Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

20./25. OŽUJKA, DIES ACADEMICUS Bogat program za Dan Sveučilišta u Zadru; počasne titule Nenadu Šestanu i Mladenu Ančiću

Objavljeno

-

Bogati program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru odvijat će se od 20. do 25. ožujka 2023. Iz programa izdvajamo susret s gospodarstvenicima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji će se održati u prostorima novoga studentskog doma i restorana na Novom kampusu u ponedjeljak 20. ožujka s početkom u 10 sati, a zatim dodjelu nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru koja će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u srijedu 22. ožujka s početkom u 11 sati. Isti dan dodijelit će se počasni doktorat prof. dr. sc. Nenadu Šestanu, a nakon dodjele upriličit će se razgovor s tim uvaženim profesorom sa Sveučilišta Yale (SAD).

Središnji događaj zbit će se u petak 24. ožujka. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić s početkom u 9 sati, slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, koja će započeti u 11 sati. Na toj sjednici dodijelit će se počasno zvanje professor emeritus Mladenu Ančiću, a bit će uručeno i priznanje za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

U subotu 25. ožujka s početkom u 11 sati održat će se promocija novih doktora znanosti.

Program obilježavanja Dana Sveučilišta završit će svečanim koncertom u crkvi sv. Mihovila u subotu 25. ožujka u 19 sati. Na koncertu će biti izvedena skladba Stabat mater Giovannija Battiste Pergolesija. Nastupit će sopranistica Nela Šarić i mezzosopranistica Nera Gojanović uz pratnju Pavla Mašića na orguljama i naratora Žana Morovića.

Više o programu 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Stari Bokanjac danas bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na elektroenergetskom postrojenju dana 24.05.2024. godine  ( petak), u vremenu od 09:00 pa do 13:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u gradu Zadru, predio Stari Bokanjac.  

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Trgu Sv. Šime i Tadije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

“VI STE SVJETLO SVIJETA” / Seminar nove evangelizacije na Belafuži

Objavljeno

-

By

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru od 14. do 16. lipnja održat će se trodnevni seminar nove evangelizacije po modelu prof. Tomislava Ivančića i pod geslom “Vi ste svjetlo svijeta” (Mt 5,14).

Voditelj će biti vjeroučitelj Ivica Lučić i evangelizatori Zajednice Molitva i Riječ.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) DAN ŽENA U POMORSTVU / Vodstvo Pomorskog odjela zadarskog Sveučilišta položilo vijenac kod spomenika stradalim mornarima

Objavljeno

-

By

u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu i Europskog dana pomorstva vodstvo Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru u utorak, 21. svibnja 2024.g. položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod spomenika stradalim mornarima u Zadru.

Na otvaranju programa u prepunoj dvorani Pomorskog odjela sve prisutne pozdravio je pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru izv.prof.dr.sc. Luka Grbić te naglasio važnost žena u pomorskoj industriji kao i važnost obilježavanja ovakvog događanja. Nakon toga, održana je panel rasprava na temu: “Zadovoljstvo i motivacija pomoraca na brodu – nove generacije na tržištu rada”. Moderator je bio Šime Vučetić viši asistent na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, dok su kao panelisti sudjelovali: Nina Kostović, treća časnica palube i asistentica na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Ana Slišković, redovita profesorica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, Vinko Pavić, zapovjednik broda i asistent na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Franka Birin, studentica preddiplomskog studija Nautika i tehnologija pomorskog prometa na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Dorotea Zec, zamjenica glavnog tajnika Sindikata Pomoraca Hrvatske i Luka Krpina, zapovjednik broda i manager za posadu broda u Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar.

Za kraj svoje iskustvo i svoju priču žene u pomorstvu ispričala je Marcela Vugdelija, treća časnica stroja na Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar.
Studenti i posjetitelji aktivno su i sa zanimanjem pratili ovu manifestaciju te su postavljali brojna zanimljiva pitanja. Zaključno je rečeno kako su ovakva događanja potrebna te ih je poželjno održavati i u budućnosti.

Kako bi sve proteklo u znaku žena i mora pobrinula se klapa Anima maris koja je izvela dvije pjesme: Plavi putevi mora i More snova.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu