Connect with us

magazin

Horoskop za 6. travnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Ljubav s posla zbunjivat će vas. Nećete se moći lako odrediti prema istoj. Nemate još izgrađen stav o cijeloj stvari.
KARIJERA: Kreativni poslovi razvijat će se bez problema. Promjene koje se provode na radnom mjestu prihvatit ćete bez okolišanja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Izdržite.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Pred vama je dan pun emotivnih frustracija. Što god činili, neće ispasti zadovoljavajuće. Strpite se.
KARIJERA: Nezadovoljni sa svojim poslom uprt će se u mijenjanje stvari. Zadovoljni s poslom, maštat će kako bi moglo biti još bolje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Radite ono što volite.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Vjerojatno ćete danas biti nešto osjetljiviji nego inače, a kako su ljubavne prilike mršave, pojavit će se frustracije.
KARIJERA: Bit ćete sigurni u svoja djela i nastojat ćete izvesti plan do kraja, ali to će biti prilično naporno. Računajte s tim.
ZDRAVLJE&SAVJET: Treba vam predah.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Možete očekivati još jedan dan bogatijeg društvenog života kojeg možete provesti s kim i kako vi želite.
KARIJERA: Lako ćete izlaziti na kraj s ljudima. Mnogi će u vama prepoznati uzor, a vi ćete biti otvoreniji više nego inače.
ZDRAVLJE&SAVJET: Rušite rekorde.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Danas ćete se baviti mišlju da li se upustiti u nešto značajnije s osobom koju srećete kroz radnu sredinu.
KARIJERA: Poslovi koji zahtijevaju emocionalni angažman dobro su postavljeni. Neki će općenito izgarati za posao.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne morate se žuriti.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Igrat ćete na kartu zavođenja i isticanja erotike. Istina je da ćete u tome imati stila, pa je uspjeh vjerojatan.
KARIJERA: Mogući pregovori oko jednog spoznoriranja privest će se kraju. Nećete voditi glavnu riječ, ali dogovorit ćete se.
ZDRAVLJE&SAVJET: Imat ćete ugodne snove.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Nastavljate sa svojom sezualno zavodljivom fazom kad vam mnoge osobe suprotnog spola padaju pod noge.
KARIJERA: Utjecat ćete na stvari, ljude i događaje više nego što mislite. Niste svjesni koliko vas oponašaju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne dajte pokvariti svoj karakter.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Vjerojatno ćete potrošiti više novca nego što ste planirali, a sve s ciljem da nekog impresionirate. Ljubav nema cijenu.
KARIJERA: Vaši saveznici jačaju, a i vi skupa s njima. Danas toga postajete sve svjesniji, a vaše samopouzdanje raste.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne znate dokle možete dogurati.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Pristat ćete na sve zahtjeve voljene osobe jer ćete i vi misliti isto. Bit će to male slatke brige.
KARIJERA: Pokazat ćete dozu popustljivosti u poslovnim dogovorima. Mogli biste biti malo stroži kako bi postigli veću kontrolu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete usredotočeni na druge.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Osim opuštenosti kojom zračite, danas ćete pokazati i malo više strasti. Druga strana će to prihvatiti dobro.
KARIJERA: Vjerojatan je mali trošak povezan s luksuzom ili poboljšanjem radnih uvjeta. Možete si to priuštiti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki imaju duhovna iskustva.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: Bježat ćete u svoj svijet mašte i snova pred praznjikvaom ljubavnom stvarnošću. Bit će to vaš ventil.
KARIJERA: Možda neke vaše ideje neće biti odmah prihvaćene jer su zasad neprovedive u realnim okvirima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pomirite se s realitetima.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 06.04.2024.
LJUBAV: U komunikaciji između vas i voljene osobe sve će veću ulogu igrati mašta i zanimljive ideje koje kao da nisu s ovog svijeta.
KARIJERA: Teško da će vas danas itko moći staviti u neki kalup. Bit ćete zaista posebni u svakom pogledu.
ZDRAVLJE&SAVJET: U pravu ste kad njegujete prirodnost.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Premijera predstave “Plan B”, by Gesta 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

KINO ZONA: U srijedu psihološka triler drama “Funny Games” i hvaljeni dokumentarac “Dosje Labudović: Nesvrstani”

Objavljeno

-

By

U srijedu 29. svibnja u Kino Zoni se opraštamo s ciklusom posvećenom velikom Michaelu Hanekeu, a čast zatvaranja ove manifestacije pripala je jednom od njegovih najkontroverznijih filmova, psihološkoj horor triler drami, ”Funny Games”. Nakon filmske analize koju i ovaj put provodi naš Erik Lončar, program nastavljamo uz hvaljeni, na festivalu u Puli nagrađeni dokumentarac, ”Dosje Labudović: Nesvrstani”!

U Hanekeovom trileru ”Funny Games” dvojica naizgled dobro obrazovanih mladića, koji se između ostalog zovu Paul i Peter, prilaze obitelji na odmoru. Oni su, navodno, prijatelji susjeda i u početku se ne znaju njihove prave namjere, no ubrzo zatoče obitelj i nasilno je muče u njihovoj kući…

Haneke s ovim filmom često briše granicu između fikcije i stvarnosti, posebno ističući čin promatranja. Prvotno ga je želio snimiti u Americi, ali ga je iz praktičnih razloga morao postaviti u Austriji. Želja mu se ostvarila 2007. kad je sam kreirao njegov američki rimejk, no kritika, a i publika je ipak burnije reagirala na ovaj, izvorni film. Njegova intencija nije bila napraviti tipični horor film već film s moralističkim komentarom o utjecaju medijskog nasilja na društvo. To je tema za koju je Haneke prilično strastven.

Zanimljivo je da glumačku postavu među ostalima čine i Ulrich Mühe koji ovdje tumači glavu obitelji, Georga, dok Paula, jednog od napadača, tumači Arno Frisch. Ako ste pažljivo pratili naš ciklus, zaključit ćete kako su Ulrich i Arno tumačili oca i sina u Hanekeovom ”Bennyjevom videu”. Poput većine Hanekeovih filmova, ”Funny Games” je osvojio niz priznanja, ali isto tako je i mnoge šokirao svojim grafički eksplicitnim prikazima nasilja i psihološkim terorom.  

Nakon projekcije filma nam slijedi još jedna temeljita filmska analiza koju vodi naš filmski entuzijast, redatelj, snimatelj i montažer, Erik Lončar!  

Nakon oproštaja s Michaelom Hanekeom od 20.30h u Kino Zoni možete također pogledati i dokumentarac ”Dosje Labudović: Nesvrstani”!

”Dosje Labudović: Nesvrstani” je dugometražni dokumentarni film koji nas vodi na putovanje kroz arhivu Stevana Labudovića, osobnog snimatelja jugoslavenskog predsjednika Tita. Film prati rođenje Pokreta nesvrstanih i pokazuje nam zakulisni svijet u eri ličnosti, politike i obećanja koji su označili treći svijet, ispitujući kako je filmski medij pomogao u stvaranju globalnog projekta političke emancipacije…

Za režiju, scenarij i kameru filma zaslužna je Mila Turajlić (”Cinema Komunismo”), autorica koja i kroz ovu temu nastavlja izražavati interes za zaboravljenim pričama iz povijesti nekadašnje socijalističke Jugoslavije i akterima koji su svakako zaslužili veću pozornost negoli su je imali. Interesantno je za spomenuti što je Turajlić fenomen Stevana Labudovića obradila paralelno i kroz dokumentarac ”Dosje Labudović: Ciné Guerillas” koji filmski medij predstavlja kao oružje političke borbe protiv kolonijalizma.

”Funny Games” gledamo u srijedu, 29. svibnja s početkom od 18h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po posebnoj cijeni od 3 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije. ”Dosje Labudović: Nesvrstani” je na rasporedu s početkom od 20.30h i cijena ulaznice za taj film je 4 eura.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Ciklus filmova Michaela Hanekea sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Austrijskog kulturnog foruma i udruženja Europa Cinemas

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

Šta se događa vašem tijelu ako dnevno pojedete više od 20 trešanja

Objavljeno

-

By

Pexels

Trešnje su dobar izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K i minerala kalija, kalcija, željeza, bakra, mangana, magnezija, fosfora i cinka, no je li dobro pojesti ih preko 20?

Čest je osjećaj da kada pojedemo jednu više ne možemo stati, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba pretjerivati i jesti previše trešanja odjednom jer mogu djelovati laksativno i da izazvati lošu probavu.

Zbog toga je najbolje držati se preporučene dnevne doze od oko 150 g, što odgovara količini od oko 20 trešanja, piše Una.

Trešnje sadrže dijetetska vlakna, celulozu, pektin, organske kiseline (jabučnu, limunsku i vinsku) i neke proteine te ugljikohidrate.

Crvenu boju trešanja daju antocijanini i druge fenolne supstance sa antioksidativnim djelovanjem. Pored toga, antocijanini imaju analgetičko i antiinflamatorno djelovanje i stoga su efikasni kod artritisa.

Antocijanini i proantocijanidini iz trešanja pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, stimuliraju proizvodnju kolagena i ublažavaju upale mišića i grčeve u mišićima, pa se sok od višnje pokazao veoma korisnim za sportaše, koji mogu ublažiti bolove u mišićima nakon trčanja i drugih intenzivnih aktivnosti.

Trešnje sadrže levulozu, šećer sa niskim glikemijskim indeksom koji naš organizam polako apsorbira, zbog čega je ovo voće veoma pogodno za dijabetičare. Osim za jelo, možete ih koristiti i za pripremu sokova, sladoleda, voćnih salata i osvježavajućih kolača.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu