Connect with us

magazin

VIDEO / “Noćas mi je rekla” nova je pjesma Ivana Ive Županovića

Objavljeno

-

Foto: Igor Goić

Ivan Ive Županović na ovogodišnji Zagrebački festival dolazi s pjesmom “Noćas mi je rekla”. “Ovo je jedna od mojih najboljih pjesama. Baš sam se dao u njoj, bez pretjerivanja”rekao je Ive.Njegov prepoznatljiv glas, s blagom rašpom, čini savršenu kombinaciju sa stihovima i glazbom koje potpisuje Rudolf Dvorski. Sve je odličnim aranžmanom i produkcijom zaokružio Hrvoje Domazet. Rezultat je nova faza Ivine karijere koju će obilježiti suradnja s Rudolfom. U planu im je još mnogo pjesama, a kvaliteta ove navijestila je prave glazbene poslastice. No, Ive priznaje kako početak rada na “Noćas mi je rekla” nije bio lak.

To nije bila ljubav na prvo slušanje
Dugo smo radili na pjesmi, zbilja dugo, nije preko noći nastala”pojasnio je Ive i otkrio: “Kada mi je Rudi prije nekoliko mjeseci ponudio pjesmu bila je u sirovoj demo verziji. Ja sam trebao otpjevati svoj demo. Moram priznati da mi na prvu pjesma nije legla, nije mi se svidjela. Mislio sam da nije to za mene. Međutim, nakon nekog određenog vremena slušanja, upijanja, zbilja sam se pronašao u tekstu i toj tematici.” Baš kao što će se sada kad je pjesma objavljena u njoj pronaći svi kojima je srce bilo slomljeno.

Ive je jako zadovoljan kako je sve ispalo. Dugo je sa svojim timom tražio pravi zvuk, ritam, groove… Još ne može vjerovati da je skoro odbio pjesmu za koju sada misli da je najbolja koju je ikad snimio. “Ono što je karakteristično za mene je ta rašpa u glasu od koje ne mogu pobjeći. U ovoj se pjesmi to jako čuje, ali je savršeno leglo”zaključio je Ive.

Kadrovi koji pričaju priču
Kontrastima dana i noći te prirode i grada, spot donosi priču o nepremostivom jazu između žene i muškarca čiji je nesretan kraj ljubavne priče opisan u stihovima pjesme. Otuđenost dvoje, nekad zaljubljenih ljudi, vješto je prenio redatelj Igor Goić.

“U ovom spotu odlučili smo podići dramatiku lokacijom između otoka Paga i mjesta Ražanac. Pod Velebitom sa snježnom kapom, na dan Ivinog snimanja počastilo nas je lipo vrime, koje je odradilo i svoj dio punjenja našeg platna”rekao je Goić čiji spotovi uvijek otkriju i publici približe ljepote koje Hrvatska skriva.

Nastup na Zagrebačkom festivalu
Zagrebački festival je pred vratima, a Ive ne može dočekati da na njegovoj pozornici izvede novu pjesmu. “S prijašnjih nastupa na ovom festivalu nosim lijepe uspomene i iskustva. Publika je zavoljela pjesme koje sam tu izvodio te se nadam da će to biti slučaj i ovog puta”poručio je za kraj.

 

magazin

USUSRET FESTIVALU VINA ZADARSKE ŽUPANIJE / Poziv proizvođačima na sudjelovanje. Evo svih detalja…

Objavljeno

-

By

foto: TZ Ravni kotari

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari i Udruga vinara Zadarske županije organiziraju 14. festival vina Zadarske županije “Vinfest Benkovac 2023”, u sklopu kojeg će se održati ocjenjivanje prijavljenih vina. Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo naše županije može ponuditi.

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da od 12. lipnja (ponedjeljak) do 21. lipnja (srijeda) 2023. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca od 7,00 – 15,00 sati.

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje. Poseban značaj je na autohtonim sortama Maraštini i Plavini koje će biti posebno ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima. Prigodne nagrade najuspješnijim vinarima biti će uručene na dodijeli 07. srpnja 2023. s početkom u 21h u hramu vinarstva Zadarske županije, Kaštelu Benković u Benkovcu uz svečanu večeru i prigodan zabavni program.

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka (dvije za komisiju, jedna za svečanu večeru i jedna za Bukaru dan poslije) u bocama 0.75 l na kojima će biti vidljivi slijedeći podaci:

  • naziv proizvođača,
  • godina berbe,
  • sorta (sorte)

Svaki proizvođač po uzorku dostavljenog vina plaća naknadu od 20 EUR.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu javiti na telefon 023/681-834 ili 091 526 3229.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Petak ujutro na Fish & Jazz Festivalu 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

“PROĐE OVAJ DAN” Klapa Kontrada obradila poznatu pjesmu Drugog načina. Poslušajte…

Objavljeno

-

By

“Konačno je vani!” – objavila je na društvenim mrežama klapa Kontrade:

“Nadamo se da vam se sviđa. Nama… jako!”

Riječ je o obradi hita “Prođe ovaj dan”, a iz klape Kontrade zahvaljuju ovim putem Borisu Turini koji im je dozvolio, kažu, da koriste ovu predivnu pjesmu.

Poslušajte:

Dženan Salković- Autor glazbe

Dženan Salković – Autor teksta

Boris Turina – Autor teksta

Aranžman: Ljubomir Mićanović

Mastering : Saša Miočić

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu