Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KAZALIŠTE NA OTVORENOM Dramsko-plesna produkcija „PILA NAOPAKO“ večeras u Kapetanskom parku

Objavljeno

-

Plesna udruga Gesta održat će svoju novu autorsku predstavu pod nazivom Pila naopako danas u 20:30 u parku Kapetanski u sklopu projekta Kazalište na otvorenom.

U produkciji sudjeluje cijeli plesni ansambl koji vrijedno radi na plesnim ulomcima od početka godine i dramska ekipa koja radi na projektu već dva mjeseca. Glumci Lino Brozić, Ana Vidić, Lea Brajica i Marko Trošelj pod redateljskom palicom Sanje Grgine.

Autor predstave je umjetnička voditeljica i koreografkinja Nena Jurišić, a tekst po njenom predlošku napisao je prof.hrv i književnosti Hrvoje Dukić.

“Izuzetno smo sretni da već drugu godinu uz potporu Grada i Županije i Sveučilišta u Zadru možemo organizirati projekt pod nazivom Kazalište na otvorenom. Cilj nam je ovim projektom pokrenuti pitanje ljetne pozornice koja nedostaje gradu, a park Kapetanski uz uređenje bio bi savršeno mjesto za izvedbenu umjetnost”, kažu iz Geste:

“Pila naopako je dječja komedija namijenjena i djeci i odraslima, kao uvijek šaljemo poruku kroz naše predstave tako ćemo i ovaj put pojasniti zašto smo za naziv predstave izabrali naslov Pila naopako.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu