Connect with us

magazin

FOTOGALERIJA / Večernji đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

magazin

(VIDEO) “TAJNO MOJA” / Duško Lokin predstavlja pjesmu za CMC festival u Vodicama

Objavljeno

-

By

Foto: Marina Pešić

Iako je prešao osamdesetu, Duško Lokin ne posustaje. Predstavlja novu pjesmu “Tajno moja” s kojom će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivaluu Vodicama. Nakon prošlogodišnjeg nastupa na festivalu, Lokin je odlučio ponovo nastupiti na ovom prestižnom festivalskom spektaklu. Za pjesmu je snimljen i videospot.

Autor glazbe i teksta je Drago Trupeljak, a aranžman potpisuje Blaž Andračić. Videoprodukciju potpisuje Josip Pokupec Trupeljak – Studio Hit.

“Tajno moja” ljubavna je pjesma u latino ritmu i miriše na pravi ljetni hit. Novim aranžmanskim pristupom, Lokin je u potpunosti modernizirao svoju produkciju i prilagodio je vremenu u kojem živimo, a njegova se publika već na prve taktove diže na noge, pjeva i pleše zajedno s njim.

“Vodice su prekrasno malo turističko mjesto i cijeli grad živi i diše za ovaj festival” – govori Duško Lokin. Prilično je uvjeren da će se i ove godine svaki posjetitelj jako dobro zabaviti i uživati u novim pjesmama, a pogotovo u njegovom novom hitu “Tajno moja”.

 
Nastavi čitati

magazin

Objavljena mapa najboljih namirnica zemalja Europe, evo koje su na popisu za Hrvatsku

Objavljeno

-

By

foto: Instagram

Gastro vodič TasteAtlas objavio je mapu Europe koja prikazuje koji su to prehrambeni proizvodi najbolji u pojedinačnoj zemlji.

Mapa objavljena na Instagram stranici TasteAtlasa prikazuje najbolje namirnice i prehrambene proizvode koje svaka zemlja pojedinačno nudi, a za neke je predstavljeno više najpoznatijih vrsta hrane i pića.

Za BiH je to livanjski sir. Za Hrvatsku je istaknut slavonski pršut, paški sir te vino Plavac mali. Za Srbiju je to pirotski sir i šljivovica, Crnu Goru njeguški pršut, a za Sjevernu Makedoniju ohridska pastrva, prenosi Klix.ba.

Popularni gastro vodič krajem godine je objavio godišnju listu najboljih kuhinja u svijetu. Najbolje ocijenjene kuhinje u svijetu rangirane prema prosječnim ocjenama najbolje ocijenjenih jela i prehrambenih proizvoda svake zemlje.

Tako su Italija i Japan zabilježili istu prosječnu ocjenu, ali Italija je i ove godine zauzela prvo mjesto zbog više ocjene svog najbolje ocijenjenog jela – pizze. Na trećem mjestu se našla grčka kuhinja, a četvrto i peto mjesto zauzele su portugalska i kineska kuhinja.

 
Nastavi čitati

magazin

ULAZNICE U PRODAJI / 21. svibnja nova predstava HNK Zadar – “Lolita”

Objavljeno

-

By

U utorak, 21.svibnja u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar, LOLITA . Riječ je o književnom  klasiku koji dosad u Hrvatskoj nije nikad postavljen na kazališnu scenu. Predstavu je prema motivima romana Vladimira Nabokova dramatizirao Patrik Gregurec, u režiji Vinka Radovčića. Igraju  Alen Liverić, Ivana Gulin, Damir Orlić, Žana Bumber, Dominik Karakašić i Rade Radolović.

U kazalištu trebamo čuti sve ono što je oko nas, a nije izgovoreno. Bilo bi divno kad bi roditelji nakon pogledane predstave odlučili više vremena posvetiti svojoj djeci, razgovarati s njima o svim temama… jer kako je kazao John Ray “Lolita bi nas sve – roditelje, socijalne radnike, pedagoge – morala potaknuti da budemo još budniji i pronicljiviji u odgajanju zdravijeg naraštaja u jednom pouzdanijem svijetu”  Vinko Radovčić, redatelj.

Lolita poziva na aktivno gledanje, na zaoštravanje kritičkog oka koje svatko od nas posjeduje, te poziva na proširivanje korištenja aktivnog gledanja i izvan kazališta. Patrik Gregurec, dramatug

“… zadarska Lolita izoštrenom intuicijom dovodi do dubokih uvida u tematiku i smisao predstave kroz artikulaciju problematike, ma koliko bila predstavljena na zamaman i artificijelan način. Roman je izazvao skandal 1955. godine kada je objavljen, a jednako je kontroverzan i danas, no unatoč izazovnoj tematici, predstava Lolita uspijeva pružiti duboko i provokativno iskustvo gledanja. Iz kritike, Vijenac  / Sanja Petrovski https://www.matica.hr/vijenac/786/duboki-uvidi-i-zamamna-artificijelnost-36220/

fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3_Ps4hLR4fePkquO46s24VIMAgUUBQ8Nhqs9z726DifGd7Axfi3QzUlZA_aem_Ady5F73HKXoiXUgH44Dy1TmPb2uYel1egmiXQK58T4s2saXbcxBudHdJuEDa7lxg0BL-FG0rYrloKOtNAGBlEQ6s

Napomena!

Predstava se ne preporučuje mlađima od 18 godina. U predstavi se koristi glasna glazba i zvuk pucnjeva iz pištolja.

Ulaznice možete kupiti online na Eventim.hr  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/lolita-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-638392/event.html . Cijena ulaznice iznosi 10 eura.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu