Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Danas donekle sunčano, od utorka do kraja tjedna kiša, jugo i visoke temperature

Objavljeno

-

Danas promjenjivo oblačno. Povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i izraženija, lokano pljuskovi i grmljavina, a u Dalmaciji i sunčana razdoblja. U kopnenim predjelima ujutro mjestimice magla, danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura od 6 do 10, na obali i otocima uglavnom između 11 i 16 °C.

U utorak djelomice sunčano, ali ne posvuda suho. Povremena kiša u većini predjela u noći, danju većinom u Dalmaciji, prijepodne i na istoku. Vjetar na kopnu slab. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu između 9 i 13. Najviša dnevna od 6 do 11, na Jadranu između 13 i 17 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti većinom oblačno mjestimice sa slabom kišom ili rosuljom. Na Jadranu promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom ili pljuskovima. Puhat će umjereno, u četvrtak i jako jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽE LJEPŠE VRIJEME / Kiša prijeti još danas i u petak; od subote sunčano i sve toplije

Objavljeno

-

By

Danas promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, najmanje na istoku. U Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg. Na Jadranu pljuskovi praćeni grmljavinom na sjevernom dijelu prijepodne, a na jugu većinom sunčano, mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura pa jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 °C, u gorju malo niža.

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar na kopnu većinom slab južni i jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu na kopnu djelomice sunčano i uglavnom suho, a na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom. U nedjelju pretežno sunčano i toplo. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) DAN OPĆINE / Gračac se aktivno razvija uz ruralni turizam i nove razvojne projekte

Objavljeno

-

By

Nizom aktivnosti obilježava se Dan općine Gračac i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja. Tim je povodom u multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra Napredak održana Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz ostale, nazočili potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga i župan Božidar Longin sa zamjenikom Šimom Vickovićem.  

Okupljene su pozdravili domaćini, predsjednica Općinskog vijeća Ankica Rosadnić i načelnik Robert Juko koji je u svojem obraćanju istaknuo da se u Gračacu provode brojni projekti, uglavnom uz značajnu pomoć sredstava iz europskih i nacionalnih fondova te Zadarske županije. Općina se tijekom prošle godine suočila i s posljedicama velike poplave, no uz pomoć države i županije štete su uglavnom uspješno sanirane.

Veseli me doći u ovaj naš lički dio županije u općinu kao je površinom naša najveća jedinica lokalne samouprave, a veća je i od nekih županija, istaknuo je u svom obraćanju župan Longin.

„Najveći razvojni potencijal ovoga kraja jesu prirodne ljepote i čist okoliš, a u takvom okolišu najbolju razvojnu perspektivu imaju ekološka proizvodnja i ruralni turizam koji bilježi sve veće brojke. Ukazuje nam to na činjenicu da su gosti otkrili ovu ljepotu koja, za razliku od obale, ljeti pruža mir i svježinu te da je uloženo puno u podizanje i broja i kvalitete smještajnih kapaciteta. Bez sumnje je na porast gostiju utjecalo i otvaranje Centra izvrsnosti Cerovačke špilje, projektu na kojem je partner bila i Zadarska županija, kao i naša ustanova Natura Jadera. Županijska turistička zajednica, pak, osmislila je i posebnu kampanju promocije velebitskog i ličkog dijela naše županije“, naglasio je župan dodavši da Zadarska županija s općinom Gračac ima odličnu suradnju i kontinuirano pružamo pomoć lokalnoj samoupravi u ostvarenju značajnih projekata.

„Kvalitetna komunalna infrastruktura od izuzetne je važnosti i za život stanovnika i za razvoj turizma. Tako će Zadarska županija financirati izgradnju cjevovoda za priključak na vodovodnu mrežu Centra za izvrsnosti Cerovačke špilje. Županijska uprava za ceste u prošloj je godini obavila sanaciju šteta nakon poplave, kao i mosta preko Une u Suvaji. Županiji su kroz program podrške brdsko-planinskim područjima odobrena sredstva za uređenje školskog igrališta osnovne škole u Gračacu, a preko mehanizma prekogranične suradnje Hrvatska – BiH prijavili smo 850 tisuća eura vrijedan projekt koji uključuje uređenje pješačkih staza na području općine Gračac“, najavio je župan Longin.

Potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga naglasila je kako je Gračac dobar primjer proaktivne općine te najavila da će Vlada i dalje pružati potporu svim kvalitetnim projektima.

„Vrlo je važan partnerski odnos općina i gradova sa županijama i ministarstvima, jer je to konkretna mjera podrške razvojnim projektima i doprinos jačanju ravnomjernog regionalnog razvoja. Za nastavak gospodarskog rasta Hrvatske i uspješnog provođenja projekata važna je i stabilnost vlasti te vjerujem u nastavak partnerskog odnosa nacionalne i lokalne razine“, poručila je Šimpraga.

Na Svečanoj sjednici uručena su i godišnja priznanja. Nagrađene su najbolje učenice generacije, Doris Drlja (OŠ Nikole Tesle) i Marija Andrić (SŠ Gračac), a općinska priznanja zaslužili su i Služba civilne zaštite Zadar te Hrvatska gorska služba spašavanja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu