Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

HITNI RADOVI! Pripremite se, ako stižete… Od 13 sati bez vode čak 6 zadarskih kvartova!

Objavljeno

-

Zbog  hitnih radova na vodoopskrbnom sustavu (zamjena pumpe za Visoku zonu), dana 22.07.2022. godine (petak),od13:00 sati  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom  potrošačima u gradu Zadru na području mjesnih odbora:

Mjesni odbor Crvene kuće

Mjesni odbor Bili Brig

Mjesni odbor Bokanjac

Mjesni odbor Novi Bokanjac

Mjesni odbor Plovanija

Mjesni odbor Vidikovac

Normalizacija opskrbe vodom očekuje se u večernjim satima.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene:

u predjelu Stari Bokanjac na Trgu Sv. Šime i Tadije kod kuć.br. 1, u ulici Put Biliga kod kuć.br. 2,

te u ulici Put Plovanije, kod kuć.br. 1B.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

TREBATE ZUBARU? Evo tko je dežuran ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Ove nedjelje, 9. listopada 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Dijana Paleka dr. med. dent, izvijestili su iz Županije.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi I. Mažuranića 28 b, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona  099 789 1071.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BILOSNIĆEV HAIKU U ČASOPISU IRIS Zadarski pjesnik dobio Zahvalnicu na podršci i pomoći u približavanju japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu

Objavljeno

-

By

Najnoviji broj časopisa za haiku „Iris“, godište 11., svezak 16., 2022. godine na 314 stranica donosi obilje haiku priloga, od onih posvećenih rezultatima Malog Irisovog natječaja za 2022. godinu, kao i rezultata 9. Natječaja za haiku, i hajge udruge „Tri rijeke“ Ivanić Grad, preko članaka, eseja i osvrta, novih knjiga, razgovora, inozemnih gostiju, hrvatskih autora, odjeka u medijima, do in memoriama poznatim haiku pjesnicima (Duško Matas, Sonja Buljević, Milka Vurdelja, Ivanka Glogović Klarić, Luka Tomić, Vera Primorac). Sve je to učinjeno marom glavne i odgovorne urednice Đurđe Vukelić Rožić, koja ovim putom nastavlja gradbu hrvatskog haiku na temeljima koje je uspostavio Vladimir Devide.

Suci koji su procjenjivali nagrade za najbolji haiku odraslih 2021. i 2022. godine su Debbie Stranga (Kanada), za 2021. godinu i Tomislav Marijan Bilosnić i Stjepan Rožić (Hrvatska) za 2022. godinu, te Mirjana Rajter, Dubravka Mataušić i Mirjana Drempetić Hanžić za djecu. Đurđa Vukelić Rožić uz uvodnik i više autorskih tekstova donosi i već prilog „ Kada vjetar pomete vjetar“, sažet pregled haiku- stvaralaštva Tomislava Marijana Bilosnića, a posvećem životnom i stvaralačkom jubileju ovog autora. Tekst je objavljen na punih šest stranica časopisa.

Udruga „Tri rijeke“ HPOI, Ivanić-Grad. Na 9. Susretima hrvatskih haiđana i Ivanić-Gradu, 2. listopada 2022. godine dodijelilo je i Zahvalnicu Tomislavu Marijanu Bilosniću na svesrdnoj podršci i pomoći u radu na približavanju kratkih japanskih književnih formi i japanske kulture u Hrvatskoj i hrvatskoga haikua u svijetu. Zahvalnicu potpisuj predsjednik Udruge, poznati i nagrađivani haiku pjesnik Stjepan Rožić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Vikend uglavnom sunčan. U nedjelju olujna bura, a temperatura bez promjene

Objavljeno

-

By

Danas pretežno sunčano, osobito na istoku i u Dalmaciji uz umjerenu naoblaku. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, dugotrajnija moguće ponajprije po kotlinama gorske Hrvatske. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje umjerena bura, podno Velebita lokalno i jaka s olujnim udarima, od sredine dana sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25 °C.

U subotu djelomice sunčano, ujutro mjestimice uz maglu, u unutrašnjosti lokalno moguće i dugotrajniju. Vjetar uglavnom slab, popodne ponegdje uz obalu do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Na kopnu djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku. U noći sa subote na nedjelju prolazno će biti više oblaka, mjestimice i malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla, koja u subotu može biti i dugotrajnija. Na Jadranu većinom sunčano i bez oborine. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Temperatura zraka na moru bez znatnije promjene, danju na kopnu malo manje toplo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu