoj, Južnoj Koreji, a zadnje četiri godine proveo je u Italiji.
* Zašto si došao u Zadar?
– Tražio sam angažman i moj menadžer mi je kao opciju ponudio Zadar. Budući da mi je važno da igram u sredini gdje je košarka bitna, a Zadar igra još dva natjecanja osim domaćeg prvenstva, to mi se svidjelo.
* Kako ti se sviđa Zadar?
– Iskreno, nisam puno ni vidio. Meni je najbitnije da odradim treninge, a nakon napornog treniranja nemam baš volje nešto posebno izlaziti. Grad kao grad mi je prekrasan, pogotovo Poluotok. Najviše mi se sviđa što imate dobro kino, a filmovi su srećom na engleskom pa se osjećam kao doma jer mi je tako najdraže ubiti vrijeme. Trenutačno sam tu sam, supruga mi je u Americi, ali doći će u posjet kada bude mogla. Budući da godinama praktički živim sam, čak sam i kuhati naučio, tako da je to još jedna od stvari koje radim kad ne treniram.
* Kakva ti se ekipa Zadra čini?

– Ekipa je super. Dečki su korektni, svi vrijedno treniraju i na utakmicama daju sve od sebe. Najviše mi se sviđa što se nitko ne ističe kao zvijezda već smo svi ravnopravni i na terenu podupiremo jedan drugoga da što bolje odradimo svatko svoj dio.
* Jesu li porazi u prva dva kola vaša realnost ili ste mogli bolje?
– Što se tiče poraza, moram reći da su nam teško pali. Meni osobno je nakon sinoćnje utakmice bilo vrlo teško. Izgubili smo samo zahvaljujući vlastitim greškama. Mogu reći da nas nije Olimpija pobjedila nego smo mi pobjedili sami sebe. Protiv Cedevite smo odigrali dobru utakmicu i žao mi je što smo izgubili. Znam da ova dva poraza nisu realnost Zadra i mogu vam obećati da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati. Navijači od nas mogu očekivati borbenost i stopostotno davanje sebe u svakoj utakmici.
* Jesi ti zadovoljan svojom igrom?
– Ne. Mislim da uvijek mogu bolje. Sinoć sam dao sve od sebe, ali mislim da ja mogu bolje. Nadam se da ću u narednim susretima to i pokazati i da će navijači to vidjeti. Iako nisam visok kao neki centri, nije mi problem igrati na toj poziciji jer mislim da se mogu nositi sa svakim većim igračem. Možda će on biti u prednosti kad je skok u pitanju ali meni nije problem izgurati ga tako da ni ne dođe u neku izglednu priliku za skok. Odgovara mi pozicija koju igram u Zadru i pokušat ću svoju želju za pobjedom što bolje prenijeti na teren. Zadar nije moj matični klub, ali nije mi se problem motivirati i nikada ne ulazim u utakmicu sa stavom “čisto da odradim”, uvijek pokušavam dati svoje najbolje.
* Odgovara li ti način rada trenera Jusupa?
– Odgovara, uvijek kaže što hoće od mene i ako mi uputi neku kritiku znam da je to samo u svrhu da sljedeći put budem bolji.
* Što očekuješ od ove sezone u Zadru?
– Nadam se da ćemo u narednim utakmicama znati prelomiti susret u našu korist jer znam da smo ove dvije utakmice mogli pobijediti. Koliko sam upoznat, navijači očekuju borbu za prvaka države i mislim da ćemo tu biti na razini. Evo, bar se nešto pozitivno može izvući iz ovih poraza. Pokazali smo da možemo konkurirati jakoj ekipi na gostujućem terenu i protiv Olimije, koja je jaka momčad, imali smo sve u našim rukama. To što nismo znali to iskoristiti će se promijeniti jer sezona je tek počela, mi ćemo se još uigrati i bit ćemo bolji.
* U nedjelju vas čeka još jedno neugodno gostovanje protiv Zagreba. Oni su se pojačali i na papiru su vrlo jaka ekipa. Što misliš, kakve su vam šanse?
– U svaku utakmicu idemo na pobjedu. Ja mogu garantirati da ću dati sve od sebe da pomognem momčadi, a nadam se da će navijači imati vjere u nas jer mi možemo puno bolje od onoga što smo pokazali u prva dva kola.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK / U Zadru se prvi put održava Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Objavljeno

-

By

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 18. svibnja prvi put u Zadru organizira Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani održavaju se u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a do sada su se održali u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Varaždinu.

U Športskom centru Višnjik od 10 do 14 sati, treneri će demonstrirati judo i gimnastiku. Uz kineziologinju i trenericu, Anamariju Reić, na raspolaganju djeci bit će i prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, Mihaela Babić za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

„Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha.  Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!“ –  izjavio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

U Zadru će se od 27. do 30. lipnja održati i treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina.  Sportski dani se od ove godine organiziraju diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu