Connect with us

Tech

Vipnet najavio kompenzaciju BlackBerry korisnicima

Objavljeno

-

Stiglo nam je tijekom dana priopće iz Vipneta u kojem se najavljuje kako će ovaj operater kompenzirati prošlotjednih tri dana bez usluge korisnicima BlackBerryja, ukoliko to ne učini RIM, neovisno o ponuđenim besplatnim aplikacijama… Kažu u Vipnetu:

“Problemi s BlackBerry uslugom, nastali kvarom na RIM-ovoj (Research In Motion) infrastrukturi, zahvatili su korisnike BlackBerry uredjaja na globalnoj razini, neovisno o operateru, pa tako i Vipnetove korisnike ove usluge. Kao partner pružatelja usluge tvrtke RIM, Vipnet je upozorio na nužnost žurnog rješavanja nastalog problema kontinuiranim naglašavanjem kako je takvo stanje neprihvatljivo za Vip korisnike.

Ukoliko im RIM ne ponudi kompenzaciju, Vipnet će, kao odgovorna kompanija, svojim korisnicima i partnerima omogučiti produzenje korištenja ugovorene BlackBerry usluge koje odgovara trajanju nemogućnosti korištenja plaćene usluge. Jedna od naših temeljnih vrijednosti je briga za korisnike i u ovim iznimnim okolnostima želimo im zahvaliti na lojalnosti koju nam svakodnevno iskazuju.”

Još jednom da ponovimo, provjerili smo pozivom u Vipnet: neovisno o tome što je RIM ponudio besplatan download nekih aplikacija u protuvrijednosti od 100 američkih dolara, Vipnet će ponuditi kompenzaciju u obliku besplatnog produljenja usluge ukoliko RIM ne ponudi još nešto…

 

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comments

  1. kuku

    21. listopada 2011. at 9:18

    A jesu se isprsili i na kraju ce nam tri dana manje naplatiti pretplatu lako se tako ku**iti da se brine o korisnicima

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Tech

Evo kako možete provjeriti koliko ste i kome poslali najviše WhatsApp poruka

Objavljeno

-

By

unsplash

Znate li koliko ste poruka putem WhatsApp aplikacije poslali u proteklih nekoliko godina? Ili kome ste zadnjih godina slali najviše poruka?

Kako i gdje ćete pronaći svoju osobnu WhatsApp statistiku ovisi o tome jeste li korisnik Androida ili iOS-a, piše Fenix.

Korisnici Androida čine sljedeće:

Otvorite WhatsApp na svom pametnom telefonu i dodirnite izbornik (tri točkice u gornjem desnom kutu), a zatim na “Postavke”. Potom odaberite stavku izbornika “Pohrana i podaci”.

Zatim odaberite “Upotreba mreže”. Ovdje možete doznati, između ostalog, koliko ste WhatsApp poruka poslali i primili otkako ste počeli koristiti Messenger.

Korisnici iPhonea čine sljedeće:

Otvorite WhatsApp na svom iPhoneu.

Kliknite na “Postavke” u donjoj traci izbornika s desne strane. Zatim odaberite “Pohrana i podaci”. Pod “Korištenje mreže” možete doznati koliko ste WhatsApp poruka do sada primili i poslali.

Ako želite znati kome ste poslali najviše WhatsApp poruka, to možete učiniti na Androidu ili iPhoneu na sljedeći način:

Jednostavno otvorite WhatsApp i kliknite na stavku izbornika “Postavke”, a zatim na “Pohrana i podaci” ponovno.

Zatim otvorite stavku “Upravljanje pohranom”.

Ako niste zadovoljni svojom trenutnom statistikom i želite je postaviti na nulu, to možete učiniti s pomoću funkcije “Poništi statistiku”.

Opciju da to učinite možete pronaći na dnu stavki izbornika “Pohrana i podaci”, a zatim “Upotreba mreže”.

 
Nastavi čitati

Tech

“Kum” AI-ja: AI bi u budućnosti mogao pokušati preuzeti vlasti, moramo biti oprezni

Objavljeno

-

Računalni znanstvenik Geoffrey Hinton, koji se smatra “kumom umjetne inteligencije” kaže da će vlade diljem svijeta morati uspostaviti univerzalni temeljni dohodak kako bi se nosile s utjecajem umjetne inteligencije na nejednakost.

Profesor Geoffrey Hinton rekao je za BBC da je “jako zabrinut da će umjetna inteligencija preuzeti mnoge svakodnevne poslove”, da bi to moglo povećati nejednakost te da su potrebne reforme kako bi se isto spriječilo.

Posljedice po nejednakost

“Konzultirali su me ljudi u britanskoj vladi i savjetovao sam im da je univerzalni temeljni dohodak dobra ideja”, rekao je.

Rekao je da iako smatra kako će umjetna inteligencija povećati produktivnost i bogatstvo, novac će ići bogatima, “a ne ljudima čiji poslovi budu izgubljeni i to će biti jako loše za društvo”.

Profesor Hinton je pionir neuronskih mreža, koje čine teorijsku osnovu umjetne inteligencije. Do prošle godine radio je u Googleu, no napustio je tehnološkog diva kako bi mogao slobodnije govoriti o opasnostima od neregulirane umjetne inteligencije.

Profesor Hinton ponovio je svoju zabrinutost o prijetnjama AI-ja za cjelokupno čovječanstvo. “Pokazuje se da vlade nisu bile voljne obuzdati vojnu upotrebu umjetne inteligencije, a tehnološke tvrtke ne ulažu dovoljno truda u sigurnost”, tvrdi.

Profesor Hinton je rekao da za pet do 20 godina postoji vjerojatnost da ćemo se morati suočiti s problemom AI-ja koji bi mogao pokušati preuzeti vlast. “To bi dovelo do prijetnje na razini izumiranja za ljude jer bismo mogli stvoriti oblik inteligencije koji je bolji od biološke inteligencije, a to je za nas vrlo zabrinjavajuće”, kaže.

Zabrana vojne uporabe umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija bi se mogla autonomno razviti tako da ima za cilj preuzimanje kontrole, a to pokazuju i dosad benigni alati za primjerice prijevod teksta.

“Ono što me najviše brine kod AI-ja jest da oni mogu samostalno donositi odluke o ubijanju ljudi”, kaže.

Profesor Hinton predlaže stoga nešto poput Ženevske konvencije, međunarodnog ugovora za reguliranje vojne uporabe umjetne inteligencije. “Ali mislim da se to neće dogoditi dok se ne dogode vrlo gadne stvari”, dodao je.

S obzirom da je u tijeku nova utrka u naoružanju između SAD-a Rusije i Kine, Hinton kaže da bi najbolje rješenje bila zabrana vojne uporabe umjetne inteligencije.

 
Nastavi čitati

Tech

Popularne aplikacije koje su opasne za vaš telefon: Obrišite ovih pet čim prije

Objavljeno

-

By

Korisnici Android telefona trebaju biti na oprezu nakon otkrića opasnih lažnih aplikacija koje izgledaju baš kao one popularne.

Ako ste iznenada primijetili duple kopije aplikacija kao što su Instagram, Snapchat, WhatsApp, X (bivši Twitter) i Google koje se pojavljuju na vašem telefonu ili ste te usluge preuzeli iz neslužbenih trgovina, obrišite ih bez odgađanja, piše Mirror.

Stručnjaci za sigurnost u Sonic Wallu otkrili su novu prijetnju, a čini se da hakeri koriste ove iznimno popularne platforme kako bi zarazili uređaje zlonamjernim softverom i mogli bi otkriti vaše osobne podatke.

Jednom instalirane, lažne aplikacije izgledaju kao prave s ikonama na zaslonu koje se ne razlikuju od originalnih.

Međutim, unatoč tome što izgledaju dovoljno nevini, skrivaju neugodno iznenađenje s Sonic Wallom koji kaže da “zlonamjerna aplikacija ima za cilj izvršiti štetne radnje ili ukrasti osjetljive informacije bez korisnikove svijesti ili pristanka.”

Jedan od izdajničkih znakova da nešto nije u redu su dopuštenja na koja će te aplikacije htjeti da pristanete. Nakon instalacije, od vas će se tražiti da aplikaciji dopustite pristup stvarima kao što su usluga pristupačnosti i dozvola administratora uređaja.

“Traženjem ovih dozvola, zlonamjerna aplikacija ima za cilj steći kontrolu nad žrtvinim uređajem”, dodao je Sonic Wall.

Mogućnost učitavanja aplikacija s Googleove službene trgovine ono je što čini Android toliko popularnim, ali ovo je dobar primjer kada stvari mogu krenuti ozbiljno po zlu.

Prije instaliranja bilo čega na vaš uređaj uvijek pročitajte recenzije i uvijek pazite koja dopuštenja dajete bilo čemu instaliranom izvan Trgovine Play. Ako mislite da ste preuzeli nešto opasno, bilo bi dobro da to bez odlaganja izbrišete.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu