Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

300 tisuća kuna vrijedna donacija kreveta za Covid odjel Opće bolnice Zadar

Objavljeno

-

U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.

 „Ovo je još jedna u nizu donacija našoj bolnici i zaista koristim priliku zahvaliti svima koji su nam pomogli, pogotovo u ovom razdoblju borbe protiv epidemije koronavirusa. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo se Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji“, poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Župan Božidar Longin zahvalio je svima koji su donacijama pomogli zadarsku Opću bolnicu.

„Naše zdravstvene ustanove na čelu s Općom bolnicom Zadar već gotovo godinu dana predvode borbu s koronavirusom. Svjesni smo koliko je ona financijski zahtjevna i upravo su ovakve donacije važne kako bi pacijenti dobili bolju skrb, ali i kako bi zdravstveno osoblje imalo bolje uvjete za rad. Ovo je još jedan konkretan primjer solidarnosti i zaista zahvaljujem svima koji koji su na bilo koji način pomogli našu bolnicu, od gospodarstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih ljudi dobre volje iz Hrvatske i inozemstva“, dodao je župan.

Ovo je ujedno druga donacija Erste banke u svrhu liječenja i suzbijanja epidemije koronavirusne bolesti, nakon studenog 2020., kada je banka donirala 200.000 kuna za nabavu nužne medicinsko-tehničke opreme.

 „Kao odgovoran dionik društva, Erste banka prepoznala je važnost zajedničke borbe u suzbijanju epidemije koronavirusa, stoga ova donacija Općoj bolnici Zadar predstavlja nastavak do sada poduzetih nastojanja banke. Nadamo se da će nabavka potrebnih medicinskih kreveta, u trenucima kada važno osigurati kvalitetan i dostatan bolnički smještaj, dodatno unaprijediti liječenje pacijenata naše županije. Koristim priliku kako bih zahvalio i svom medicinskom i pomoćnom osoblju te svima uključenima u suzbijanje epidemije na značajnim naporima koje su uložili, jer njihov trud i nastojanje zaslužuje svako poštovanje“ ističe Šime Kevrić, direktor Sektora malih i srednjih klijenata regije Jug Erste banke, koja je do sada Općoj bolnici Zadar za napore oko liječenja koronavirusa donirala preko 300.000 kuna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Meteoalarm upozorava na nevrijeme, stiže i zahladnjenje

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te nestabilno. Mjestimice kiša te lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće izraženiji, osobito od sredine dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na Jadranu umjereno do jako jugo poslijepodne naglo u okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 °C.

U petak i dalje promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima, koji ponegdje mogu biti i jače izraženi. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na moru između 11 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu promjenljivo, nestabilno i manje toplo. Mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom. U nedjelju djelomice ili pretežno sunčano tek ponegdje uz mogućnost pljuskova te malo toplije. Vjetar na kopnu većinom slab, u petak umjeren zapadni, na Jadranu zapadnjak i sjeverozapadnjak, u nedjelju jugozapadnjak.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

LIJEPE VIJESTI IZ PULE / Učenica iz Obrovca Dragana Buljević državna prvakinja iz povijesti!

Objavljeno

-

By

Na Državnom natjecanju iz povijesti, održanom u Puli od 17.- 19. 4. 2024., učenica drugog razreda gimnazije iz Srednje škole Obrovac Dragana Buljević, osvojila je prvo mjesto u kategoriji znanja. Uz nju su na prvenstvu svih škola u državi iz povijesti, sudjelovale i njene kolegice iz razreda Tena Nikodem i Lucija Karamarko, koje su bile 10. u kategoriji Istraživački rad s temom „Pravednici među narodima: Anka Oštrić i Matej Buterin“. Sve tri djevojke je pripremao i vodio mentor, profesor povijesti Jakov Krolo. Velik je to uspjeh za Srednju školu Obrovac koja broji svega 86 učenika, a od toga 19 gimnazijalaca.

Na ovom natjecanju je nastupilo ukupno šest učenika iz Zadarske županije, a Dragana Buljević iz SS Obrovac je jedina od njih koja je osvojila jedno od prva tri mjesta.

„Iskreno, još sam u šoku i ni sama nisam svjesna da sam odnijela titulu državne prvakinje, još mi se dojmovi trebaju skroz sleći. Priprema je bila jako zahtjevna i htjela bih se zahvaliti svom mentoru Jakovu Kroli koji me bodrio kroz svo ovo vrijeme i bivao mi podrška od školske razine natjecanja do samog kraja.“ Izjavila je s razlogom ponosna učenica obrovačke gimnazije, Dragana Bujević, koja je uz sve ove godine bila i županijska prvakinja iz biologije i kemije, a uskoro je čeka i državno natjecanje iz hrvatskog jezika.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OVE SUBOTE: U Pagu svečana proslava Svetog Trna. Čuvaju ga benediktinke već sedam stoljeća…

Objavljeno

-

By

Proslava Svetog Trna u Pagu slavi se u subotu, 4. svibnja. Svečano misno slavlje u 18 sati u Zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu predvodi opat Jeronim Adam Marin, OSB, prior Benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu,  opat predsjednik Slavenske benediktinske kongregacije.

Nakon mise, opat Marin predvodi svečanu procesiju sa Svetim Trnom središtem grada Paga koja će završiti povratkom relikvije Svetog Trna u benediktinski samostan sv. Margarite gdje će Sveti Trn biti izložen vjernicima na čašćenje.

Čuvarice relikvije Svetog Trna već sedam stoljeća su paške benediktinke u čijem se samostanu u Pagu Trn nalazi. Sveti Trn u Pagu ima potvrdu Svete Stolice o autentičnosti, da je taj trn bio u trnovoj kruni koja je bila na glavi raspetog Isusa Krista. Sveti Trn donio je 1443. fra Ivan Tutnić svojoj sestri, koludrici Mariji, na njeno svečano monaško zavjetovanje u paški benediktinski samostan.

U subotu, 4. svibnja, u 15 sati će se svečano predati i viteški plašt u trajni postav Muzeja sakralne umjetnosti Benediktinskog samostana u Koludraškoj ulici.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu