Connect with us

Sport

Bujan: "Zanima me samo pobjeda"

Objavljeno

-


Košarkaši Zadra vode grčevitu borbu za ostanak u NLB ligi. Prva slijedeće prepreka je Budućnost. Radi se o momčadi koja u 20 odigranih susreta ima 12 pobjeda i 8 poraza, dok je Zadar na posljednjem mjestu sa samo 6 pobjeda i 14 poraza.
Trener Zadra Tihomir Bujan rekao je kako ga zanima samo pobjeda.
– Utakmica nam je vrlo značajna i bitna. Budućnost ima odličan skor do sada u ligi. Mene osim pobjede ništa ne zanima i učiti ćemo sve da to ostvarimo.
Zadar nije imao putovanja već duže vremena i Bujan kaže da su baš zbog toga igrači puno odmorniji.
– Dosta dobro smo trenirali i to što nismo imali putovanja jako puno utječe.
Bujan je naglasio kako se radi o ekipi kojoj je grlo ekipe već duže vremena skupa pod istim trenerom.
– Nezgodna su momčad. Nemaju puno visokih igrača i igraju brzo i pokretljivo.
Olivari još uvijek nije spreman, a Mason je trenirao po posebnom tretmanu zbog udarca koji je dobio na utakmici s Rusima u utorak.
O eventualnim pojačanjima te o Mirzi Ahmetbašiću Bujan je rekao:
– Istina je da razmatramo nekoliko igrača, ali to je samo prikupljanje informacija. Normalno je da tijekom sezone tražite, a ako u datom trenutku zatreba dobro je biti informiran. Mirza je otišao natrag u Bosnu, ali ne značiu da se neće vratiti. On je potencijal, a na poziciji jedinice je vrlo odličan i jak.
Branimira Longina zadarska publika je na posljednjoj utakmici izviždala. Bujan je stao u njegovu obranu kazavši:
– Longin ostaje od kraja sezone. Mislim da će on još napredovati u igri, a i već sad nam je od velike pomoći. Žao mi je što to publika ne vidi, ali on je puno pripomogao ekipi. Ne događaju se neke stvari samo na utakmicama, ti su i putovanja i treninzi…
Susret se igra u 19:00 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. trener

    18. veljače 2011. at 19:23

    a hoćeš i ti dat ostavku ako izgubiš od Budućnosti?

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

EP U BODYBUILDINGU / Vanja Tokić u Mađarskoj brani titulu trostruke europske šampionke

Objavljeno

-

By

Zadarska fitness kraljica Vanja Tokić  sutra putuje na Europsko prvenstvo u bodybuildingu koje će se  održati 8. lipnja 2024. u Budimpešti u Mađarskoj. 

Vanja će nastupiti u svojoj kategoriji PRO bikini, a pokušat će obraniti titulu trostruke europske šampionke. 

Podsjetimo, Vanja je zadnje tri godine osvojila prvo mjesto na EP u svojoj kategoriji, a nedavno se vratila sa natjecanja u Italiji gdje je osvojila srebrnu medalju.

“Iskreno, dojmovi se još nisu utišali od prošlog natjecanja. Po povratku iz Italije nastavila sam s pripremama, treninzima i strogom prehranom, a posvećena sam i poslu. Ova sezona natjecanja mi je posebna iz razloga što su okolnosti bile izazovne s obzirom na moju zdravstvenu situaciju. Ove godine sam podigla ljestvicu i izazvala samu sebe. Postigla gotovo nemoguće. Iz Mađarske se nadam vratiti s medaljom , a ako obranim titulu to će biti neopisivo.”- rekla je Vanja pred odlazak u Budimpeštu.

Našoj Vanji želimo puno uspjeha! 

 
Nastavi čitati

Sport

Modrić se priključio reprezentaciji, dočekala ga je torta

Objavljeno

-

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić priključio se momčadi na riječkim pripremama nakon osvojenog šestog naslova prvaka Europe s Real Madridom, čime je postao najtrofejniji igrač “kraljevskog kluba” u njegovoj 122 godine dugoj povijesti.

Prije negoli je red došao na suigrače, Luku je u predvorju hotela dočekao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. Na zajedničkom ručku priređena mu je dobrodošlica uz neizostavnu tortu, ukrašenu motivima Lige prvaka.  

“U ime predsjednika, izbornika i svih nas ovdje prisutnih, ali i cijele hrvatske nogometne obitelji izražavam ti moje duboko poštovanje i čestitam na još jednom veličanstvenom uspjehu. Svi mi smo jako ponosni što si naš”, rekla je u uvodu team menadžerica Iva Olivari i prepustila riječ Luki Modriću:

“Hvala svima na čestitkama, ali i ja svima čestitam na fenomenalnim sezonama, ali to je sad iza nas. Treba gledati na ono što nas čeka, a to je Europsko prvenstvo. Moramo pokazati zajedništvo što nas je uvijek krasilo, pogotovo na velikim natjecanjima. Moramo biti kao obitelj, kao što smo bili i do sada, dati maksimum, vjerovati jer imamo kvalitetu, a u tom slučaju možemo napraviti velike stvari”, istaknuo je Modrić.

 
Nastavi čitati

Sport

Kalinić je pronašao trenera i napadača za Hajduk? Procurila su imena

Objavljeno

-

Otkako je preuzeo poziciju sportskog direktora Hajduka, Nikola Kalinić se u javnosti pojavio samo jednom – na presici na kojoj je predstavljen. Na njoj je rekao što je smatrao da je u tom trenutku potrebno reći i onda nestao iz medija, ali i iz Hrvatske.

Već neko vrijeme s više strana dolaze informacije da Kalinić boravi u Poljskoj i tamo traži rješenja za problematične pozicije u Hajdukovom kadru, ali i na trenerskoj klupi. Poljski novinar Lukasz Gikiewicz danas je objavio da je Kalinić u Poljskoj odabrao svoje favorite za dvije ključne pozicije u Hajduku. Prvi je to puta da su procurila konkretna imena.

Procurila su dva imena

Marek Papszun (49) je Kalinićeva želja za novog trenera Hajduka, a Erik Exposito (27) za poziciju napadača. Papszun je najpoznatiji po radu na klupi Rakowa iz Czestochowe na čijoj je klupi bio od 2016. do 2023. te ga je iz treće lige uveo u Ekstraklasu, a onda osvojio dva Kupa, dva Superkupa i na kraju prvenstvo 2023.

Što se tiče Exposita, on je 190 centimetara visoki centralni napadač kojem za nekoliko dana istječe ugovor sa Slaskom. Kalinić je odmah najavio da će Marka Livaju pomaknuti na poziciju iza napadača, a da će rješenje za sam vrh napada tražiti na tržištu. Čini se da je Exposito, koji je prošle sezone u 33 nastupa u ligi postigao 19 golova, čovjek s kojim Kalinić računa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu