Connect with us

magazin

“ISTI KA I TI” / Jure Brkljača i Dino Petrić donose novi ljetni hit koji osvaja na prvu. Poslušajte…

Objavljeno

-

Foto: Dario Njavro / HRT

Sve je započelo slučajnim susretom na televizijskom glazbenom showu gdje je moć glazbe učinila svoje i otvorila im put na scenu, ali oformila i dugogodišnje prijateljstvo.

Jure Brkljača i Dino Petrić, čije talente je publika itekako prepoznala i vrednovala, sada su se našli u duetu ”Isti ka i ti” sa kojim kreću u osvajanje radijskih postaja.

”Dino i ja sa zadovoljstvom predstavljamo novu pjesmu ”Isti ka i ti”, jer je ova pjesma rezultat naše dugogodišnje suradnje, prijateljstva i neprospavanih noći , koncerata i nastupa, te predstavlja posebnu uspomenu na sve što smo prošli zajedno. Dino i ja upoznali smo se na jednom televizijskom glazbenom showu i od tada smo ostali nerazdvojni prijatelji do dan danas. ”Isti ka i ti” nastala je u Vela Luci, u hotelu nakon koncerta ”Trag u Beskraju”, u ranim jutarnjim satima. Uživali smo radeći na ovoj pjesmi, a isto tako se nadamo da će i naša publika, najmanje onoliko koliko smo i mi, u procesu njenog stvaranja, te da će osjetiti svu našu energiju i inspiraciju. Neopisivo smo zahvalni svima koji su sudjelovali s nama i pomogli nam u ovom projektu i, iskreno, jedva čekam da i svi ostali čuju naš uradak”, ispričao nam je Jure Brkljača.

Osim ideje za glazbu, tekst kao i vrhunskih vokala, Jure i Dino novom skladbom donose zaraznu energičnosti koja osvaja već u prvim taktovima slušanja, što je i više nego dokaz odličnog pjevačkog tandema koji tek ima što za poručiti. Sudeći po svemu, bilo je samo pitanje vremena za ovakvu glazbenu poslasticu, a ništa manje oduševljenje svime nije krio ni Dino Petrić:

” Pjesma ”Isti ka i ti” plod je dugogodišnjeg prijateljstva Jure i mene, a već jako dugo pričamo o zajedničkoj suradnji, o tome da napravimo pjesmu koja se sada napokon dogodila i ugledala svjetlo dana. ”Isti ka i ti” dogodila se u Vela Luci koja je bila inspirirana koncertom posvećenom Oliveru Dragojeviću, a opisuje naše živote, sve trenutke koje smo uskratili svim ljudima oko nas da bi sebe dali maksimalno glazbi. Jer, glazba je naš život i dajemo sve da živimo taj naš san i da sebe u konačnici kroz pjesme dajemo svojoj publici. Jako sam sretan zbog ove pjesme ”Isti ka i ti” i jako me raduje što je napokon dijelimo sa publikom”. Glazbu za tekst ”Isti ka i ti”, koji je napisao Dino Petrić, osmislili su zajedničkim snagama Jure Brkljača i Dino Petrić, a za aranžman i produkciju zaslužan jesvima dobro poznatiMiro Buljan.

Ono što još možemo reći, kako se ovaj dvojac bacio i na snimanje video spota, koji će sigurni smo u potpunosti dočarati ovu cijelu priču, pa nam ne preostaje ništa drugo osim da se strpimo do izlaska istoga, a do tada svi zajedno uživajmo u pjesmi:

Autor glazbe: Jure Brkljača i Dino Petrić
Autor teksta: Dino Petrić
Autor aranžmana: Miro Buljan
Glazbeni producent: Miro Buljan
Tonski snimatelj: Miro Buljan

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Magazin

Psihologinja otkriva pet jakih pokazatelja zdrave veze

Objavljeno

-

Budući da svatko ima različite emocionalne potrebe, ono što osoba smatra zdravom vezom može se razlikovati. Međutim, zdravi su odnosi oni koji svakom partneru dopuštaju da bude autonoman, a istovremeno pružaju osjećaj povezanosti s partnerom.

“Odnosi koji dopuštaju kompromise, međusobno poštovanje i prostor u kojem svaka osoba osjeća da se može dosljedno okrenuti svom partneru kao nekome tko je pouzdan i predvidljiv, obično su najzdraviji i najsretniji odnosi”, kaže psihologinja Annie Tanasugarn za Psychology Today.

Izdvojila je pet dodatnih pokazatelja zdrave i sretne veze.

1. Potvrda (validacija)

Psihologinja ističe: “Važno je prepoznati da vrednovanje neke osobe ne znači da se nužno morate složiti s njom, već da poštujete i priznajete njene potrebe, osjećaje i jedinstvene perspektive.” Dodaje da validacija uključuje i razumijevanje iskustava druge osobe te sposobnost slušanja i odgovaranja bez osuđivanja.

2. Zdrava komunikacija

Otvorena i autentična komunikacija temelj je svake zdrave i ispunjavajuće veze, ali može biti najznačajnija kada pokušavamo razumjeti partnerova iskustva, ranjivosti ili osjećaje. “Zdrava komunikacija u vezi daje vašem partneru do znanja što trebate od njega, ali vam također omogućuje da razumijete partnerove potrebe”, tvrdi Tanasugarn.

3. Kompatibilnost

“Kompatibilnost ne treba miješati s kemijom, koja je često prolazna i temelji se na početnoj privlačnosti prema nekoj osobi. Kemija bez autentične kompatibilnosti može rezultirati neispunjavajućim odnosom u kojem se osjećate nezadovoljno”, upozorava psihologinja.

Međutim, kada je kompatibilnost prisutna, ona pojačava kemiju i često dovodi do vrlo ispunjavajuće i intimne veze između nas i našeg partnera.

4. Osjećaj sigurnosti

Potrebe za sigurnošću osnovne su ljudske potrebe koje svatko ima, navodi Tanasugarn. “Te potrebe uključuju osjećaj emocionalne sigurnosti, psihološke sigurnosti, stabilnosti i predvidljivosti veze te dosljednosti i pouzdanosti partnera”, pojasnila je.

5. Poštivanje osobnog prostora

Psihologinja objašnjava da je osobni prostor važan za sve odnose, ali možda najvažniji kada je riječ o našim najintimnijim odnosima, jer nam omogućuje da se razvijamo bez očekivanja ili pritiska.

“Kada je u vezi svakoj osobi dopušten vlastiti prostor bez osuđivanja ili ultimatuma, to joj daje priliku da se pozabavi vlastitim ciljevima i da postane bolja verzija sebe. Kada se svakom partneru omogući prostor za rast bez straha da će drugi partner otići, to može pomoći u izgradnji snažnijeg odnosa temeljenog na zajedničkom rastu”, zaključila je Tanasugarn.

 
Nastavi čitati

Magazin

Doktori tvrde da ova naizgled bezopasna navika dovodi do problema sa spavanjem

Objavljeno

-

Vjerojatno smo već čuli da dobar san počinje ujutro, a stručnjaci za spavanje slažu se s tom izjavom. To je zbog našeg cirkadijalnog ritma, ili prirodnog ciklusa spavanja i budnosti našeg tijela, koji je 24-satni proces.

“Cirkadijalni ritam, vaš unutarnji biološki sat, radi u približno 24-satnom ciklusu i diktira kada se osjećate budnim ili pospanim. Zato određena ponašanja ujutro utječu na cirkadijalni ritam, promičući budnost tijekom dana i pospanost noću”, objasnio je psihijatar i specijalist medicine spavanja, dr. Chester Wu, za HuffPost.

Suprotno tome, prema Wuu, neredoviti obrasci spavanja, prekomjerna večernja izloženost svjetlu i sjedilački način života mogu poremetiti ovaj ritam, što dovodi do problema sa spavanjem.

Stručnjaci tvrde da nikad ne ostaju u krevetu nakon što im se oglasi alarm

S obzirom na to da su posvetili svoje karijere pomaganju ljudima da bolje spavaju, sa sigurnošću se može reći da su jutarnje rutine doktora za spavanje one koje želimo oponašati. Dakle, otkrili su što izbjegavaju raditi ujutro kako bi osigurali dobar san: nikada ne leže u krevetu nakon što im se oglasi alarm.

Doktori za spavanje ne leže u krevetu, listajući vijesti po društvenim mrežama 15 minuta prije nego što ustanu iz kreveta. “Pokušavam se ne zadržavati u krevetu jer se zbog toga definitivno osjećamo lijeno, umorno ili na neki način omamljeno”, rekao je Wu.

Neuroznanstvenica i doktorica za spavanje, Chelsie Rohrscheib, također to ne radi. “Dok ležim u krevetu, ne bavim se aktivnostima koje nisu vezane uz san i intimnost. To znači da kad se probudim, odmah ustajem iz kreveta. Ovo mi pomaže u održavanju asocijacije da je spavaća soba samo mjesto za odmor, što potiče kvalitetan san”, zaključila je Rohrscheib.

 
Nastavi čitati

Magazin

Snima se novi film o Rockyju

Objavljeno

-

I PLAY Rocky je novi film koji će ispričati priču o tome kako je Sylvester Stallone snimio prvi film o Robertu Rockyju Balboi daleke 1976. godine.

Film Petera Farrellyja trenutno je u izradi i bit će ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Cannesu, koji počinje sljedeći tjedan. Radnja će pratiti siromašnog glumca s djelomično paraliziranim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenarij za film koji veliki studio želi kupiti, ali on ga odbija prodati, osim ako ne dobije glavnu ulogu. Naime, producenti su zaista htjeli da Rockyja glumi James Caan, no Stallone nije htio popustiti.

Upornost mu se itekako isplatila. Stallone je odbio uzeti 350.000 dolara za scenarij, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dopuštenje da glumi glavnog lika. Kao što je poznato, Rocky je postao najveći kino-hit na blagajnama 1976. Snimljen je za 1.2 milijuna dolara, a ostvario je više od 117.2 milijuna dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oscara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u tijeku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stallonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu