Connect with us

Hrvatska

Hitno traže 120 novih radnika: Objavili plaće po gradovima

Objavljeno

-

Hrvatska pošta traži čak 120 novih radnika, uglavnom poštara te u manjem broju dostavljača.

Najviše ljudi traži se za rad u Dugoj Resi, Sisku i Koprivnici, po 20 poštara i dostavljača. Slijede Opatija za koj se traži 15 poštara te Rijeka u kojoj žele zaposliti 15 dostavljača, piše Danica.

U Umagu traže 11, Dubrovniku 10 novih zaposlenika, a u Poreču tri. U ostalim gradovima Hrvatska pošta oglasila je potragu za po jednim poštarom. To su Čakovec, Pula, Novi Marof, Pazin i Labin.

Zanimljivo je kako novim poštarima nude različite plaće, ovisno o gradu u kojem će raditi. U Dubrovniku, primjerice, poštaru se nudi plaća od 970 eura bruto, Koprivnici i Umagu 910 eura, a Opatiji samo 820 eura bruto.

Osnovna bruto plaća za dostavljača iznosi 790 eura bruto. Uvjet u natječajima je završena osnovna ili srednja škola, a radno iskustvo nije važno.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Državni inspektorat s tržišta povukao još jedan proizvod, u njemu pronađena bakterija

Objavljeno

-

By

Unsplash

Zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, Državni inspektorat je s tržišta opozvao proizvod “Pečenica naresci 90 g” koje proizvodi Žito d.o.o., izvijestila je u subotu Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Riječ je isključivo o proizvodu s oznakom “Pečenica naresci, 90g, LOT 24-00807, s rokom trajanja 3.8.2024.”.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Maloprodaja je kod DECENTIE d.o.o., Novaljska ulica 1, Zagreb, SPARA Hrvatska d.o.o., Slavonska avenija 50, Zagreb te KAUFLANDA Hrvatska k.d., Donje Svetice 14, Zagreb, navodi se u priopćenju.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Od utorka nove cijene goriva, za dio vozača stižu dobre vijesti

Objavljeno

-

By

Vozače će od utorka na benzinskim postajama dočekati nove cijene goriva.

Benzinsko gorivo će se prodavati po cijeni od 1,47 eura po litri, što je smanjenje za 0,02 posto, dok će cijene Eurodizela (1,38 eura) i Plavog eurodizela (0,84) ostati nepromijenjene, doznaje Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, riječ je o redovitom dvotjednom utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Zaključen popis birača: Na europskim izborima odlučuje 100 tisuća Hrvata manje nego prije pet godina

Objavljeno

-

By

Pravo biranja 12 hrvatskih zastupnika u Europski parlament u nedjelju 9. lipnja ima 3.731.860 birača, što je gotovo sto tisuća birača manje u odnosu na iste izbore prije pet godina, pokazuje u petak zaključeni popis birača.

Popis birača za europske izbore zaključen je rješenjem ministra pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damira Habijana.

U tom je popisu 31. svibnja ukupno upisano 3.731.860 birača i to 3.515.100 birača s prebivalištem u Hrvatskoj od čega je 3.567 prethodno registriranih, dakle onih koji će glasovati u inozemstvu i 31 birač državljanin druge države članice Europske unije.

Privremeno upisanih, dakle birača s prebivalištem u Hrvatskoj koji će glasovati izvan mjesta prebivališta je 9.652.

Birača bez prebivališta u Hrvatskoj, aktivno registriranih je 216.760.

Za 12 mjesta u Europskom parlamentu natječe se 25 lista, 23 stranačke i dvije nezavisne, na kojima je 300 kandidata.

Hrvatska će 9. lipnja četvrti put glasovati na europskim izborima. Prvi put je to radila 14. travnja 2013. godine, prije službenog ulaska u EU-u, 1. srpnja te godine. Tada je birano 12 zastupnika, a mandat im je trajao samo godinu jer su se iduće, 2014. godine održavali redovni europski izbori. Posljednji europski izbori održani su u svibnju 2019.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu