MJEŠTANI VRSI: “U jeku pandemije i ekonomske krize, općinari sami sebi podigli plaće!?”

Objavljeno: 07.4.2020. u 11:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Rano jutros zaprimili smo anonimno pismo čitatelja iz općine Vrsi. Evo što žele podijeliti s javnosti:

“Obraćamo vam se jer ste vi jedini način kako možemo suzbiti oholost i bahatost lokalnih moćnika koji koriste pandemiju koronavirusa kako bi sebi povisili plaće.

Radi se o zaposlenicima Općine Vrsi.

Oni su ovo vrijeme kad je javnost zaokupljena koronavirusom i vlastitim zdravljem iskoristili kako bi si priskrbili materijalnu korist.

Na stranici br. 5 službenog glasnika možete vidjeti koeficijente koje su si izglasali 21. 03. 2020. g., u jeku pandemije, i kad se znalo da će gospodarstvo trpjeti veliku štetu i da nam prijeti ekonomska kriza.

Na stranici br. 67 možete vidjeti koliki su koeficijenti bili do 21.03.2020. Pročelniku Leonardu Rončeviću kojeg su zaposlili s 01.04.2020. g. (sami procijeniti je li vrijeme zapošljavanja novog pročelnika potrebno u zadnjoj godini mandata i u jeku krize s pandemijom) je povišen koeficijent s 2.00 na 2.35.

Dosadašnji v.d. pročelnik Marko Rončević je vraćen na mjesto višeg stručnog suradnika. Kako dotični gospodin ne bi trpio materijalnu štetu i smanjenu plaću višem stručnom suradniku je povećan koeficijent s 1,45 na 2.00 (pazite, sada ima istu plaću kao i ranije kad je bio pročelnik).

Viši stručni suradnik za financije gospodin Kristian Vukić dobiva povećanje koeficijenta s 1,75 na 2.00. Zapošljavaju i još jednog komunalnog referenta uz dosadašnjeg Ivana Ninčevića. Njihov koeficijent je 1.50.

Uzmemo li u obzir da im je osnovica na plaću 5.108,84 kn, možemo zaključiti da jedino komunalni redari i referenti sa srednjom školom imaju oko 6.000,00 kn neto dok svi ostali djelatnici, a bogu hvala ima ih, imaju oko 8.000,00 kn i više.

Jedini način kako da spriječimo i javno osudimo ove ne znam kako da ih nazovemo (uhljebi je preblag naziv) je da nam vi mediji pomognete. Bez vas će ovo proći neprimijećeno i mi mještani još jednom ćemo samo u sebi kupiti nezadovoljstvo s cijelom situacijom.

Dok druge općine smanjuju plaće, štede, najavljuje rezanje plaća i troškova, nas sve više ostaje bez posla, naša Općina nema nikakvih mjera za pomoć (osim što sebi pomaže), a mi moramo ovo gledati. Nama je ovo već postalo gadno za gledati i nadam se da ćete vi biti zamašnjak i naš glas jer mi sami ne možemo ništa i ovo će bez vas proći nezapaženo.

Nadam se da će te prije svega objektivno izvijestiti javnost pa neka ona procijeni je li ovo način kako se ponaša u ovo vrijeme kad smo svi zaokupljeni sami sobom i svojim bližnjima.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.8/5 (58 votes cast)
MJEŠTANI VRSI: "U jeku pandemije i ekonomske krize, općinari sami sebi podigli plaće!?", 1.8 out of 5 based on 58 ratings

Komentiranje je onemogućeno

mojtv.hr - kompletan tv program