Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Nadbiskup Zgrablić: “Spreman sam s vama dijeliti vaše radosti i nade, vaše žalosti i tjeskobe”

Objavljeno

-

FOTO: ZADARSKA NADBISKUPIJA // VLČ. DARKO ZGRABLIĆ, MONS. MILAN ZGRABLIĆ I MONS. SERGIJE JELENIĆ

Uz geslo „Idite i rod donosite” mons. Milan Zgrablić, dosadašnji svećenik Porečke i pulske biskupije, zaređen je za nadbiskupa koadjutora Zadarske nadbiskupije. Uz mnoštvo vjernika i svećenika na svečanosti ređenja bila su 24 biskupa iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Polaganjem ruku glavnoga zareditelja, zadarskoga nadbiskupa mons. Želimira Puljića, suzareditelja splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, te porečkog i pulskog biskupa u miru mons. Ivana Milovana, te ostalih biskupa, a potom i mazanjem glave, te predajom evanđelistara i znamenja mons. Milan Zgrablić zaređen je za novog zadarskog nadbiskupa koadjutora, piše Radio Zadar

– Primi štap, znak pastirske službe, i pazi na svekoliko stado u kojem te Duh Sveti postavi za biskupa da ravnaš Božjom Crkvom, rekao je svom budućem nasljedniku mons. Puljić.

Obraćajući se braći biskupima i ostalim svećenicima, te okupljenom vjerničkom mnoštvu, nadbiskup Zgrablić je poručio kako računa na njihovu pomoć u njegovoj službi.

– Računam na vaše molitve i žrtve. Dijelit ću s vama radosnu vijest Isusa Krista, bratsku kršćansku ljubav i otajstva spasenja. Spreman sam s vama dijeliti vaše radosti i nade, vaše žalosti i tjeskobe, rekao je u prvom obraćanju vjernicima mons. Zgrablić.

Novi zadarski nadbiskup zahvalio je mnogima – od obitelji do braće svećenika i Svetoga Oca koji ga je odabrao za biskupsku službu.

– Bože srca moga hvala za milost biskupske službe, kako bih mogao služiti narodu Božjem u ovoj dragoj, drevnoj i časnoj Zadarskoj nadbiskupiji. Zahvaljujem ovom prigodom i Svetom Ocu Franji na povjerenju koje mi je iskazao imenujući me nadbiskupom koadjutorom, kazao je nakon ređenja Zgrablić. 

Suzareditelj, splitsko-makarski nadbiskup i apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije mons. Dražen Kutleša novom biskupu je poručio kako ne posjedujemo istinu mi nego ona nas, te nas šalje među ljude našega vremena – osobito siromasima i tuđincima, zalutalima i svima koji oskudijevaju.

– Želim ti stoga da za svakog čovjeka kojega ćeš susretati imaš otvoreno srce i otvorene ruke da kroz njih prostruji Božja milost. Poput Svetoga Šime očekuj spasenje i nagradu samo od Krista. Budi razborit i pametan upravitelj poput Sv. Donata. Odlikuj se jasnoćom i nepotkupljivosti Sv. Krševana. Njeguj velikodušnost i susretljivost Sv. Zoila. Budi hrabar i neustrašiv svjedok poput Svete Stošije, poručio mu je mons. Kutleša.  

Na ceremoniji ređenja bili su i brojni vjernici, pa i Zgrablićevi Istrani. 

Vođenje mjesne Crkve nadbiskup Zgrablić će preuzeti nakon umirovljenja nadbiskupa Puljića, što se očekuje iza Božića.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu