Connect with us

magazin

Novogodišnja poslanica Ramba Amadeusa: “Nije pandemija najveća opasnost…”

Objavljeno

-

Rambo Amadeus objavio je svoju “novogodišnju poslanicu” te se osvrnuo na događanja u svijetu.

“Dragi Prijatelji, Pratioci, Suvremenici, Supatnici, Ljudi! Kasnim malo s ovom poslanicom, jer već 15 dana mislim što bih napisao, da bude istinito, ali i konstruktivno istovremeno. Godina 2021. odguslala je svoje, nije bila laka, mnogima kobna, korona je palila, žarila, kosila, odnijela sa sobom mnoge drage ljude, pobrkala nam lončiće, poslove, planove. 

Nadajmo se da su joj ovo sada posljednji trzaji, budite oprezni još malo, nemojte primiti gol u posljednjim sekundama igre!

Međutim, nije pandemija korone najveća opasnost koja se nadvila nad svijet”, započeo je legendarni glazbenik.

“Pandemija paušalnih, površnih, odokativnih, lažnih informacija, već neko vrijeme anesteziraju naš zdrav razum tako da više ne možemo odrediti što je istina, što laž, što je dobro, što je korisno, što štetno, tko je dobar, tko loš, tko je ličnost za poštovanje, a tko bitanga koja zaslužuje samo prezir i ignoriranje.

Kada na tu ‘infodemiju’ dodamo tsunami idiotizama koji nas preplavljuje s društvenih mreža, kombiniran bojnim otrovom koji bljuju šund mediji, za posljedicu imamo da ljudi danas uglavnom misle da je čitav svijet pokvaren, loš, zao, pa i ako se pojavi netko tko svojom čistoćom na tren zasvijetli u toj tmuši, brzo bude uvaljan u medijsko blato, da bi se uklopio u generalnu sliku”, smatra Rambo.

“Što tek očekivati od zajebanijeg problema?”

“Ako je ova korona izazvala toliku plimu nesporazuma, kontroverzi, apsurda i bizarnosti, što li tek možemo očekivati od većeg i zajebanijeg problema i izazova koji život na našem planetu upravo postavlja ispred nas?” pita se pa spominje megapopularni film Don’t Look Up, koji je i on pogledao.

Za sve što se događa odgovorni su, piše Rambo, “obični građani svijeta” te poručuje svima da se trebamo “uozbiljiti”.

“Kontrolirajmo što se događa oko nas, naročito kad nekom damo pravo da odlučuje umjesto nas, počev od savjeta stanara u zgradi pa do državnog vrha. Podsjećam da je vlast ipak samo servis građana, i građanima redovno mora polagati račune.

Jer svako od nas je zapravo gradivni element tog društva. Dakle, ako društvo ne funkcionira kako treba, to samo znači da baš mi, kao pojedinci, nešto ne radimo kako treba. Treba promisliti, donositi odluke i sprovoditi ih”, smatra.

“Imamo ogromnu odgovornost prema potomcima”

Zatim je objavio svoj popis odluka za novu godinu. Jutra, kaže, počinje s toplom limunadom i razgibavanjem, zatim kava koju planira ispijati u miru i u offline modeu, planira i više razgovora s prijateljima, šetnji, a kaže i da uvodi tri liste – listu stvari koje mora hitno napraviti, zatim listu aktivnosti koje su veoma važne, ali nisu hitne, a treća lista je lista njegovih velikih želja.

“Na kraju, vama želim ono što vjerujem da želite i sami – želim vam zdravlje, pamet, snagu i živce da uspješno upravljate svojim životima i svojim željama.

A želim nam svima malo riješenosti da sredinu u kojoj živimo učinimo zdravijom, prijatelje koji nas okružuju sretnijima, a društvo organiziranijim, efikasnijim, pravednijim i, prije svega, pristojnijim.

Imamo ogromnu odgovornost prema potomcima, prema generacijama koje tek dolaze”, zaključio je na kraju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR: Predstava “Čarobnjak iz Oza” by Jurica Milin

Objavljeno

-

By

Udruga mladih Ahimsa, uz financijsku podršku Košarkaškog kluba „Diadora“, organizira kazališnu predstavu pod nazivom „Čarobnjak iz Oza“. Autor predstave je Jurica Milin, mladi Zadranin s Down sindromom koji je još jednom pokazao svoju kreativnost i dokazao da za njega i njegov talent, granice ne postoje. Jurica s volonterima i članovima Udruge već nekoliko mjeseci ulaže mnogo vremena, truda i energije kako bi se na kazališne daske postavila njegova vlastita interpretacija romana Čarobnjak iz Oza (1900.), autora L. Franka Bauma. Jurica je veliki ljubitelj istoimenog filma kojeg gleda gotovo svakog vikenda, a upravo iz želje da jednog dana postane glumac i ljubavi prema filmu, proizašla je ideja za ovu kazališnu predstavu.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uživaju u predstavi te na taj način uveličaju ovaj veliki dan za našega Juru koji će utjeloviti lik Strašila, njegovog najdražeg junaka iz romana. Ostale uloge je dodijelio svojim najdražim prijateljima i rodbini prije više od tri godine. Lik Vještice utjelovit će Juričina majka, Klaudija Milin, Dobru Vilu prikazat će Josipa Ćurić, Toni Lovrović transformirat će se u likove Henrija i Lava, a Tomislav Babić u farmera i Limenog. Mira Treursić preuzima ulogu Doroti, Vida Treursić ulogu tete Eme, a Petra Baković, osim što je zadužena za scenografiju, utjelovit će i Stablo jabuke. Glas liku Čarobnjaka posudio je Tomislav Kabić, a naratoru Donat Kalito Pavić.

Predstava će se održati u subotu, 25. svibnja 2024., u Kazalištu lutaka Zadar, u sljedećim terminima: 17h i 19h.

Rezervacije se vrše putem e-mail adrese: carobnjakizahimse@gmail.com. U slučaju nemogućnosti dolaska, molimo Vas da nas o tome informirate najkasnije dva dana prije održavanja predstave putem iste e-mail adrese.

Mjesta su ograničena, a ulaznice za predstavu su besplatne. Svi oni koji žele poduprijeti budući rad i aktivnosti Udruge to mogu učiniti putem QR koda, koji se može skenirati s mobilnom aplikacijom banke za jednostavniju uplatu, ili uplatom na račun:

Udruga mladih Ahimsa

IBAN: HR9623400091111042030

Model plaćanja: 00

Šifra namjene: Dobrotvorno plaćanje

Opis plaćanja: Donacija za rad Udruge

QR kod za uplatu:

Na dan predstave na ulazu će biti postavljena i kutija za donacije.

Više informacija možete pronaći na našim društvenim mrežama: Udruga mladih Ahimsa (Facebook) i udruga_mladih_ahimsa (Instagram) ili na našoj web stranici: udruga-ahimsa.hr

 
Nastavi čitati

magazin

VIDEO / Nova pjesma i spot zadarskog glazbenika. Glavna glumica u spotu – Ava Karabatić! 

Objavljeno

-

By

Zadranin Mario Tomas, kojeg pamtimo kao natjecatelja Masterchef Hrvatska i večere za 5 predstavio je svoju novu pjesmu “Bella”.

Mario je ovog puta prešao na drugačiji žanr, odnosno trap. Istaknuo je da podržava  Gršu i njegov stil pjesama.

U spotu su se našla i poznata imena, tako je za glavnu ulogu angažirao Avu Karabatić i Victoriu Memić, kao i reality zvijezdu Marijanu Zonjić.

Za kraj je poručio čitateljima da pjesma ne smije imati ograničenja i zabrane, jer ljubav spaja sve.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu