Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVA SEZONA – NOVO PRIZNANJE Europski kampisti odlučili: Zaton Holiday Resort najbolji je kamp u Hrvatskoj u 2023. godini

Objavljeno

-

Novo u nizu priznanja još je jedan dokaz kvalitete ponude i usluge koju ovaj resort u blizini Nina i Zadra nudi svojim gostima koji većinom stižu iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije i Danske

Zadar 12. svibnja 2023. Zaton Holiday Resort zadarske kompanije Turisthotel osvojio je novo vrijedno priznanje – ACSI Awards 2023. u kategoriji najbolji kamp u Hrvatskoj! U jakoj konkurenciji brojnih uspješnih i kvalitetnih kampova gosti iz Europe ocijenili su upravo Zaton Holiday Resort najboljim. Novo u nizu priznanja još je jedan dokaz kvalitete ponude i usluge koju ovaj resort u blizini Nina i Zadra nudi svojim gostima koji većinom stižu iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije i Danske.

ACSI, najveći europski specijalist za kampove, s tradicijom od 1965. godine i bazom od gotovo 10.000 ocijenjenih kampova, nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja ACSI Awardsa, ponovno je omogućio kampistima diljem Europe glasanje putem njihove web stranice za najbolje kampove u 10 različitih kategorija. Neke od njih su  „Najbolji kamp za djecu“, „Kamp s najboljim sanitarnim čvorovima“ i „Najbolji sportski kamp“. Zaton Holiday Resortu prošle godine pripalo je ACSI priznanje za “Najbolji bazen u kampu”. U natjecanju, inače, sudjeluju vrhunski kampovi iz turistički najrazvijenijih europskih zemalja što nagradi daje još veću vrijednost.

Da je Zaton Holiday Resort zaista popularan među turistima potvrđuju i sjajni podaci na početku sezone. U odnosu na prošlu godinu, u Resortu bilježe čak 32 posto više noćenja te se to povećanje podjednako odnosi i na kamp i na apartmanski dio resorta. U dosadašnjem dijelu sezone Poljska je dominantno emitivno tržište, a slijede Nizozemska, Slovenija, Njemačka te domaći gosti. Osim individualnih gostiju koji dominiraju, u predsezoni je i više grupnih posjeta pa je tako nedavno u Resortu održana velika međunarodna izložba pasa, a pripremaju se i sportski sindikalni susreti te sportski kampovi koji se zbog razvijene infrastrukture već tradicionalno na početku sezone održavaju u Zatonu.

Usprkos činjenici da smo ove godine Resort otvorili nešto kasnije nego prošle, bilježimo izvrsne poslovne rezultate na samom početku turističke sezone. Dodatni razlog za optimizam daju nam i najave za nastavak koje su također odlične. Zadovoljstvo gostiju nam je na prvom mjestu te nas ovo priznanje koje je rezultat glasova gostiju osobito veseli te služi kao odličan poticaj čitavom timu da u budućnosti budemo još bolji”, komentirala Meri Matešić Sičić, članica uprave Turisthotela.

Ovaj uspjeh važan je kako za Turisthotelov resort  tako i za čitavu zadarsku regiju čije su prirodne ljepote i bogato povijesno naslijeđe sve češće na listama europskih top destinacija za posjetitelje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKE IZ ZADARSKE BOLNICE: Prof. dr. sc. Tatjana Šimurina u Singapuru na najznačajnijem anesteziološkom kongresu

Objavljeno

-

By

Iz dalekog Singapura vratila se prof. prim. dr. sc. Tatjana Šimurina, dr. med., specijalist anesteziologije i reanimatologije, uži specijalist intenzivne medicine. Ondje je, pod okriljem Svjetske federacije anestezioloških društava (WFSA), kojoj pripada i Hrvatsko društvo za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu (HDARIM), od 3. do 7. ožujka 2024. godine održan 18. Svjetski kongres anesteziologa.

Ovaj najznačajniji i najveći anesteziološki kongres, često neformalno nazivan anesteziološkom olimpijadom, jer se održava u godini Olimpijskih igara, okupio je sudionike iz 142 zemlje sa svih kontinenata. Prof. prim. dr. sc. Tatjana Šimurina, po treći je put, nakon 16th WCA 2016 u Hong Kongu i virtualnog kongresa 17th WCA 2021 u Pragu, bila član Organizacijskog odbora za perioperacijsku i dnevnu anesteziju, pozvani predavač i poster moderator. Predsjedavala je debatom „za“ i „protiv“ na temu „Monitoring neuromišićne blokade i reverzija“ u kojoj su sudjelovali svjetski priznati stručnjaci te istaknuti znanstvenici; prof. dr. Boris Mraović (University of Missouri), prof. dr. Kumar Belani (University of Minnesota) i prof. dr. Girish Joshi (University of Texas).

Prof. dr.sc. Tatjana Šimurina prezentirala je OB Zadar i moderna postignuća hrvatske anesteziologije kao predstavnica Hrvatske u Europskom društvu za anesteziologiju i intenzivnu medicinu kroz aktivno sudjelovanje u organizaciji, predsjedavanjem i pozvanim predavanjima na europskom kongresu Euroanaesthesia (EA 2019. u Beču, virtualna EA 2020.Barcelona, virtualna EA 2021.München i EA 2023. u Glasgowu).

Čestitamo prof.dr.sc. Šimurini na velikom priznanju te joj zahvaljujemo na uspješnoj prezentaciji naše ustanove, stoji u objavi iz OB Zadar.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DANI HRVATSKOG JEZIKA / Predavanje akademkinje Dubravke Oraić Tolić: “Zašto je Matoš aktualan i danas?” 

Objavljeno

-

By

Uz Dane hrvatskoga jezika 2024. godine, Ogranak Matice hrvatske u Zadru priređuje predavanje akademkinje Dubravke Oraić Tolić: „Zašto je Matoš aktualan i danas?”. Predavanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u četvrtak 21. ožujka, s početkom u 18:00.

  U spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika svake se godine obilježavaju  Dani hrvatskoga jezika. Deklaracija je nastajala i potpisivana u Matici hrvatskoj u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 1967.  Trideset godina kasnije, 28. veljače 1997., Zastupnički dom Državnoga sabora RH donio je Odluku o proglašenju spomen-tjedna Dani hrvatskoga jezika, u spomen na Deklaraciju iz 1967, a u svrhu promicanja, njegovanja te razvijanja kulture i čistoće hrvatskoga jezika u javnoj uporabi. Zamisao o održavanju Dana hrvatskoga jezika dao je pokojni akademik Ivo Frangeš na Matoševim danima u Tovarniku 1989. Ove godine posebno ističemo svoju radost i ponos što je na inicijativu Matice hrvatske Hrvatski sabor 26. siječnja 2024. donio  Zakon o hrvatskom jeziku, čime je Republika Hrvatska  stala uz bok europskih zemalja koje se svojim nacionalnim zakonodavstvom skrbe o vlastitu jeziku. Time se nakon desetljeća iščekivanja napokon ostvario san mnogih generacija hrvatskih domoljuba.

   Akademkinja Dubravka Oraić Tolić, književna je teoretičarka, pjesnikinja, esejistica i prevoditeljica. Za svoj rad primila je brojna priznanja, između ostaloga i Državnu nagradu za životno djelo u području humanističkih znanosti za 2012. godinu i Nagradu HAZU 2013. za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj u području književnosti za knjigu Akademsko pismo. Redovita je članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 2014. godine u Razredu za književnost. Potpredsjednica je Matice hrvatske (od 2018), kao prva žena u povijesti te institucije izabrana na tu dužnost.

    Kao istaknuta kroatistica napisala je osobito poticajne radove o Antunu Gustavu Matošu, objedinjene u knjizi Čitanja Matoša. U svojim interpretacijama Matoševih djela Dubravka  Oraić Tolić pomiče analitički interes s teksta na kontekst, na društvene i kulturalne probleme i varijable, dok se rasprave pozicioniraju u interdisciplinarnom području.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Zadarski HGSS spasio psa s litice

Objavljeno

-

By

foto: HGSS

Dežurni spašavatelj Stanice Zadar, 17. ožujka u 17:00 zaprima poziv osobe s informacijom da na maloj polici u starom rudniku stoji pas koji ne može samostalno izaći iz jame.

Ekipe kreću prema lokaciji iz nekoliko smjerova (Karin, Bibinje, Zadar, Starigrad). Dolaskom prvih spašavatelja na teren (17:57) izrađuju se sidrišta i priprema linija za izvlačenje.

Pas se nalazio na 70-ak metara ispod površine na uskoj polici. Dva spašavatelja spuštena su dvostrukim užetom do psa, nakon zbrinjavanja i pakiranja u „pelenu“ započelo je izvlačenje. Bez većih poteškoća spašavatelji i pas izvučeni su iz jame u 20:30.

Pas je zadržan do jutra i nakon toga odveden u zadarski azil radi utvrđivanja vlasništva očitanjem čipa i veterinarskog pregleda.

Akcija je završila u 21:00 povratkom svih spašavatelja kućama.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu