Connect with us

Sport

Ivanov potpisao, Petani u pregovorima

Objavljeno

-

Ive Ivanov (Foto: Ivan Katalinić)
Upravni odbor KK Borik-Puntamika na današnjoj sjednici jednoglasno je donio odluku da Ive Ivanov može prijeći u KK Zadar. Sukladno s tim igrač KK Zadra Marino Šarlija prijeći će u KK Borik-Puntamika jer isti nije u rosteru trenera Danijela Jusupa.
Iz KK Borika ističu da nema prepreke da se ovakva zamjena izvrši i očekuju da će se tijekom sutrašnjeg dana transferi realizirati.

Dolaskom Ivanova mjesto četvorke je popunjeno, ali još uvijek ostaje pitanje razigravača jer je za sada Jakov Vladović jedini na toj poziciji. Kao opciju za popuniti tu poziciju navodi se mladi Teo Petani. On je ovo ljeto trebao doći na probu kod trenera Jusupa ali ga je ozlijeda zgloba spriječila.
Na upit o mogućem dolasku u KK Zadar, Teo nam je rekao:
– Vrlo je moguće da ću zaigrati za Zadar. Pregovori su u tijeku i ako bude sve išlo po planu kroz par dana bi sve trebalo biti dogovoreno.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

265.818 SUDIONIKA, 192 DRŽAVE / Wings for Life World Run srušio svjetske rekorde!

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Wings for Life World Run je čudo! S 265 818 sudionika iz 192 različite države koji u isto vrijeme trče, hodaju ili se odguruju kako bi ozljede leđne moždine učinili izlječivima, pokazao je da su rekordi tu da se ruše.

Veliko 11. izdanje utrke krenulo je u 13 sati u 169 zemalja i završilo je čim je presretačko vozilo, ciljna linija u pokretu, ulovilo zadnjeg sudionika Tomoyu Watanabe koji je trčao za one koji ne mogu sve do 70. kilometra, dok je pobjednik zadarskog Wings for Life World Runa, Kristijan Rubinić stigao do 56. kilometra.

Titulu globalne pobjednice uzela je Dominika Stelmach s prijeđenih impresivnih 55 kilometara, a lokalnu pobjedu odnijela je Nataša Šustić, pobjednica i prošlogodišnjeg zadarskog Wings for Life World Runa koja je ove godine trčala sve do Pirovca (51 km).

Najbolji među sudionicima u kolicima po drugi put zaredom je Ante Kolundžija, dok je pobjednicu, Mariju Nikoletu Đivanović presretačko vozilo ulovilo na 11,8 km.

Veslači i svjetski prvaci Martin i Valent Sinković trčali su rame uz rame sve do 30,5 kilometara.

Ove godine, sudionicima u Zadru pridružila se i Anita Gerhardter, direktorica zaklade Wings for Life koja je otrčala 9,6 km, a uz nju je na stazi bio i hrvatski nogometni trener i bivši nogometaš Niko Kovač koji je stigao do 12. kilometra.

Među onima koji podržavaju utrku su i hrvatske poznate osobe kao što je pjevačica Vlatka Pokos, influenceri Cindy Šoštarić, Marco Cuccurin, Rafaela Seba, Mirsad Kadić, ali i neki u posebnim ulogama. Tako se Sandi Pego našao u ulozi MC-ja dok su Juraj Šebalj i Ilija Ravlić ‘Nugato’ vozili presretačka vozila.

Iznos u visini 100% iznosa svih startnina i donacija ide u istraživanja lijeka za ozljede leđe moždine, a brojka od prošle godine je premašena za čak nevjerojatnih 39,66%. Ove godine prikupljeno je rekordnih 8,1 milijun eura.

Više od 250 000 sudionika diljem svijeta trčalo je za one koji ne mogu, bilo to individualno uz aplikaciju, na jednoj od 345 organiziranih utrka uz aplikaciju ili na službenim lokacijama – Zadar, Beč, Munchen, Zug, Breda, Poznan ili Ljubljana.

Sve rezultate možete pogledati ovdje.

4. svibnja 2025. održat će se 12. Wings for Life World Run, a prijave za utrku uz aplikaciju već su otvorene ovdje.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTOGALERIJA / Wings for life 2024.

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

Sport

(FOTOGALERIJA) Zadar spreman za novo izdanje Wings for Life World Run utrke. Ulice se zatvaraju već od 9.30!

Objavljeno

-

By

Uoči 11. izdanja Wings for Life World Run utrke održana je ove subote u Zadru konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Marijo Tokić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU zadarske, Anita Gerhardter, izvršna direktorica zaklade Wings for Life te Niko Kovač, bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Kao i svake godine, jedna od glavnih tema bilo je zatvaranje cesta u gradu Zadru za vrijeme utrke. Pa će tako Liburnska obala i Obala kralja Tomislava biti zatvoreni od 9:30 do 14 sati, kao i ulice od Zrinsko Frankopanske do ulice Ante Starčevića, u razdoblju od 12:45 do 14:30. Jadranska magistrala na području Zadra bit će pak zatvorena 12:50 do 14:30.

Marijo Tokić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU zadarske zbog toga je zamolio građane za razumijevanje i pozvao ih na strpljenje, kako bi tisuće uključenih natjecatelja mogli trčati za one koji ne mogu.

Wings for Life World Run trčat će 5. svibnja čak 8 tisuća natjecatelja, a grad je također krcat volonterima, kao i svima onima koji će svojom glasnom podrškom podržati utrku kojoj je cilj učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Zato nije iznenađenje da ovaj humanitarni događaj postaje sve važniji za turizam grada Zadra, a okupljeno mnoštvo na Liburnskoj obali poslat će u nedjelju još jednu prekrasnu razglednicu u cijeli svijet.

“Imamo rekordan broj noćenja svake godine tijekom Wings for Life World Run vikenda. Čak ni ja nisam mogla pronaći smještaj prijateljima za ovaj vikend,” naglasila je Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra.

Zaklada Wings for Life zahvaljujući uplaćenim startninama i donacijama dosad je uspjela financirati 299 različitih kliničkih istraživanja ozljeda leđne moždine. Iako se trči u isto vrijeme na šest različitih kontinenata, upravo pozitivna energija kojom zrači zadarsko izdanje Wings for Life World Run utrke impresionirala je izvršnu direktoricu zaklade Anitu Gerhardter. Zato je odlučila zadarskoj atmosferi svjedočiti na licu mjesta.

“Ovo je prvi put da trčim izvan Austrije. Iz godine u godinu sam gledala slike s ove utrke. Zadar je prekrasan, a utrka ovdje vrlo emotivna. Zato samo odlučila doći i pridružiti se,” otkrila je Anita Gerhardter.

Na press konferenciji je bio i Niko Kovač, bivši kapetan i izbornik hrvatske reprezentacije. Nakon uspješnih trenerskih epizoda na čelu Eintrachta, Bayerna, Monaca i Wolfsburga trenutnu radnu pauzu iskoristio je da bi došao trčati za one koji ne mogu. Došao je na poziv Anite Gerhardter i dat će svoj doprinos Wings for Life World Runu trčanjem sve do Bibinja.

Na press konferenciji je još jednom naglašeno da stopostotna vrijednost startnina ide u zakladu Wings for Life, koja financira istraživanja ozljeda leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka, a detaljne informacije o tim istraživanjima mogu se pronaći na službenoj stranici zaklade.

Zadarska Wings for Life World Run utrka počinje u nedjelju točno u 13 sati. U isto vrijeme trči se i na brojnim lokacijama diljem svijeta, s više od stotinu tisuća uključenih sudionika. Osim u Zadru, Wings for Life World Run trčat će se uz pomoć aplikacije i u drugim dijelovima Hrvatske, od Zagreba i Rijeke do Belišća, Omiša i mnogih drugih domaćih lokacija.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu