Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Uspješno završena provedba projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“

Objavljeno

-

foto: Pixabay

S danom 9. rujna 2022. godine službeno je završena provedba projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza II“. Nositelj projekta bila je Zadarska županija u partnerstvu sa 20 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač.

Provedba projekta započeta 9. rujna 2021. godine, trajala je 12 mjeseci te su njome bila osigurana sredstva za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi tijekom školske godine 2021./2022.

Ukupna vrijednost projekta bila je 4.394.274,60  kuna, od čega su bespovratna europska sredstva iznosila 3.954.847,14 kuna, dok je ostatak sufinancirala Zadarska županija.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt je za cilj imao povećati socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na način da se učenicima osigura potpora zapošljavanjem pomoćnika u nastavi. Ciljna skupina bili su učenici s teškoćama u razvoju koji pohađaju redovan nastavni plan i program u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Učenicima se kroz pružanje pomoći i podrške od strane osposobljenih pomoćnika u nastavi nastojao olakšati svakodnevni boravak u školi.

Zahvaljujući projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza II“ u nastavnoj godini 2021./2022. osigurana je stručna podrška za 101 učenika s teškoćama u razvoju angažiranjem 97 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 27 škola.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružala je tehničku pomoć u provedbi projekta. Angažman Agencije na projektu omogućio je projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV IZ GRADA: U petak javna tribina o gospodarenju otpadom – svi su pozvani!

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Obavještavaju se građani da Grad Zadar organizira javnu tribinu o gospodarenju otpadom, koja će se održati u petak 9. prosinca 2022.g. u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1 s početkom u 11.00 sati, priopćeno je.

Svrha tribine je educiranje i informiranje građana o gospodarenju otpadom, odgovornom postupanju s komunalnim otpadom uključujući razvrstavanje otpada te upoznavanje sa zakonskim propisima i obvezama.

 Tribina je otvorena za sve zainteresirane, te se ovim putem pozivaju građani da se odazovu na javnu tribinu o aktualnostima iz područja gospodarenja otpadom.

Tribinu će voditi izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, stručnjakinja u području gospodarenja otpadom s Veleučilišta Velika Gorica.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu