ŠTO JE NOVOSELOVIĆ POKUŠAO NAPLATITI DKOM-u? Žalio se jer je izgubio posao čišćenja Elektre Zadar, pa prijavio 41 tisuću kn troškova žalbe – odobreno mu 10!

Objavljeno: 25.2.2020. u 08:34
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nekadašnji šef Krim policije u Zadru i bivši prvak GO SDP-a, Antun Novoselović, niže skandal za skandalom. Niti poslovično trivijalna žalba na rezultate natječaja, kada je on upleten u isti, nije uspjela završiti bez kontroverzi.

Na ime troškova žalbenog postupka, naime, Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave ispostavio je račun od 40.937,50 kuna koji za dobrih 30 tisuća premašuje uobičajene iznose drugih žalitelja.

Evo kako je došao do tog iznosa:

- na naknadu za pokretanje žalbenog postupka (10.000 kuna) nadodao je 17.187,50 kuna “za trošak sastavljanja žalbe”, te 13.750 kuna za “trošak sastavljanja očitovanja”.

DKOM je, međutim, procijenio nešto drukčije i ispravio zadarskog krimovca – “trošak sastavljanja žalbe iznosi 625 kuna”, i to po Tarifi o naknadi troškova za rad odvjetnika.

Uz deset tisuća za pokretanje postupka, priznato mu je, stoga, još 156,25 kuna PDV-a.

“U preostalom dijelu zahtjev žalitelja odbija se kao neosnovan, jer je ocijenjeno da se ne radi o opravdanim troškovima”, dodaje Komisija.

Ovo, međutim, nije prvi puta da nekadašnji krimovac i lokalni socijaldemokrata trenutačno angažiran na očitanju brojila u Elektri Bjelovar ruši rekorde visinom ispostavljenih računa.

O jednom takvom izvijestili smo prije nekoliko godina, kada je Baja u svojstvu sudskog vještaka pokušao navući Županijski sud u Zadru da mu, umjesto realnih i u konačnici dodijeljenih 8 tisuća kuna troška za vještačenje isplati nevjerojatnih i na zadarskom sudu rekordnih – 43.000 kuna!?

Antun Novoselović, podsjetimo, posljednjih šest mjeseci predmet je interesa Policijske uprave zadarske, a koja po nalogu Općinskog državnog odvjetništva provjerava sve detalje njegova poslovnog odnosa sa zadarskom Elektrom.

Gdje je zapelo sa istima, očekujemo uskoro saznati.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
ŠTO JE NOVOSELOVIĆ POKUŠAO NAPLATITI DKOM-u? Žalio se jer je izgubio posao čišćenja Elektre Zadar, pa prijavio 41 tisuću kn troškova žalbe - odobreno mu 10!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program