Connect with us

Sport

KK Zadar : KK Krka 94 : 100

Objavljeno

-

Pavle Marčinković (Foto: Ivan Katalinić)
– Gotovo je, Zadar je izgubio od Krke 92:100.
– Brown zabija tricu za 84:85. Odmah nakon Zadar prima brzi koš. Još 2 minute do kraja je Zadar gubi 84:91.
– Gosti su tricom Bookera vratili prednost od 10 razlike, 79:89.
– Tomas zabija tricu za 79:84.
– Vladović je čisto osvojio loptu no suci mu sude petu osobnu. Taman kad se Zadar vrati u igru, suci imaju dvojbene odluke.
– Vladović sa slobodnih bacanja smanjuje na 76:84.
– U 34. minuti Batur dobiva petu osobnu. Bilan polaganjem, potom Marčinković ukadenom loptom i atraktivnim zakucavanjem smanjuju na 74:84.
– Tek u 33. minuti Bilan ulazi u igru. Međutim Zadar i dalje prima jednostavne koševe i gosti imaju previše otvorenih šuteva. 64:83.
– Kako Zadar trenutno izgleda na terenu čini se da nema šanse da se vrate iz minusa od 18 poena. 62:80.
– Nakon treće četvrtine rezultat je 62:78.
– Zadnje dvije minute treće četvrtine Zadar dobro igra. Ramljak je zabio 5 poena u ovo kratko vremena i ponovno su se Zadrani obranili. Točno 29 minuta igre je prošlo, a rezultat je 59:72.
– Zadar igra zonsku obranu i dobro se obranio. Ramljak iznuđuje osobnu i ima dva bacanja. Zabija jedno za 57:72.
– U igru ulazi Ramljak umjesto Vladovića. 28 minuta je prošlo, rezultat je 54:70.
– Zadar trenutno vodi Barančić, no Jusup mu daje savjete sa strane iz publike. Vladović zabija tricu i smanjuje na 54:63.
– Nakon 25 minuta igre rezultat je 48:61. Svi ovi prekidi nisu dobro utjecali na Zadar i razlomila im se igra.
– Nakon 2 i pol minute igre u drugom poluvremenu Zadar je u bonusu jer suci sude i što ne treba. Samo preko slobodnih bacanja gostu su povećali prednost na 42:59. Zadar je bez trenera i bez Cara. Ako se suđenje ovako nastavi, nema šanse da stignu minus od 14 razlike. šteta, jer su se na samom kraju prvog poluvremena dobrom igrom vratili u utakmicu.
– U samo minuti i pol igre u drugom poluvremenu gosti su otišli na 12 razlike. Suci dosuđuju nesportsku Ivanovu koja to nije bila, potom Jusupu tehničku i udaljavaju ga s terena, a Dino perović upada u teren i verbalno napada suca. Sve je to opravdano jer je ovo očita sudačka krađa i nepravda. preko slobodnih bacanja gosti odlaze na 42:58.
– Gosti su preko slobodnih bacanja otišli na 42:50. Šteta jer je Zadar krenuo s pozitivnom atmosferom i mogli su čak i preći  u vodstvo.
Marko Car (Foto: Ivan Katalinić)
– Na samom početku drugog poluvremena Car je dobio tehničku, a potom i isključujuću jer je nasrnuo na suca.
– U prvom poluvremenu najviše se istaknuo Batur sa 13 i Ivanov sa 10 poena.
– Na kraju prvog poluvremena rezultat je 42:45 za Krku.
– Nakon šuta Bilan Ivanov skače te zabija ziocer i još ima dodatno bacanje. Poentira i sada je 40:43.
– Sada već Zadar puno bolje izgleda na terenu i vodi glavnu riječ. Nastave li ovako mogu stići minus i okrenuti utakmicu u svoju korist. Tomas zabija svoju prvu tricu i smanjuje na 37:40.
– Batur zabija još jednu tricu i smanjuje na 32:41. Zadrani se brane i Batur ponovno zabija sad već svoj 13 poen i smanjuje na 34:41.
– Nakon promašenog šuta Cara Ivanov skače u napadu i iznuđuje osobnu. Nakon 17 minuta igre Krka vodi 41:29.
– U igri je Tomas umjesto Cara. Zadar se brani i trči u kontru, a sudac zaustavlja igru i kaže da se treba izvesti aut. U napadu Batur zabija tricu i smanjuje na 26:35. Međutim Tomasu se sudi dvojben faul i gosti dobivaju dva bacanja iako faul i nije bio na šutu. Batur potom zabija nakon skoka u napadu i sada je 28:38.
– Jako čudno suđenje. Zadar je oštećen već u par navrata i iako im igra ne blista imali su prilku vratiti se no suđenje ih sputava.
– Zadrani se brane, a Ivanov lijepim ulazom zabija za 23:33. međutim u slijedećem napadu gostima se ne sudi dupla i oni zabijaju za 23:35.
– Ikonić zabija novu tricu za goste i povećava na 15 razlike. Brown uzvraća tricom i rezultat je 21:33.
– Nakon dvokoraku Cara ružno fauliraju, no suci ne sude nesportsku što izaziva veliko nezadovoljstvo cijele Zadrove klupe. Odmah u slijedećem napadu Jusup se buni na tricu gostiju da je igrač primio loptu u autu te mu suci daju tehničku. Nakon 12 minuta igre Krka vodi 30:18.
– Na samom početku druge četvrtine suci ponovno sviraju dvojbeni faul Brownu, a Jusup protestira te je upozoren i pred tehničkom. Zadrani se brane, a Batur zabija scoju prvu tricu i smanjuje minus na 17:25.
– Ivanov na asistenciju Cara zabija i još iznuđuje osobnu, smanjuje na 23:12, a Car odmah nakon toga krade loptu i zabija iz kontre. Na kraju prve četvrtine rezultat je 25:14 za Krku. 
– Čudan je sudački kriterij. Najaprije je dosuđen faul u napadu Brownu koji je upitan, a potom i Marčinkoviću što je gostima dalo priliku da povećaju prednost na 21:7.
– Zadrane budi Ivanov lijepim ulazom, ali gosti uzvraćaju tricom te je nakon 7 minuta igre 19:7 za Krku.
– Jako loše igraju Zadrani trenutno. Nakon Vladovićeve izgubljene lopte primaju koš faul i Krka povećava na 12:5.
– Zadar je sterilan u napadu dok gosti lako dolaze do koševa. Nakon točno 4 minute igre 9:5 vodi Krka.
– Zadar je krenuo Vladović, Car, Marčinković, Bilan i Dundović. Krka je krenula s Petrovom, Pavićem, Đorđevićem, Balažićem i Dragićem. Nakon minute i pol Zadar gubi 5:0. Dunović tricom smanjuje na 5:3. Car je izgubio loptu i Jusup ga je izvadio iz igre jer je bio vidno iživciran.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

PRIJEM ZA MLADE BOKSAČE, OSVAJAČE MEDALJA / Ema Plazina i Goran Miočić kod gradonačelnika Dukića

Objavljeno

-

By

Ema Plazina i Goran Miočić, mladi boksači koji su nedavno postigli zapažene sportske uspjehe, zajedno sa svojim trenerima bili su na prijemu kod gradonačelnika.

Ema Plazina iz BK Sv. Krševan je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma za mlađe seniorke na Europskom prvenstvu održanom u travnju u Poreču. To je povijesna prva ženska europska boksačka medalja iz Zadra. Na prijem je došla zajedno sa svojim trenerom Nenom Mitrovićem. 

Goran Miočić iz BK Rebel osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore do 22 godine održanom u Kutini. Miočić je postao prvak Hrvatske u kategoriji do 67 kilograma te je proglašen najboljim boksačem do 22 godine. Njega su dopratili treneri Mario Nikolić i Ivo Vuleta. Sve ih je podržao i predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvoje Marić.

Uz gradonačelnika, koji je čestitao mladim boksačima na osvojenim medaljama i zaželio im brojne nove uspjehe, čestitkama se pridružila i zemjenica pročelnice za kulturu i sport Snježana Jurinić. Oboje mladih boksača istaknuli su veliki trud i zalaganje koje su uložili i oni i njihovi treneri da bi do ovih rezultata moglo doći, a gradonačelnik i UO za sport obećali su dati maksimalnu moguću potporu boksačkom sportu, koliko je to ostvarivo u uvjetima bez donesenog proračuna. U Gradu već duže postoji ideja o gradnji jedne dvorane za borilačke sportove u kojoj bi oni mogli naći trajno i dobro opremljeno mjesto za treninge, ali i natjecanja, tim više što, po riječima predsjednika županijskog boksačkog saveza, iz Zadarske županije dolazi najviše boksačkih klubova u cijeloj državi te imaju veliku podršku Hrvatskog boksačkog saveza.

Mlade zadarske boksače uskoro čekaju nova najtecanja, Gorana Miočića europsko, a Emu Plazinu svjetsko prvenstvo.

 
Nastavi čitati

Sport

ZLATNI ORLANDO / PK Jadera iz Dubrovnika sa četiri medalje!

Objavljeno

-

By

10./11.05.2024. na Međunarodnom plivačkom natjecanju Zlatni Orlando 2024 koje se održalo na 50m bazenu Gruž u konkurenciji 334 natjecatelja iz 43 kluba koji su došli  iz 10 zemalja: Hrvatske, BiH, Srbije, Crne gore, Mađarske, Sj. Makedonije, Njemačke, Ukrajine, Kosova, Albanije pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branili su:  Andrija Kačanić (2007) i Mate Molnar (2008).

Mate Molnar (2008) je nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. Na najvišu stepenicu postolja po zlatnu medalju penjao se u najdužoj disciplini programa 1500m slobodno (18:02.15) dok je do srebrne medalje stigao u disciplini 400m slobodno s vremenom 4:27.59., na 200m slobodno (2:05.09) plasirao se na 5.mjesto, a u disciplini 100m slobodno (57.24) zauzeo je 6.mjesto.

Andrija Kačanić (2007) je također nastupio u 4 discipline i doplivao do 2 medalje. U disciplini 50m leđno doplivao je do zlatne medalje s vremenom 28.56, dok se na dionici 100m leđno (1:02.95) izborio za brončanu medalju, dok je 10.mjesto zauzeo u disciplinama 50m slobodno (26.08) i 100m slobodno (55.75)

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk je jedini klub u SHNL-u koji osvaja više bodova u gostima nego doma

Objavljeno

-

Hajduk je proteklog vikenda odigrao još jednu utakmicu ispod očekivanja u SuperSport HNL-u. Remi 1:1 na stadionu Aldo Drosina protiv Istre, s imenima kao što su Ivan Perišić i Josip Brekalo u prvom sastavu, još je jedan razočaravajuć rezultat za splitsku momčad.

Hajduk je najveće razočaranje u SHNL-u u proljetnom dijelu sezone, koji je započeo na vrhu ljestvice. Jedna od zanimljivosti je da je splitski klub i jedini u ligi koji bolje igra u gostima nego na domaćem terenu. Bodom protiv Istre Hajduk je na gostovanjima ove sezone skupio 32 boda, dok je doma upisao tek 30.

Dinamo, koji je osigurao naslov prvaka, te drugoplasirana Rijeka skupili su po 41 bod u domaćim utakmicama. Dinamo je bio dosad najbolji na gostovanjima, skupio je 37 bodova, dok je Rijeka skupila 30 na stadionima koji se ne zovu Rujevica. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu