Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Nova adresa posebnog dežurstva opće/obiteljske medicine! Donosimo raspored za srpanj i kolovoz…

Objavljeno

-

Od subote, 9. srpnja 2022. godine posebno dežurstvo u obiteljskoj medicini koje se provodilo u ulici Ivana Mažuranića 28 b,  provodi se na adresi Opće bolnica Zadar, u ulici Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija), priopćeno je iz Županije.

Posebno dežurstvo u djelatnosti obiteljske medicine za područje cijele Zadarske županije provodi se u subotom od 15 do 20 sati, dnevni odmor je od 17,30 do 18 sati, nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, dnevni odmor je od 13 do 14 sati.

U prilogu donosimo raspored dežurstva za srpanj i kolovoz:

srpanj 2022.
na adresi Opće bolnice Zadar, Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija)

Radno vrijeme : subotom od 15 do 20 sati, dnevni odmor je od 17,30 do 18 sati,
nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, dnevni odmor je od 13 do 14 sati.

9.7.2022. tim opće/obiteljske medicine Andrea Baćac dr.med.
10.7.2022. Tanja Gulan dr.med., Magdalena Ćosić Perović med.sestra
16.7.2022. Tanja Gulan dr.med., Magdalena Ćosić Perović med.sestra
17.7.2022. tim opće/obiteljske medicine Alma Žunić dr.med.
23.7.2022. tim opće/obiteljske medicine Mirjana Matković dr.med.
24.7.2022. tim opće/obiteljske medicine Alma Žunić dr.med.
30.7.2022. tim opće/obiteljske medicine Vlatko Grković dr.med.
31.7.2022. Nikolina Jukić dr.med. Ena Blagojević med.sestra
Posebno dežurstvo se obavlja u ordinaciji na adresi
Opće bolnice Zadar, Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija)

kolovoz 2022.
na adresi Opće bolnice Zadar, Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija)
Radno vrijeme : subotom od 15 do 20 sati, dnevni odmor je od 17,30 do 18 sati,
nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati, dnevni odmor je od 13 do 14 sati.

5.8.2022. Tanja Gulan dr.med., Magdalena Ćosić Perović med.sestra
6.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Davor Markoč dr.med.
7.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Alma Žunić dr.med.
13.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Mladen Antišin dr.med.
14.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Bruna Georgiev dr.med.
15.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Žepina Mate dr.med.
20.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Ivan Kožul dr.med.
21.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Alma Žunić dr.med.
27.8.2022. Tanja Gulan dr.med., Magdalena Ćosić Perović med.sestra
28.8.2022. tim opće/obiteljske medicine Vlatko Grković dr.med.
Posebno dežurstvo se obavlja u ordinaciji na adresi
Opće bolnice Zadar, Bože Peričića 5 (u prizemlju zgrade bivšeg laboratorija)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) NOVA ATRAKCIJA: Biciklističke staze u Sv. Filipu i Jakovu

Objavljeno

-

By

foto: Velimir Brkić/Zadarski tjednik

Ukupna duljina obuhvata izgradnje biciklističke staze od Sv. Petra do Sv. Filipa i Jakova je 4.182 metra, a proteže se uz Državnu cestu D-8

Općina Sv. Filip i Jakov provodi izgradnju biciklističke staze uz državnu cestu D8, Jadransku magistralu između Sv. Petra i Sv. Filip i Jakova.

– Ukupna duljina obuhvata izgradnje biciklističke staze je 4.182 metra, kazao je Zoran Pelicarić – Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

image

Radovi na turanjskoj biciklističkoj dionici

U prvoj fazi je izgrađena biciklistička staza od Petra do ulaza u Turanj. U tijeku su radovi na uređenju biciklističke staze/nogostupa u Turnju. Postavlja se i 13 novih rasvjetnih stupova, a na 11 već postojećih stavlja se nova rasvjeta.

– Staza je širine dva metra i bankina 0,3 metra se gradi s gornje strane Jadranske magistrale te će biti nova atrakcija za turističku ponudu Općine, a ujedno i poveznica turističkih priobalnih naselja Sveti Petar, Turanj i Sveti Filip i Jakov, ističe Pelicarić.

Biciklist je osoba čija je glavna motivacija i težnja opuštanje, boravak u prirodi, istraživanje ljepota te zdrav način života.

– Izgradnja biciklističke staze uz Jadransku magistrali će uz najviše prometne i sigurnosne standarde poboljšati ponudu aktivnog turizma u Općini Sv. Filip i Jakov, mišljenja je Pelicarić.

Turisti i ljubitelji brzo rastućeg cikloturizma moći će biciklom posjetiti susjedna odredišta i pritom neće biti izloženi opasnostima vožnje po prometno gustoj Jadranskoj magistrali.

image

Nova snaga turizma

– Svijetom godišnje na bicikli putuje više od milijarde turista. To samo govori o snazi turizma kao gospodarske grane, te sukladno tome pruža velike prilike. Osim turističkih, cikloturizam ima razne druge benefite od razvoja lokalne ekonomije, pozitivnog utjecaja na cjelokupno gospodarstvo i društvo, smanjenje globalnog onečišćenja kao i izravnog pozitivnog utjecaja na zdravlje čovjeka, naglasio je Pelicarić.

Glavni uvjet za razvoj cikloturizma je kvalitetna infrastruktura, povezivanje svih dionika u turizmu, od kulturnih institucija do OPG-ova što izravno potiče gospodarski i društveni razvoj lokalnih zajednica

– Cikloturizam je iznimna prilika da brzo i uz nevelika ulaganja iskorači na iznimno atraktivno, brzorastuće i vrijedno tržište suvremenog, aktivnog turizma, naglasio je filipjanski načelnik.

image

Veliki gospodarski potencijal

Povoljna klima, zime koje nisu prehladne te ljeta čija je temperatura podnošljiva, glavni je čimbenik zbog kojega europski stručnjaci vide potencijal Hrvatske u ovoj vrsti turizma. Uz to, naša je zemlja bogata i kulturnim znamenitostima te gastronomskom ponudom što dodatno privlači i strane i domaće bicikliste.

– Bitno je za naglasiti, svakako treba nastaviti planski graditi biciklističke staze u priobalju i zaobalju Općine Sv. Filip i Jakov, u cijeloj Zadarskoj županiji i Lijepoj Našoj. Potencijal je veliki, jer kako se kaže, to treba samo dobro upakirati i prodati, zaključio je Zoran Pelicarić – Peco.

Izvor: Zadarski tjednik

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / “SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZA ŠTO” – Članovi i simpatizeri HDZ-a položili vijence kraj Tuđmanovih spomenika diljem županije

Objavljeno

-

By

Uz citat dr. Franje Tuđmana – “Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što”, iz HDZ-a je objavljeno da su sinoć i jutros diljem naše županije obilježili 24. obljetnicu smrti utemeljitelja hrvatske države i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

U spomen na prvog hrvatskog predsjednika, članovi i simpatizeri HDZ-a položili su vijence i zapalili svijeće kraj njegovih spomenika u Benkovcu, Biogradu, Bibinjama, Maslenici, Pakoštanima, Pridrazi, Sv. Filipu i Jakovu te Škabrnji.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SDP SE RASPADA / Jure Zubčić napušta sve stranačke funkcije, Gaši mu poručuje: “Najveći si SDP-ovac kojeg sam upoznao!”

Objavljeno

-

By

“Došlo je i to vrijeme da nakon 15 godina napustim politiku u potpunosti. U narednih tjedan/dva ću podnijeti ostavke u dogovoru sa vodstvom organizacije. Moj mandat u Skupštini naravno vraćam stranci kako je i moralno”, objavio je danas na društvenim mrežama županijski vijećnik i predsjednik ŽO SDP-a, Jure Zubčić.

“Razlozi su moji privatni, a kao i dosad ne vjerujte baš svemu što pročitate jer hijena je uvijek bilo i bit će. Čitamo se”, dodao je.

Na ovakvu njegovu objavu reagirao je uz ostale i stranački kolega Erol Gaši:

“Skupa smo doživjeli i pobjeda i poraza. I jebeš ih sve, sve je ništa u usporedbi s ovim danas. Samo ću ti i ovdje reći HVALA za drugarstvo i posveti se sad onome što ti je najvažnije u životu. Za mene si najveći SDP-ovac kojeg sam upoznao i koliko god smo se nekad svađali, pičkarali, dovodili jedan drugog do ludila, znam da znaš sve. Sad ćemo valjda bar popit koju u miru bez politike, mada poznavajući nas, jebo nas, teško…”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu