Connect with us

Sport

Ježina: Ponoviti igru kao protiv Dragovoljca!

Objavljeno

-

Antonio Ježina (Foto: Ivan Katalinić)
U subotu u 17 sati nogometaše Zadra očekuje susret sa Splitom. Split nije odigrao dobro zadnja dva kola. Izgubili su od Šibenika 3:0 i remizirali kod kuće s Interom 1:1.
Zadrani su ostvarili u poslijednjem kolu gostujuću pobjedu protiv Dragovoljca s velikih 4:1. Tim bodovima uspjeli su se izvući s dna ljestvice, a i nadoknadili su bodove nakon domaćeg poraza od Šibenika. Bodovi protiv Splita puno bi im značili.
Antonio Ježina, golman Zadra:
“Mi moramo ponoviti dobru igru kao protiv Dragovoljca u Zagrebu. Čini mi se da su oni nakon poraza od Šibenika i remija s Interom u padu forme što mi moramo iskoristiti. Polako se dižemo i mislim da imamo šansu uzeti sva tri boda u ovoj utakmici. S ta tri boda krenuli bi prema sredini tablice. Split je treći na tablici i sigurno nam neće biti laka utakmica, ali vjerujem ako ponovimo dobru partiju kao u Zagrebu da možemo doći do pobjede.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

PK JADERA / Nova iskustva, osobni rekordi i norme za PH iz Češke

Objavljeno

-

By

04./05.05.2024. na 50m bazenu u Brno-Lužánky, Češka Republika odžano je natjecanje „Májové Brno 2024“. Plivači i plivačice Zadarske Županije, nastupili su na međunarodnom plivačkom natjecanju “Májové Brno 2024.” koje se kroz dva dijela natjecanja održalo 04. i 05. svibnja u Češkoj.

U konkurenciji od 380 natjecatelja iz 6 zemalja (Austrija, Češka Republika, Hrvatska,  Mađarska,  Slovačka Republika i Ukrajina) Zadarsku županiju je predstavljalo 6 članova iz PK Jadera i PK Zadar. Iz PK Jadera pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. nastupali su: Antonio Dobrić (2011), Adrian Pavić (2011),  i Erika Sommer Bem (2013). Pošto su naši dečki ulazno godište kategorije kadeta, a Erika je ulazno godište kategorije ml. kadeta  nastupali su u konkurenciji sa godinu dana starijim plivačima sakupili nova iskustva te isplivali niz osobnih rekorda i normi za državno prvenstvo.

Erika Sommer Bem (2013) je nastupala u B kategoriji (2012/13), a najbolji plasman je ostvarila u disciplini 200m leptir gdje je s vremenom 3:52,10 zauzela 6.mjesto. Disciplinu 50m leptir (42,76) je završila na 17.mjesto dok se na 50m slobodno (34,82) plasirala na 18.mjesto. Pošto je Erika tek ulazno godište kategorije mlađih kadeta iako ima isplivane norme za Kadetsko PH nema pravo nastupa.

Dečki su nastupali u A kategoriji (2010/11). Antonio Dobrić (2011) je najbolji plasman ostvario u disciplini 50m prsno gdje je s vremenom 39,04 doplivao do 6. mjesta i norme za PH, na 15.mjesto se plasirao u disciplinama 100m prsno (1:27,73) i 200m prsno (03:16,91), dok je još jednu normu za PH isplivao u disciplini 100m slobodno (1:09,04) i zauzeo 26.mjesto u kategoriji. Adrian Pavić (2011) je također isplivao 2 norme za PH i to u disciplinama 50m i 100m slobodno. Najbolje plasmane je ostvario u disciplinama 50m slobodno (30,94) i 100m leđno (01:23,99) gdje je zauzeo 20.mjesto, u disciplini 100m prsno (1:34,04) plasirao se na 23.mjesto, dok je disciplinu 100m slobodno (1:10,16) završio na 35.mjestu

Ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji na financiranju troškova puta te klubu Kometa Brno na smještaju naših plivača.

 
Nastavi čitati

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu