Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RYANAIR SLAVI PONOVNO OTVARANJE BAZE U ZADRU: 78 tjednih letova prema 37 odredišta, od kojih je čak 17 novih

Objavljeno

-

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, slavi ponovno otvaranje baze u Zadru. S dva bazna zrakoplova, 78 tjednih letova prema 37 odredišta, od kojih je čak 17 novih, ponovno otvaranje baze od 1. srpnja povezuje Zadar s brojnim međunarodnim odredištima diljem Europe.

I dok se programi cijepljenja nastavljaju u cijeloj Europi, te kako se vrhunac ljetne sezone približava, ovo će pojačati zračni promet i turizam u Zadarskoj županiji.

Hrvatski korisnici mogu već sada rezervirati svoj toliko zasluženi odmor iz Zadra u neku od popularnih europskih odredišta kao što su Rim, Pariz, Milano, Dablin, Edinburg, Budimpešta i druga, i to po najpovoljnijim cijenama karata, a također se mogu iskoristiti i mogućnost besplatne zamjene karata u slučaju promjene plana putovanja.

Govoreći na otvaranju baze Ryanairov direktor Marketinga i informatike, Dara Brady je rekao:

“Oduševljeni smo što smo u Hrvatskoj na ponovnom otvaranju baze u Zadru. Zračni promet je spreman na novi uzlet I to na vrhuncu turističke sezone u srpnju i kolovozu, a sa 17 novih i ukupno 37 linija naši hrvatski korisnici imaju i više nego dobar izbor destinacija za svoj toliko željeni ljetni odmor. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje karte već sada, te ih u slučaju odgode putovanja, mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja ove godine. Kako bismo proslavili i službeno otvaranje baze u Zadru te 17 novih ljetnih linija objavljujemo rasprodaju avio karata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do subote, 3. srpnja u ponoć. Kako će karte po ovako nevjerojatno niskim cijenama biti razgrabljene vrlo brzo, posjetite nas što prije na našim stranicama www.ryanair.com i kupite svoju kartu.

Nazočnima se obratio i direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić:

“Iznimno nas raduje činjenica da je najveća europska zrakoplovna kompanija nastavila dugogodišnju uspješnu suradnju s nama i ponovno otvorila svoju bazu u Zadru i time dodatno povezala naš grad i Hrvatsku sa čak 37 odredišta. Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze sa 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće.”

Nove Linije

Iz Zadra / Tjedni letovi
Aarhus 2
Bari 1
Bologna 2
Bremen 2
Bucharest 2
Budapest 2
Edinburgh 2
Gdańsk 2
Liverpool 2
Maastricht Aachen 2
Naples 2
Newcastle 1
Paris Beauvais 2

Rome Ciampino 2
Växjö/Kronoberg 2
Warsaw Modlin 2
Wroclaw 2

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comments

  1. Bumbishta

    13. listopada 2022. at 12:50

    E a nes ti meni viit..nema Vrankvurta na popisu

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) NARODNI TRG / Baklja mira iz Vatikana stigla do Zadra

Objavljeno

-

By

Atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac u subotu 4. svibnja ispratili su s Narodnog trga u Zadru Baklju mira prema Pagu. Baklja je na put oko svijeta krenula iz Vatikana uz blagoslov pape Franje.

Uoči starta utrke na glavnom zadarskom trgu priređen je kratki kulturni program folklornog ansambla Donatići pod vodstvom nastavnice Anamarije Botica Milijanović.

Baklju mira ulicama grada ponijeli su Marija Fuzul, Vanja Petrović, Reza Javidi, Mihael Dražević, Ivica Berdik, Iva Dražević, Mila Trumbić i Leona Petani.

U Poličniku su ju predali Lovri Kalcu, poznatom zadarskom maratoncu, koji je uz pratnju Šime Grgurice, Gabrijele Grgurice, Nikole Grgurice i Ive Barišić trčao do mjesta Visočane, odakle je baklja nastavila put prema gradu Pagu.

„Zahvaljujemo Gradu Zadru, Upravnom odjelu za kulturu i sport te pomoćnici pročelnice Snježani Jurinić koji su nam ukazali čast da budemo domaćini ispraćaja Baklje mira“, rekao je Slobodan Miolović, trener u Atletskom klubu Alojzije Stepinac. Ujedno je najavio i dva značajna atletska sportska natjecanja u organizaciji kluba:

„Na atletskom stadionu SC Višnjik u nedjelju 12. svibnja bit ćemo domaćini Prvenstva Dalmacija za limačice i limače te drugog kola Dalmatinske atletske lige. Limači će se natjecati od 12 sati, a stariji na red dolaze u 16 sati. Veselimo se novim izazovima i atletskoj fešti koja je pred nama“, istaknuo je Miolović.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Svjetski dan astme u Cedulinu

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / U Cedulinu obilježen Svjetski dan astme i početak kampanje “S ljubavlju, bez dima – za zdravu obitelj svima”

Objavljeno

-

By

U subotu, 4. svibnja u Palači Cedulin obilježen je Svjetski dan astme i početak javnozdravstvene kampanje “S ljubavlju, bez dima – za zdravu obitelj svima”.

-U posljednjih dvadesetak godina koliko se ja bavim pulmologijom liječenje se astme značajno promijenilo. Osnova su liječenja inhalacijski kortikosteroidi a danas imamo na raspolaganju velik broj  „pumpica“ i za svakog bolesnika treba odabrati idealnu prema individualnim karakteristikama ali i preferencijama. Ono zbog čega smo posebno sretni je što većini naših najtežih bolesnika  možemo pomoći učinkovitom biološkom terapijom.

Za dobro liječenje astme važna je dobra suradnja liječnika i bolesnika, dobro poznavanje bolesti, prepoznavanje situacija koje prethode pogoršanju ali i vještina samopomoći, istaknula je prim. doc. dr. sc. Eugenija Kasap, inicijatorica i organizatorica događanja u Zadru ističući kako se ovaj dan obilježava diljem svijeta nizom aktivnosti primarno usmjerenih na edukaciju oboljelih osoba. Ujedno je zahvalila svima koji su uvidjeli važnost akcije i pomogli realizaciju.

-Opća bolnica Zadar podržava današnju akciju i cilj je da se ne bavimo samo s bolestima već ulažemo napore u preventivne aktivnosti. Konkretno, astma je neprepoznata i prevencija pomaže smanjenje nastanka bolesti pa su ovakve inicijative iznimno važne, rekao je ravnatelj Opće bolnice Željko Čulina, dr. med. naglašavajući brojne preventivne akcije i sistematske preglede koje zadarska bolnica provodi kako bi se bolesti otkrile na vrijeme.

– Grada Zadar podržava zdravi i čisti grad, rekao je Mladen Klanac, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo koji se obratio u ime gradonačelnika Zadra Branka Dukića. Također je naglasio važnost obitelji koja je temeljno polazište za život.   

U programu su nastupila djeca, članovi Glazbeno – scenskog studija Arija by Nela Šarić pod vodstvom Marijane Dušević. Djeci se pridružio i Plućko, glavni protagonist zdravlja pluća, zaštitno lice kampanje. Zajedno u predstavili pjesmu „Plućko se voli igrati“ koju će djeca imati prilike pjevati u vrtićima u kojima se nastavlja javnozdravstvena akcija. Djeca su također imala priliku bojati Plućka i puhati balone dok su odrasli mogli obaviti pregled spirometrije, naučiti vježbe disanja te razgovarati s pulmolozima.

U Hrvatskoj, prema procjenama, oko 200 tisuća osoba boluje od astme, a svaka druga svoju bolest ne drži pod kontrolom.

Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi 12.000 novooboljelih osoba od astme.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu