Connect with us

Svijet

ZAVRŠENA ISTRAGA Zbog teorija zavjere ubilo se četvero članova jedne obitelji

Objavljeno

-

foto: Pixabay

Slučaj samoubojstva četiri člana jedne obitelji koji je šokirao čitavu Švicarsku sada može biti zatvoren nakon što su istražitelji otkrili kako su odrasli članovi taj događaj – planirali.

Policija je isključila mogućnost intervencije izvana, a kažu da odrasli članovi obitelji, koji su preselili iz Francuske u Švicarsku dvije godine prije kobnog događaja, nisu davali nikakve znakove da razmišljaju o samoubojstvu, piše BBC.

Obitelj je umrla 24. ožujka prošle godine u švicarskom Montreuxu.

Osmogodišnja djevojčica, 15-godišnji dječak i njihovi otac i majka, kao i majčina sestra blizanka, skočili su iz svog stana na sedmom katu zgrade.

Dječak je bio u komi, ali uspio se oporaviti od ozbiljnih ozljeda. Ne sjeća se tog dana, kažu istražitelji.

Forenzički dokazi nisu upućivali na znakove borbe prije smrti, a autopsije nisu pokazale tragove droge u tijelima poginulih.

Nakon godinu dana istrage, švicarske vlasti kažu da su majka i njena sestra bile duboko opsjednute teorijama zavjere. Policija je tijekom pretrage njihova stana našla gomile pažljivo organizirane i spremljene hrane, lijekova i higijenskih potrepština. Obitelj je stan rijetko napuštala, a djeca su se školovala kod kuće.

Dvije žene gajile su duboku sumnjičavost prema vladi i lokalnim vlastima, kažu istražitelji, a djecu su odgojile da vjeruju kako je svijet neprijateljsko mjesto.

Njihova uvjerenja samo su očvrsnula tijekom pandemije covida-19 i nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.

Pretraga stana i elektronskih uređaja otkrila je da je kolektivno samoubojstvo bilo pažljivo planirano, čak i uvježbavano.

Odrasli su navodno čekali, piše u policijskom izvješću, da stigne pravi trenutak kako bi otišli, vjerovali su, u bolji svijet i dalje od ovog svijeta kojeg su se bojali.

Tragično je što su kao pravi trenutak izabrali onaj kada im je na vrata pokucala lokalna policija kako bi provjerila je li s obitelji sve u redu.

Policija je tog jutra stigla pred stan kako bi podsjetili oca obitelji da mora otići na sastanak s lokalnim obrazovnim tijelom. Trebali su razgovarati o obrazovanju njegova sina, koji se obrazovao kod kuće. Otac prethodno nije odgovorio na nekoliko pisama s pozivom na sastanak.

Obitelj policiju nije pustila u stan, a bili su mrtvi nekoliko minuta kasnije.

 

Svijet

Budite oprezni: Ovaj proizvod se povlači s polica poznatog trgovačkog lanca

Objavljeno

-

By

Njemački trgovački lanac Lidl trenutno upozorava na konzumaciju popularnog čipsa. Kako navode njemački mediji, čips koji se povlači s polica trgovine nosi zdravstveni rizik, posebno za alergičare.

Čips može biti opasan za konzumaciju

Belgijska tvrtka NV Snack Food Poco Loco povukla je slani tortilja čips diljem Njemačke. Kako objašnjavaju mediji, ne može se isključiti da zahvaćeni proizvod sadrži mlijeko i stoga nisu prikladni za osobe alergične na mliječne proteine.

Konkretno, opoziv se odnosi na proizvode koji imaju sljedeće karakteristike:

Snack Day gesalzene Tortilla Chips

Pakiranje od 300g

Najbolje upotrijebiti do: 14. prosinca 2024.

Broj lota: 34045 0421

Povrat proizvoda je moguć i bez računa

Prema tvrdnjama proizvođača, pogođeni trgovac na malo Lidl već je povukao relevantni proizvod iz prodaje u cijeloj Njemačkoj, prenosi Fenix Magazin.

Proizvod se nije prodavao u saveznim zemljama Hamburgu, Mecklenburg-Zapadnom Pomorju, Saarlandu i Schleswig-Holsteinu.

Potrošači mogu vratiti sporni proizvod u supermarkete bez predočenja računa. Kupcima će biti vraćen novac koji su izdvojili za navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati

Svijet

Rusi objavili tablicu: “Za Ukrajinu se došlo boriti 335 Hrvata. 152 su ubijena”

Objavljeno

-

Rusko ministarstvo obrane objavilo je podatke za koje tvrdi da pokazuju broj stranih plaćenika koji su se došli boriti za Ukrajinu od početka rata.

“Od 24. veljače 2022. u Ukrajinu je stiglo 13.387 stranih plaćenika koji se bore za neonaciste. Do danas ih je eliminirano 5962”, objavilo je ministarstvo.

Prema tablici koju je objavilo rusko ministarstvo, najviše plaćenika došlo je iz Poljske (2960). Eliminirano ih je 1497. Što se tiče Europe, slijede Velika Britanija, Rumunjska i Hrvatska. Rusi tvrde da se na stranu Ukrajinaca došlo boriti 335 Hrvata te da su 152 eliminirana.

iz Srbije je stigla tek jedna osoba, tvrde Rusi, iz Slovenija njih petero, a iz Mađarske osam. Među njima nitko nije eliminiran. Iz BiH je stiglo 207 državljana od kojih je 90 ubijeno. 

Rusko ministarstvo navodi da se u Ukrajinu došlo boriti 1113 Amerikanaca, od kojih je 491 eliminiran. Od zemalja iz kojih je navodno stiglo najviše plaćenika slijede Gruzija (1042, od kojih je 561 eliminiran) te Kanada (1005, od kojih su 422 eliminirana).

Index je poslao upit Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu obrane te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga primimo.

 
Nastavi čitati

Svijet

U Jadranu snimljen drugi po veličini morski pas

Objavljeno

-

By

foto: Area Marina Protetta Miramare

Talijansko utočište za divlje životinje Area Marina Protetta Miramare objavilo je da je u Jadranu uočen drugi po veličini morski pas.

Golema psina (Cetorhinus maximus) snimljena je u Tršćanskom zaljevu, a Talijani navode da je dobra vijest i za zaljev i za njegovu bioraznolikost te da ova vijest također daje znakove nade za vrste koje su sve ugroženije diljem Sredozemlja.

Dodaju da je ova psina posljednji put u zaljevu snimljena 2015. godine. Stručnjaci iz utočišta navode da prisutnost psine ne bi trebala uzrokovati nikakvu zabrinutost, unatoč njegovoj veličini.

Ova se psina hrani planktonima i malim ribama. Treba imati na umu da je u pitanju ugrožena vrsta.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu