Connect with us

Sport

(FOTO) ŠC VIŠNJIK: Proglašenje najboljih sportašica i sportaša

Objavljeno

-

U Press sali u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša grada Zadra za 2023. Organizator izbora i ove svečanosti bila je Športska zajednica Grada Zadra. Na javni poziv klubovi i udruge odaslali su svoje prijedloge, poslije čega je povjerenstvo sve razmotrilo i proglasilo najbolje.

Sve nazočne u ime Športske zajednice Grada Zadra i u svoje ime pozdravila je Snježana Jurinić, predsjednica, ujedno i zamjenica pročelnice u Odjelu za kulturu i sport u Gradu Zadru. Ona je, uz ostalo, istaknula kako se u Zadru kontinuirano i sustavno promiče i potiče sport za sve, posebno za djecu i za mlade, a potporu imaju i sportska rekreacija i parasportaši. Kazala je i da je sustavno bavljenje sportom nadasve korisno za pojedinca i za cijelo društvo, te pred kraj svoga obraćanja zahvalila Branku Dukiću, gradonačelniku i Gradu Zadru za svekoliku potporu sportu i sportašima, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori.

U ime Hrvatskoga olimpijskoga odbora (HOO) skupu se obratio Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini. On je, također, istaknuo izvrsnu suradnju sa Športskom zajednicom Grada Zadra, kao i Gradom Zadrom i dodao da će i u budućnosti HOO podupirati što je više moguće različitih programa. Čestitao je dobitnicima na njihovim postignućima i nagradama, te im poželio puno uspjeha.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja. Posebna priznanja ŠZGZ dobili su KK Zadar, te Branko Began i Marijan Siketić iz Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat.
Potom je dodijeljen Trofej za darovite i perspektivne sportašice i sportaše, a dobitnici su Vita Franov, Stella Patrk i Noemi Deanne Marcikić iz Kluba ritmičke gimnastike Sirena, te Anabela Rados iz Hrvačkoga kluba Zadar, Judo klub Zadar i Boksački klub Ares.

Kao najbolji sportski klub u području sveučilišnoga sporta nagrađena je košarkaška momčad Sveučilišta u Zadru, a najbolja ekipa je ženska štafeta Sveučilišta u Zadru.
Hana Sivec iz Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru najbolja je sportašica, a njezin kolega Roko Erslan najbolji je sportaš.

U području sporta osoba s invaliditetom naslov najboljega ponio je Mateo Škara iz Taekwondo kluba Donat. Za najuspješnijega trenera u 2023. proglašen je Ante Zanki iz Judo kluba Zadar.
U konkurenciji za najbolju sportsku ekipu pobjednice su nogometašice, seniorke ŽNK-a Donat, dok je osmerac Jadrana najbolja momčad.

Na koncu, za najbolju je sportašicu Zadra u 2023. proglašena Sara Žuvanić iz Veslačkoga kluba Jadran, dok je Matej Neveščanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar 2011. najbolji sportaš.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu