Connect with us

Sport

KK ZADAR Danijel Jusup: “Dečki odlično treniraju, pravi su profesionalci, samo da nas ozljede zaobiđu”

Objavljeno

-

Foto: KK Zadar

Prošla su tri tjedna otkako su s pripremama za novu sezonu pod vodstvom trenera Danijela Jusupa i njegovih pomoćnika krenuli košarkaši Zadra.

Kako sve to ide, Jusup je ispričao za Radio Zadar

-Zasad ide sve po planu, prva dva tjedna ne ću reći su bili nekako uvodna, koristili smo više tu stazu vani, sada smo u dvorani, ovaj tjedan će biti sličan onom prošlom, imamo dva ciklusa po dva tjedna. Počeli smo malo igrati, ulaziti u kontakte, moramo pripaziti na povrede jer je sada i umor akumuliran. Svi rade, zadovoljan sam, dečki su profesionalci, svi znaju što se od njih traži tako da je sve ok, samo da nas ozljede zaobiđu.

Pripremne utakmice, kada slijede?

– Prvo ćemo nastupiti na turniru za Tomislava Kneževića 2. i 3. rujna, zatim ćemo ići do Slovenije, Francuske pa ćemo i kod kuće nešto odigrati. Jedno osam utakmica je u planu da odigramo, možda bi bilo bolje da je još koja više da se bolje uigramo ali dobro, što je tu je.

Rotacije u sastavu već su napravljene?

– Baldwin je bio i otišao, očigledno nije bio zadovoljan, danas nam se pridružio Luka Božić iza kojeg je izvrsna sezona. Zna dobro što od njega očekujemo. Na poziciji razigravala Čampara će bit taj tzv startni play, uigravamo i Jordana, tražimo još neke varijante, tu je i Matulina. Svi se trude, dečki su stvarno na nivou, brzo sve usvajaju i sve prihvaćaju.

Kako reagiraju mladi ?

– Tu su Klarica, Matulina, Sikirić, Njegovan, Zagoršak i Grbić koji s nama treniraju. Rade dečki, ja sam zadovoljan kako napreduju, u rosteru će uvijek biti njih trojica, oni koji imaju manjak minuta igrat će za Jazine, pa će se rotiratii jer moraju igrati kako bi napredovali, sve pratimo i dat ćemo sve da njihov razvoj bude onakav kakav treba.

Još neke prinove?

– Limitirani smo s budžetom, nije bilo lako sve ovo posložiti, gurnut ćemo i malog Njegovana, i on treba tražiti svoju šansu, neka on i ostali mladi dečki nastave samo s ovakvim radom i but će nagrađeni – zaključio je Jusup. 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTOGALERIJA / I tim zadarske Čistoće na utrci Wings for Life

Objavljeno

-

Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl, i ove je godine održan u Zadru. Uz organizatore i trkače, sve ove godine svoj izuzetno važan doprinos daju i radnici Čistoće d.o.o.

Za vrijeme svih jedanaest godina postojanja ovog događaja u našem gradu, zaposlenici zadarske  Čistoće brinu o terenu prije, tijekom i poslije utrke, osiguravajući da sve protekne glatko i da ulice grada ostanu čiste. Zadnje tri godine i sami sudjeluju u utrci, podržavajući na taj način utrku iz više perspektiva.

Pripreme za čišćenje terena kojim se odvija utrka započinju nekoliko dana prije samog događaja. Trava se kosi, ceste se temeljito čiste, a duž cijele utrke postavljaju se plastične posude od 240 litara. Ove pripreme omogućuju neometano odvijanje utrke. U nedjelju, na dan utrke, sve ekipe su spremne već u 10:00 sati na nekoliko lokacija kako bi se posljednji put provjerio put utrke prije samog početka.

Kada presretačko vozilo krene, radnici Čistoće počinju svoju veliku akciju čišćenja. Prateći tempo utrke i pazeći na sudionike koji ostaju iza presretačkog vozila, brinu se da ulice kojima se utrka odvijala na vrijeme budu čiste i sigurne za sve sudionike. Njihova brzina i učinkovitost omogućuje policiji da otvori ceste što je prije moguće, dopuštajući normalan protok prometa.

Na terenu su bile tri čistilice, autosmećarka, mala električna vozila, kamion s rampom, kiper i grajfer, a radnici s puhalicama pratili su ostale radnike tijekom cijele akcije. Iz tehničkog sektora sudjelovala su 23 radnika u čišćenju i zbrinjavanju otpada tijekom i nakon utrke. Ovaj angažman pruža neprocjenjiv doprinos čistoći zadarskih ulica, stvarajući pozitivan i blistav dojam na sve koji sudjeluju u utrci.

Na ovaj način, utrka Wings for Life u Zadru ne samo da okuplja trkače iz cijelog svijeta, već i inspirira zajednicu i potiče brigu za okoliš. Uz neumornu podršku zadarske Čistoće, čiste ulice postaju simbol snažne zajedničke namjere da se stvori okruženje u kojem svi možemo živjeti sigurno i ponosno u urednom okolišu. Njihov nevidljiv, ali neprocjenjiv doprinos je primjer kako „pozadinske akcije“ mogu imati veliki utjecaj na našu okolinu i društvo. A nakon same utrke, kada se zadovoljni trkači vrate kućama, ne ostaju nikakvi tragovi osim osjećaja ponosa, uspjeha i motivacije da zajedničkim naporima i dalje unaprjeđujemo kvalitetu života u našoj zajednici. Čistoća naših ulica nije samo rezultat rada jedne tvrtke, već je izraz zajedničke suradnje svih nas.

A sve su ovo svojim predanim radom prije, za vrijeme, a pogotovo nakon utrke omogućili: Nelo Kapović, Luka Vukelić, Krešimir Verunica, Milivoj Relja, Mihovil Kovač, Jurica Bračić, Boris Pali, Mladen Matuslović, Ante Pilato, Šime Stručić, Denis Lisica, Danijel Dujela, Roko Pavlović, Denis Jerak, Branislav Pucarin, Marino Peša, Denis Smirčić, Denis Zekanović, Danijel Jurac, Marin Žigun, Luka Knežević, Predrag Šilić i Šime Pinčić.

Hvala svim zaposlenicima Čistoće koji su svojim trudom i predanošću omogućili da utrka Wings for Life bude ne samo sportski događaj, već i prilika da pokažemo svoju brigu za okoliš. Nastavimo zajedno graditi održivu budućnost za naš predivni Zadar.

 
Nastavi čitati

Sport

Team Ljekarna Zadar na “Wings for life” 

Objavljeno

-

By

Specifičnost utrke “Wings for life” je ta što je humanitarnog karaktera i što se održava u isto vrijeme diljem svijeta. Zadar kao jedan od gradova domaćina i jedina utka koja uključuje spektakularne prizore mora i otoka šaljući prekrasnu razglednicu u svijet okupio je brojne sudionike iz cijele Hrvatske i svijeta.

“Zahvaljujući mladim snagama Ljekarne Zadar oformili smo team koji pomiče vlastite granice postavljajući izazove pred sebe. Osim što je utrka Wings for life humanitarnog karaktera, mi kao pojedinci na ovakav način jačamo samopuzdanje, vlastite snage, te osvještavamo svoje sposobnosti. Dokazano je da sudjelovanje u sportskim aktivnostima osim što poboljšava fizičko i mentalno zdravlje, potiče i timsku suradnju” – rekla nam je Miranda Jamnicki Doimi di Delupis mag.pharm. iz teama “Ljekarna Zadar”, dodajući:

“Također na ovaj način želimo senzibilizirati javnost na važnost sudjelovanja i participiranja u utrci “Wings for life” i vrlo smo ponosni na naš team što je bio dio ove utrke. Posebnost utrke “Wings for life” je taj što 100% iznos donacija ide na istraživanje ozljeda leđne moždine i pronalazak lijeka. Ozljede leđne moždine su izuzetno teške i nastaju najčešće kao posljedica prometnih nesreća, padova, raznih napada, sportskih ozljeda i sl. Posljedično se javlja gubitak osjeta, gubitak kontrole stolice i urina, te seksualnih funkcija. Zahvaljujući donacijama za ovu utrku troje pacijenata je napravilo prve korake što je ohrabrujuće i daje nam nadu u skori pronalazak lijeka.”

 
Nastavi čitati

Sport

BEACH VOLLEY NATIONS CUP / Ženska reprezentacija u Bibinjama će se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu

Objavljeno

-

By

Vrući dalmatinski pijesak, atraktivne odbojkašice te ljetna zabava najava su odličnog provoda na Beach Volley Nations Cupu, kvalifikacijskom turniru koji se od petka, 10. do nedjelje, 12. svibnja igra na plaži Punta u Bibinjama. Najatraktivniji ljetni sport zaigrat će neke od najboljih odbojkaških reprezentacija kao što su Ukrajina, Portugal, Škotska, Mađarska, Belgija i naša Hrvatska koje će se u jakoj skupini D boriti za plasman na ovoljetne Olimpijske igre u Parizu.

U ovom zahtjevnom okruženju, svaki poen bit će od ključne važnosti, a natjecatelji će morati pružiti maksimum kako bi se plasirali u finale turnira i osigurali prestižno mjesto na Olimpijadi.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćinom ovako velikog događaja. Hrvatski odbojkaški savez do sada se istaknuo nizom organizacija što se tiče dvoranske odbojke, no ono što ne smijemo zaboraviti je da smo odgovorni i za odbojku na pijesku s kojom imamo priliku napraviti veliki iskorak. Mislim da će domaćinstvo ovakvog događaja pozicionirati HOS kao pravog partnera i organizatora u odbojci na pijesku. Ovo je samo uvod za ono što nas očekuje u budućnosti gdje planiramo dovesti veći broj događaja u odbojci na pijesku u Hrvatsku.”– ističe predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Uz  Hrvatsku, diljem Europe održavaju se još četiri kvalifikacijska turira i to u Vilniusu u Litvi, Balikesiru u Turskoj, Madridu u Španjolskoj te Hamburgu u Njemačkoj.

Veliko finale Beach Volley Nations Cupa održat će se sredinom lipnja u Jurmali u Latviji gdje će se četiri pobjednika iz svake skupine pridružiti reprezentacijama koje su prošle preliminarnu fazu 2023. godine te u finalnim utakmicama boriti za odlazak na nadolazeće Olimpijske igre u Parizu. Ulozi su veliki jer će odbojka na pijesku pored ikoničnog Eiffelovog tornja biti među apsolutnim vrhuncima Igara ovoljetne Olimpijade.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu