Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OB ZADAR: Odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu uručena donacija prikupljena na Tuna, Sushi & Wine Festivalu

Objavljeno

-

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka u utorak je predao čekove s donacijskim sredstvima koja su prikupljena na ovogodišnjem 6. Tuna, Sushi & Wine Festivalu.

Kao što je poznato, ovogodišnji TSW Festival održao se od 16. do 21. svibnja na Trgu Petra Zoranića. U prezentaciji i pripremi jela na temu plave i bijele ribe sudjelovali su mnogi poznati zadarski kuhari, restorani i hoteli, a riblji obroci i pića su se mogla dobiti uz bonove od 25 kuna za hranu i 10 kn za piće. Sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe.

Od ukupno prikupljene 104.692,00 kune, 73.292,00 kune uplaćene su na račun Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Direktor Paleka je, simbolično, ček s tim iznosom u utorak uručio učenicima strukovnih zanimanja i profesorima te škole na čelu s ravnateljicom Dianom Radić Škara. Malo je reći da su učenici i profesori ove zadarske srednje škole zaslužili ovu donaciju: bili su kontinuirani i najvredniji dio Festivala, pomagali su poznatim kuharima, sami pripremali sushi i pekli ribu na gradelama, miješali koktele… Preko tri stotine učenika sudjelovalo je u manifestaciji koja je bila i dio njihove praktične nastave.  

Ravnateljica Radić Škara objasnila je kako će ova sredstva biti namijenjena za opremanje pokretnog kuharskog praktikuma čija je vrijednost oko 270.000,00 kuna, a koji će se u većem dijelu financirati sredstvima iz proračuna Zadarske županije.

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka iskoristio je ovu priliku kako bi pozvao učenike osnovnih škola da se pri izboru zanimanja u nastavku školovanja odluče baš za strukovna zanimanja u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi, jer je nedostatak kvalitetno školovanog kadra, kuhara i konobara, trenutno gorući problem hrvatskog turizma.

Drugi ček u iznosu od 31.400,00 kuna direktor Paleka uručio je Odjelu onkologije, odnosno voditeljici Odjela onkologije i nuklearne medicine Opće bolnice Zadar, dr. Vesni Telesmanić Dobrić i pomoćniku ravnatelja za kvalitetu te Bolnice, neurologu dr. Anti Toliću. Dr. Telesmanić Dobrić bila je iznenađena visinom donacije Odjelu kojeg vodi te je kazala kako će sredstva biti uložena u opremu Odjela. Ova je donacija realizirana u partnerstvu s Ligom za borbu protiv raka Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

ZABAVA JE U SV. FILIPU I JAKOVU: U utorak manifestacija “Gušti mora” – dobra spiza i koncert Magazina!

Objavljeno

-

By

U Sv. Filipu i Jakovu se u utorak 16. kolovoza održava manifestacija “Gušti mora” na kojoj se tradicionalno pripremaju i degustiraju ribe i školjke.

Za ovogodišnje izdanje najavljen je i koncert grupe Magazin.

Cilj organizacije manifestacije jest doprinos razvoju i prepoznavanju lokalne baštine na širem ribarskom području kroz promociju tradicije u obalnom naselju Sv. Filip i Jakov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT WELCOME: I ove godine se nagrađuju najbolji iznajmljivači u Zadarskoj županiji

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u 2022. godini. Projekt Welcome predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.

„Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije te:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • podizanje standarda usluge i dodatno osnaženje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma,
  • nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na svečanosti koja će se održati u prosincu 2022. godine, a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME”. Ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.

Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Pobjednici, u svakoj od kategorija osvajaju:

  • 1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,
  • 2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,
  • 3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.

Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2022. godine, a detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji te prijavni obrazac dostupni su na mrežnoj stranici Zadarske županije.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 023/350-430 ili 023/350-437.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVLJEN JAVNI POZIV Oko 100 djece iz Zadarske županije dobit će pomoćnike u nastavi

Objavljeno

-

By

Zadarska županija objavila je javni poziv za pomoćnike u nastavi ili stručne komunikacijske posrednike za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2022./2023.

Javnim pozivom je predviđen odabir i zapošljavanje zainteresiranih osoba u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije, partnerima u projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.” i ostalim školama koje nisu partneri u spomenutom projektu, s ciljem povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije.

Očekuje se da će, kao i posljednjih nekoliko godina, kroz ovaj projekt pomoćnika u nastavi dobiti stotinjak djece s područja Zadarske županije.

Među traženim uvjetima za rad su najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela te da nije roditelj, skrbnik ili drugi član uže obitelji učenika.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju.

Odabrani kandidati, prije zapošljavanja, moraju imati potvrdu iz koje je vidljivo da su prošli program edukacije odnosno osposobljavanja za pomoćnike u nastavi. Prilikom odabira kandidata vodit će se računa o mjestu prebivališta odnosno boravišta kandidata.

Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se na adresu:

Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Put Murvice 14

23000 Zadar

„Prijava na Javni poziv – pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici“

Svi kandidati koji se prijave na Javni poziv dužni su popuniti i potpisati Privolu za prikupljanje i obradu osobnih podataka. Obrazac Privole nalazi se na službenoj stranici Zadarske županije zajedno s Javnim pozivom.

Rok za podnošenje prijave je do kraja nastavne godine 2022./2023, a Zadarska županija zadržava pravo izmjene broja pomoćnika odnosno učenika zbog iskazivanja dodatnih potreba.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu