Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RYANAIR OBILJEŽIO 15 GODINA DJELOVANJA U ZADRU Najveći do sada ljetni red letenja s ukupno 46 linija, od čega 13 novih!

Objavljeno

-

Foto: ZL Zadar

Ryanair, europski i hrvatski zračni prijevoznik broj 1, danas ( 31. svibnja ) slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i to pokretanjem 6 novih linija Bordeaux, Bournemouth, Helsinki, Liverpool, Sofia i Torino, a koje planira ostvariti velikom ljetnom popunjenošću zrakoplova u svom najjačem ljetnom redu letenja iz Zadra s ukupno 46 linija od kojih je 13 novih.

Ryanairova baza u Zadru stoga će sredinom lipnja povećati svoju flotu na ukupno 3 bazna zrakoplova, a ova investicija od oko 300 milijuna američkih dolara podržat će otvaranje 90 dobro plaćenih radnih mjesta u zrakoplovstvu te indirektno potaknuti otvaranje 700 radnih mjesta u Zadru.

Ryanairov ljetni red letenja u Zadru donosi:

 3 bazna zrakoplova
 $300m američkih dolara investiciju u Zadar
 46 novih linija ukupno, uključujući 13 novoh linija prema uzbudljivim europskim odredištima
Bordeaux, Helsinki, Sofia i Torino.
 Gotovo 120 tjednih letova
 800 radnih mjesta

Očekujući iznimno dobru ljetnu popunjenost iz/za Zadar Ryanair će ovoga ljeta imati 120 tjednih operacija što je za čak 65 više u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a sve kako bi smo ostvarili toliko željene turističke dolaske u Zadar izgubljene u protekla dva ljeta, poručuju, dodajući:

Našim zadarskim korisnicima također nudimo iznimno brojne destinacije do europskih top odredišta u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj po najpovoljnijim cijenama od samo 159 kn u jednome smjeru za putovanja do kraja listopada 2022.godine i to dostupne samo na internetskoj stranici www.ryanair.com”

Olga Pawlonka, voditeljica Ryanairovog odjela marketinga i prodaje za jugoistočnu Europu je rekla:

“Ryanair, europska i hrvatska zrakoplovna kompanija broj 1, slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i s oduševljenjem pokreće 6 novih linija. U najvećem ljetnom redu letenja prema Zadru u kojem nudimo gotovo 120 tjednih operacija prema 46 europskih odredišta, uključujući 6 novih uzbudljivih destinacija među kojima su Bordeaux, Helsinki, Sofia i Torin.

Kako bismo omogućili našim korisnicima i posjetiteljima iz/za Zadar da rezerviraju svoje karte za ljetni odmor po najpovoljnijim cijenama objavljujemo rasprodaju sjedala po cijenama od samo 159 kn u jednom smjeru za putovanja do kraja listopada 2022. Karte se mogu kupiti do četvrtka, 2.lipnja. Kako ne biste propustili ovu priliku, požurite rezervirati svoje karte po najpovoljnijim cijenama na www.ryanair.com ”

Tomislav Žepina, rukovoditelj Sektora komercijale Zračne luke Zadar je rekao:

“Treći bazni zrakoplov Ryanaira, 46 linija i najvjerojatnije ponovno obaranje rekordnog prometa iz 2019. godine dokaz su našeg dobrog rada tijekom proteklih godina. 15 godina uspješne suradnje s Ryanairom rezultiralo je iznimnim postignućima koje smo postigli zajedno. Veliki planovi i projekti koji nas očekuju u sljedećim godinama ne bi se ostvarili bez uspješne suradnje s našim najvažnijim partnerom Ryanairom kojem zahvaljujemo na povjerenju”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu