Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE / Počelo parterno uređenje rive i završetak uređenja skate parka

Objavljeno

-

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas dva gradilišta. Na rivi je, nakon završetka radova na obalnom pojasu, započelo parterno uređenje. Obuhvat ovog projekta odnosi se prvenstveno na uređenje pješačkih staza i ovalnih cvjetnjaka unutar zelenog pojasa Obale Petra Krešimira IV, te biciklističke staze u sklopu nogostupa uz obodnu prometnicu. Svi koridori pješačkih staza ostat će isti uz minimalne korekcije. Kameni rubnjaci koji omeđuju ovalne cvjetnjake zamijeniti će se novim rubnjacima, zelene površine koje sada nisu omeđene omeđiti će se novim kamenim rubnjacima, a za navodnjavanje zelenila izvesti će se automatski sustav navodnjavanja. Radovi su započeli u studenom, a rok dovršetka je do sredine travnja. Radove izvodi G.A.M.I.K. d.o.o. iz Podstrane uz ugovorenu cijenu od 870.834,79 eura bez PDV-a. Stručni nadzor obavlja tvrtka OBSTINATIO iz Splita, a aarheološki nadzor Muzej antičkog stakla u Zadru.

U parku uz ulicu Kažimira Zankija na Bokanjcu završeni su građevinski radovi te je uređen skate park. U idućih par dana park će dobiti i rasvjetne stupove te će se dovršiti hortikulturni radovi. Po projektu Arhitektonskog studija Rene izvođač radova, TIM do.o. iz Nadina izgradio je prvi skate park u zadru za iznos od 485 442,97 eura. 

U tijeku je izrada projekte dokumentacije za drugu fazu parka uz ulicu Hrvatskog sabora i Put vrela kojom će se u potpunosti definirati uređenje ovog ulaza na Novi Bokanjac i s kojim će ovaj dio grada dobiti novu vizuru i nove sadržaje za kvalitetan život. u drugoj fazi izgradnje previđeni su brojni sadržaji za sve uzraste: trim staza, boćališta, streetball, badminton, teqball, stolni tenis, rolalište – klizalište, umjetne stijene za penjanje, dječja igrališta i sprave, labirint, senzorički kutak, otvorena pozornica s gledalištem, park kamenih skulptura, etno selo, paviljon s popratnim sadržajima poput toaleta, skladišta, ugostiteljskog sadržaja.

 -Želimo zaštititi sva zelena područja u gradu i pretvoriti ih jednog dana u uređene parkove, vjerojatno na način da svaki kvart ima jedan park. Ovi projekti dio su  zelenih politika gradske uprave za koje se Grad opredijelio kroz prostorno planiranje i donošenje odluka- rekao je gradonačelnik.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U ZAGRLJAJ / Večer pripovijedanja u zadarskoj udruzi slijepih

Objavljeno

-

By

Mirjana Mrkela zove vas U ZAGRLJAJ!

17. svibnja u 18 h dođite u zadarsku udrugu slijepih!

https://www.auto-karta-hrvatske.com/zadar/poljana-pozarisce/1

U zagrljaj priča povest će vas majstorice pripovijedanja Jadranka Dunatov, Sanja Grgina i Željana Buljat.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STUDENTSKI PROJEKT / U Gradskoj knjižnici Zadar “Sajam mogućnosti”

Objavljeno

-

By

U petak, 17. svibnja 2024., u Gradskoj knjižnici Zadar, od 13 do 18 sati, održava se Sajam mogućnosti – događaj nastao u sklopu studentskog projekta koji okuplja udruge mladih s područja Zadra.

Cilj događaja je predstaviti udruge srednjoškolcima, studentima i svim zainteresiranima te im pokazati kako mogu realizirati svoje ideje kroz volonterstvo i prakse. 

U sklopu događaja održat će se panel rasprava udruga te niz radionica, a prijave za radionice vrše se putem poveznice: https://forms.gle/eNxNrFubeDenqZHo7

Za sve sudionike osigurana je besplatna kava, a tu su i različite nagrade za one koji posjete štandove udruga. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Oblačno sa sunčanim razdobljima. Za četvrtak najavljeni obilni pljuskovi

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Ponegdje kiša i grmljavina, u prvom dijelu dana uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, a poslijepodne i u središnjim predjelima. Navečer mjestimice na Jadranu može biti izraženijih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu jugo, ponegdje i jako. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C.

U četvrtak promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a uglavnom su navečer lokalno mogući izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom. U Dalmaciji će biti najviše sunčanih razdoblja, a past će i najmanje kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na Jadranu između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom od 20 do 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša bit će češća u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a posebice su u četvrtak navečer i u noći na petak mogući izraženiji i lokalno obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. U subotu sunčanije uz rijetku oborinu. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku na udare i jak, od petka jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, ponegdje i olujno, u petak u postupnom slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu