Connect with us

magazin

28. KAZALIŠNO LJETO Za kraj – “Meso”, predstava Drame plus i HNK Zadar

Objavljeno

-

Za kraj 28. Zadarskog kazališnog ljeta ne propustite pogledati novu predstavu MESO Lane Šarić u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar.

Premijera će se održati u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu, 3. kolovoza 2022., a izvedba predstave u četvrtak, 4. kolovoza 2022. s početkom u 21:30 sati.

DRAMA PLUS I HNK ZADAR

MESO

Autor: Lana Šarić

Režija: Vinko Radovčić

Dramaturgija: Karla Leko

Scenografija: Josip Kresović (Naonar)

Kostimografija: Anita Goreta

Glazba: Vinko Radovčić

Scenski pokret: Marin Lemić

Oblikovanje svjetla: Frane Papić

Oblikovanje tona: Mate Petričević

Oblikovanje video projekcija: Ivan Lušičić Liik

Kreativni producent: Domagoj Lindinger

Fotograf predstave: Željko Karavida K&K

Inspicijent: Domagoj Lindinger

ULOGE:

Majka ……………….. Jelena Miholjević

Ajša …………………… Iva Jerković

Više o predstavi na: https://zklj.hnk-zadar.hr/hr/predstava/meso/247

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te sat vremena prije početka predstava na blagajni Kazališta lutaka Zadar. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Prije kiše… Subotnja špica u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) Nevjerojatan prizor prvi put zabilježen kamerom: 700 mladih pingvina skakalo s litice

Objavljeno

-

Gotovo 700 mladunaca carskog pingvina snimljeno je kako prvi put zaranja u hladne antarktičke vode skačući s ledene litice visoke 15 metara.

Prema riječima stručnjaka, njihov zadivljujući skok smatra se ključnim “obredom” prijelaza u odraslu dob za mlade pingvine. To je ujedno i njihovo prvo plivanje. Ovo je prvi put da je ovaj događaj snimljen kamerom, a snimka će biti dio dokumentarne serije pod nazivom Tajne pingvina.

Premda mladunci carskih pingvina obično prvi put skaču sa samo nekoliko metara visine u ocean ili skliznu u more sa snijega, u nevjerojatnoj snimci koju je snimio istraživač National Geographica Bertie Gregory oko 700 mladunaca skače s ogromne ledene litice.

Pratio ih je dva mjeseca

“To se zove perjanje, kada otplivaju prvi put”, rekao je Gregory za Good Morning America. Gregory je kampirao na Antarktičkom poluotoku gdje je pratio jato mladunaca pingvina oko dva mjeseca prije nego što je kroz objektiv svoje kamere svjedočio ovom nevjerojatnom trenutku.

“Obično skaču s morskog leda koji je visok jedan ili dva metra, no primijetio sam da se ova skupina kreće prema drugom mjestu. Pa sam dron dignuo tamo da vidim što se događa i shvatio da se gomilaju na rubu ogromne ledene litice od 15 metara”, dodao je.

Dronom je snimio prizor u kojem pingvini stoje na rubu litice i gledaju dolje u ocean. Napokon je jedan neustrašivi pingvin preuzeo kontrolu i hrabro skočio u vodu. “Jedan po jedan počeli su skakati s ove ledene litice kako bi prvi put zaplivali u Južnom oceanu”, rekao je Bertie.

 
Nastavi čitati

magazin

TRANSFORMATIVNI GLAZBENIK / Ivan Grobenski večeras u Zadru predstavlja novi studijski album KINK

Objavljeno

-

By

Jedan od najproduktivnijih i najinovativnijih hrvatskih glazbenika, Ivan Grobenski večerasu okviru Urbofon Live programa, u Providurovoj palači predstavlja friško objavljeni, peti studijski album “KINK”.

Nakon rodne Koprivnice, Zadar će biti druga stanica u sklopu promocije novog albuma. Ujedno, riječ je o njegovom premijernom nastupu pred zadarskom publikom pa će u pratnji benda Mental Health Customer Support izvesti veći dio prethodnog, od kritike i publike iznimno hvaljenog, albuma “Apocalipstick”.

Uzevši u obzir da je riječ o glazbeniku koji uistinu iznenađuje žanrovskom nepredvidivošću svakog novog glazbenog uratka, bit će ovo jedinstven transžanrovski koncert u kojem će jednako uživati zaljubljenici u soul, funk, r’n’b, hip hop, trip hop, trap i uopće modernu elektronsku produkciju.

Ako se pitate kako je to moguće, odgovor leži u činjenici da je Grobenski nakon kajkavskog blues albuma ‘Siromahi i Lazari’ objavio soul funk album ‘Apocalipstick’ dok je njegov najnoviji peti studijski album “KINK” nastao gotovo tehnikom miš-laptop, u potpunosti na temelju izrazito izmijenjenih semplova dok su tekstovi većinom pisani kolažnom tehnikom: kompilirani od raznih statusa na društvenim mrežama, memeova, komadića raznih videa i storija koji svakodnevno iskaču na mobilnim uređajima.

Kako Ivan Grobenski zvuči uživo provjerite večeras od 21 sat u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.

Ulaznice po cijeni od 7 eura mogu se nabaviti putem sustava za prodaju ulaznica  Entrio i na ulazu u dvoranu sat vremena prije početka koncerta.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu